Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Eindelijk hij is uit. Ik heb er lang op moeten wachten. Deel 3! Joepie!!! Ik kan niet wachten om je te vertellen of je hem moet lezen of toch maar niet. Is het een ‘Go or a No Go’. Ik laat het je weten.

bridget 1

Uitgever: Prometheus / categorie: roman, chicklit / aantal pagina’s: 381

Mad about the Boy

Bridget is een nieuwe fase in haar leven ingegaan, waarin ze probeert haar sexappeal te behouden terwijl de jaren voorbijvliegen. Het lukt haar nog steeds niet altijd om alcohol en calorieën te weerstaan, en ze krijgt te maken met compleet nieuwe fenomenen als ’s nachts dronken sms’en en de skinny jeans. Maar ook het gebrek aan volgers op Twitter houdt haar wakker, en haar televisie, waarvoor ze alleen al negentig knoppen en drie afstandsbedieningen nodig heeft om er leven in te krijgen. Wederom komt Bridget voor veel nieuwe uitdagingen te staan. Zal ze zich ook nu weer weten te redden? (bol.com)

 

bridget 2

Bridget Jones is terug! Maar er is veel veranderd in de jaren die zijn vertreken. Bridget woont in Londen. Ze heeft 2 kinderen en het moederschap vindt ze pittig. Ze probeert haar hoofd boven water te houden. Zo stoeit ze als vanouds met haar gewicht. Ze snuffelt aan het internet-daten, twitter en facebook. Maar ook het echte daten, de schooldrukte, een mini weekendje weg en liefdesperikelen gaan niet in haar koude kleren zitten.

Ik kon niet wachten om aan dit boek te beginnen. Maar zoals ik al in een eerder artikel liet blijken, het boek las niet echt als een trein, zoals voorgaande boeken. Ik heb hem inmiddels wel uit omdat ik wilde weten ‘hoe het afliep’. Maar ik moest me er doorheen worstellen. Wat ik in de eerste boeken zo leuk vond was de dagboek-vorm waarin het geschreven is (dat was uniek). Maar nu vind ik het eigenlijk een storende factor. Ik vind het wat rommelig lezen, en uniek is het ook niet meer. Zo grappig als de eerste boeken waren zo ‘niet grappig’ vond ik dit boek nu. Ik heb zeker wel geglimlacht maar het was niet wat ik had verwacht. Het boek heeft een serieuze ondertoon vanwege de dood van Mark Darcy. Het overleven als alleenstaande moeder met 2 kleine kinderen is een pittige verhaallijn. Dat is natuulijk een iets andere verhaal dan een 20-tiger die opzoek is naar de ware liefde. En ik denk dat het daar bij mij is misgegaan. Ik verwachte iets anders. Bridget Jones is volwassen geworden en zo moet je ook aan het verhaal beginnen. Kortom als je de voorgaande boeken vergeet is het best een vermakelijk boek.

Ik geef dit boek een 6.

Bridget Jones – Mad about the boy is te koop bij de boekhandel en bol.com voor € 19,95 

Zouden jullie hem nog willen lezen? En wat vonden jullie ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: