Daantje loves to read

Book reviews and a little more

foto_1Wie kent deze bekende serie niet? Elke chicklit lezer kent de ‘I heart…’ boeken mits je van chicklits houdt natuurlijk. Want chicklits zijn het! Overigens is de titel in het Nederlands ‘Ik hou van…’

De serie bestaat uit zes boeken. In november 2013 is het zesde deel uitgekomen. Ik heb er vijf gelezen. In deel zes moet ik nog beginnen (joepie!!).

Dit zijn de titels:
‘Ik hou van… New York’,
‘Ik hou van… Hollywood’,
‘Ik hou van… Parijs’,
‘Ik hou van… Las Vegas’,
‘Ik hou van… Londen’,
‘Ik hou nog steeds van New York’

Afbeelding

De serie gaat over het wel en wee van Angela Clark. Ze betrapt haar verloofde Mark met een andere vrouw op de bruiloft van hun beste vrienden. Om haar liefdesverdriet te lijf te gaan stapt ze op het vliegtuig naar New York. Daar aangekomen neemt ze een kamer in een duur hotel, gaat ze shoppen en raakt bevriend met receptioniste Jenny. Jenny neemt haar onder haar hoede en daar begint het avontuur. Reisjes, vriendschappen, relaties, drama’s, alles zit erin.

Afbeelding

Wat ik ervan vond? Ik heb gesmuld van de serie!! Ik heb ze verslonden. De verhaallijn is leuk. In het eerste deel moest ik wel even in het verhaal komen. Ik was niet echt geboeid toen ik begon. Het is namelijk soms wat onrealistisch wat ze meemaakt en het gaat allemaal in een treinvaart. Maar ik ben toch blijven lezen. In no time werd Angela mijn vriendin en wilde ik alles met haar beleven. Maar hetgeen wat mij het allermeest boeide zijn de geweldige beschrijvingen van de steden waar ze terecht komt! Lindsey beschrijft het alsof je er zelf bij bent. Alsof ik ook in New York, Hollywood etc rondloopt. Fantastisch! Eerlijkheid gebied mij te schrijven dat de verhaallijn in het een na laatste deel een beetje dunnetjes is. Het is alsof er nog een boek geschreven moest worden maar ze niet wist waarover. Althans zo voelde het voor mij. Ik ben geen schrijfster maar ze had het nog wel iets meer kunnen uitdiepen. Voor mij moest dit boek het dan ook voornamelijk hebben van de beschrijvingen over Londen en niet de verhaallijn zelf. Ik heb hem wel uitgelezen maar vond het het minst leuke boek. Overigens heeft het mij niet weerhouden om toch ook het zesde deel te kopen 😉 Met andere woorden, niet langer wachten maar kopen die boeken.

Overigens kun je de serie los van elkaar lezen. In elk boek wordt teruggeblikt maar ik zou toch beginnen met het eerste deel. Gewoon omdat je beter in het verhaal komt en omdat er toch wel duidelijk een lijn in zit. Daarnaast zijn ze gewoon te leuk om te lezen en krijg je misschien spijt als je niet bij de eerste begonnen bent.

Ik hou van...5

Lindsey Kelk heeft naast de ‘I heart…’ serie ook nog ‘Jenny Lopez heeft een rotweek’, (alleen als ebook verkrijgbaar) ‘Rachels mislukte masterplan’ en ‘Tess valt door de mand’ geschreven. Deze heb ik nog niet gelezen maar wel al in huis :-))

De boeken zijn te koop bij bol.com en de boekhandel. Prijs varieert (ebook, paperback, 2e hands).

Hebben jullie deze boeken al gelezen? En wat vonden jullie ervan?

Groetjes Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: