Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Nu het weer kouder wordt pak ik vaker een boek. Nou ja 1 boek? Op dit moment lees ik in 3 verschillende boeken! Niet dat dat nou zo speciaal is want er zijn ontelbare mensen die dat doen. De reden daarvoor is meestal dat men verschillende genres wil lezen. Maar ik heb helaas een andere reden maar dat zal straks duidelijk worden.

Here we go….

Afbeelding

# 1 Titel: Bridget Jones – Mad about the boy – FieldingAuteur: Helen

Bridget is een nieuwe fase in haar leven ingegaan, waarin ze probeert haar sexappeal te behouden terwijl de jaren voorbijvliegen. Het lukt haar nog steeds niet altijd om alcohol en calorieën te weerstaan, en ze krijgt te maken met compleet nieuwe fenomenen als ’s nachts dronken sms’en en de skinny jeans. Maar ook het gebrek aan volgers op Twitter houdt haar wakker, en haar televisie, waarvoor ze alleen al negentig knoppen en drie afstandsbedieningen nodig heeft om er leven in te krijgen. Wederom komt Bridget voor veel nieuwe uitdagingen te staan. Zal ze zich ook nu weer weten te redden? (bol.com)

Wat vind ik er tot nu toe van? Op dit moment dat ik dit schrijf ben ik net op pagina 50 beland. Ik durf het bijna niet te schrijven maar… ik kom niet zo lekker in het verhaal. En dat vind ik echt verschrikkelijk om te zeggen want ik hou van Bridget :-)) De reden is dat ik het tot nu toe een beetje te veel detail en te weinig ‘actie’ vind, te weinig verhaal. Ik merk dat ik ook een beetje moeite heb met al die opsommingen en die ‘op zich zelf staande’ hoofdstukken, terwijl ik dat in de eerste 2 delen geen punt vond. De eerste 2 boeken heb ik in 1 ruk uitgelezen (in een avond/nacht zelfs), en dat verwachte ik deze keer eigenlijk ook. Ik hoopte dat ik het boek niet weg kon leggen… maar helaas. Ik heb het boek “gepre-orderd” op het moment dat het mogelijk was. Daarnaast zoveel mogelijk gevolgd wat erover werd gezegd en geschreven…. Dus misschien was mijn verwachting te hoog of ik ben er inmiddels te oud voor (het duurde 10 jaar voor dit deel uitkwam). Stiekem hoop ik dat ik er echt volledig naast zit en dat ik net als de eerste 2 delen in een deuk lig.

Uitgever: Prometheus / categorie: roman, chicklit / aantal pagina’s: 381

Bridget Jones – Mad about the boy is te koop bij de boekhandel en bol.com voor € 19,95 

# 2 Titel: De Afghaan – Auteur: Frederick Forsyth

Kort na de aanslagen in Londen in 2005 komen de Britse Secret Intelligence Service en de Amerikaanse CIA er bij toeval achter dat Al Qaeda vanuit Afghanistan opnieuw een grote terreuraanslag voorbereidt. Een aanval die het Westen harder zal treffen dan de aanslagen van 11 september. Maar wat Al Qaeda precies van plan is, en wanneer, is volstrekt onduidelijk. Het is immers niet mogelijk om in deze terreurorganisatie te infiltreren. Tenzij…

In Guantanamo Bay zit al jaren Izmat Khan, ‘de Afghaan’, gevangen, een voormalig bevelhebber van de taliban. Om meer te weten te komen over de geplande aanslag krijgt Special Forces-kolonel Mike Martin, die is opgegroeid in Irak, de opdracht Khans Identiteit aan te nemen en in het diepste geheim terug te keren naar Afghanistan. Zullen de inlichtingendiensten erin slagen een westerling te laten doorgaan voor een Afghaan? (bol.com)

Wat vind ik er tot nu toe van: Ik ben enige tijd geleden begonnen in dit boek omdat ik geinteresseerd ben in hoe sommige dingen zijn ontstaan, hoe iets is of wordt ‘opgelost’. Het meest geintrigeerd ben ik in dat wat achter de schermen gebeurt. Datgene waar je nooit iets over hoort. Waar jaren aan wordt gewerkt door bijvoorbeeld: een seal team six, navy seals, cia etc. Afijn, ik ben erin begonnen en ook deze komt wat traag op gang. Redelijk veel detail. Ik moet me ertoe zetten om het te lezen. Overigens ben ik nu wel op het punt dat een aantal personages op het toneel verschijnen. Dus het wordt interessanter. Ik kan er verder nog weinig over zeggen want ik ben nog niet heel ver in het boek om al een oordeel te vellen. Wel weet ik dat ik even door moet bijten omdat het boek zeer goede recensies heeft. Mijn man vond het een geweldig boek. ‘Dus Daan niet zeuren maar lezen’!

(Overigens dit boek is deels op waarheid en deels fictie).

Uitgever: Zwarte Beertjes / catergorie: thriller en fantasy / aantal pagina’s: 266

De Afghaan is te koop bij bol.com voor € 6,00

Afbeelding

# 3 Titel: Lazaruskind – Auteur: Robert Mawson

Lazaruskind is een ingrijpend en meeslepend verhaal over liefde, beproeving en opoffering – een onvergetelijke roman over de werkelijke zin van het leven.

In de periode waarin het bergafwaarts gaat met zowel hun huwelijk als hun bedrijf, beleven Jack en Alison Heywood de ultieme nachtmerrie van elke ouder. Hun twee kinderen zijn betrokken bij een verkeersongeluk waardoor hun zevenjarig dochtertje Frankie in coma raakt. Vanaf dat moment verandert de wat oudere Ben, getraumatiseerd en beladen met schuldgevoelens, in een teruggetrokken en haast onbereikbaar kind.

Na drie uitzichtloze maanden is Frankie voor het verplegend personeel nog slechts het comageval van de vijfde verdieping, kamer vier. Als haar ‘bestaan’ nog veel langer duurt, zou dit voor Ben, die zich in een andere wereld lijkt te hebben teruggetrokken, vreselijke gevolgen kunnen hebben. Jack en Alison staan voor een gruwelijk dilemma. Dan, als alle hoop verloren lijkt, horen ze van een experimentele kliniek in Amerika, die geleid wordt door de briljante neuroloog Elizabeth Chase.

Wat vind ik er tot nu toe van: Dit is een oudje, een golden oldie. Ik heb de dertiende druk uit 1998. Ik heb dit boek al jaren in de kast staan en vond het de hoogste tijd om eraan te beginnen. Toen ik eenmaal begonnen was kwam het allemaal wel een beetje bekend voor. Heb ik het boek al gelezen of zou ik toch de verfilming hebben gezien. Who knows? Ook dit is weer een traag boek, zeer traag. Misschien komt het omdat het al zo oud is maar de schrijfstijl vind ik ook wel oudbollig. Al vind ik dat niet erg als het verhaal maar een beetje vaart heeft. Het verhaal is echt prachtig. Het grijpt me werkelijk aan. De strijd van Alison, de moeder, raakt me. Maar oef… wat gaat het allemaal langzaam. Ik heb er inmiddels al een paar weken niet in gelezen. Ik hoop dat ik hem toch ga uitlezen.

Uitgever: De Boekerij bv / categorie: roman / aantal pagina’s: 312

Lazaruskind is te koop bij bol.com voor € 16,95

De reden waarom ik 3 boeken tegelijk lees is waarschijnlijk wel duidelijk geworden. Mijn reden was dit keer dus niet omdat ik graag verschillende genres tegelijk wil lezen maar omdat ik in geen een boek dat zalige gevoel kreeg. Dat gevoel dat je niet kunt stoppen met lezen. Dat je het boek niet kan wegleggen omdat je anders niet weet hoe het verder gaat. Dat je hem eigenlijk ook niet wil uitlezen omdat je nog meer wil lezen. Nou dat gevoel miste ik dus.

Hebben jullie daar ook weleens last van? En bij welke boeken hebben jullie dit dan?

Groetjes Daan

2 gedachtes over “Welke boeken lees ik nu?

  1. Anne Solveig schreef:

    Ik moet ook echt meer lezen!

    Like

    1. Haha lezen is echt heerlijk mits je de juiste boeken :-))

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: