Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Naar dit boek heb ik zo lang uitgekeken. En ik heb hem in mijn bezit. Ik kan niet wachten om je te laten weten of dit een geweldig boek is of toch niet zo.

Prada cover 

Uitgever: De Boekerij bv / categorie: roman, chicklit / aantal pagina’s: 380

De Wraak van Prada

Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Ze is opgeklommen tot redacteur bij The Plunge, de hotste bruidsglossy van het moment, en werkt zij aan zij met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten… (bol.com)

 

Prada back

Dit is het vervolg van de ‘De duivel draagt Prada’. Inmiddels zijn we acht jaar verder. Andy (ik-personage) is dikke vriendinnen met ex-collega Emily. Ze delen lief en leed met elkaar. Samen zijn ze de trotse eigenaressen van het trouwblad ‘The Plunge’. Tevens heeft Andy een nieuwe man in haar leven ‘Max’. Ze trouwt met hem. Andy’s leven verloopt voorspoedig totdat op een dag haar ex-baxin Miranda Priestly haar pad kruist. Zij zou graag het tijdschrijft overnemen van Andy en Emily. Maar Andy twijfelt of ze op dit aanbod in moet gaan….

Prada open

Vol verwachting begon ik aan dit boek. Maar wat een tegenvaller. Zo snel, fris, licht en spannend als het eerste boek geschreven is, zo traag is dit boek. Het verhaal loopt zeer stroef. Tot ongeveer de helft van het boek is er bijna niet doorheen te komen. De verhaallijn is flinterdun. De ontwikkelingen zijn niet spannend. En als er al iets gebeurt, zoals bijvoorbeeld de trouwerij van Andy, wordt het niet uitgediept. Terwijl dat juist zo makkelijk had gekund en het boek zoveel leuker had gemaakt. De laatste helft is zowaar ietsje beter. Er zit wat meer verhaal in. Je krijgt even dat spannende gevoel als Miranda Priestly op het toneel verschijnt. Maar helaas is dit maar van korte duur. Ook hier wordt er niets uitgediept. Aan het einde van het boek, waar alles samenvalt, zit eigenlijk het meeste verhaal maar ook hier wordt niets mee gedaan. Afgeraffeld!  Kortom het is vermakelijk maar een zeer teleurstellend vervolg van ‘De wraak van Prada’.

Ik geef dit boek een 6.

De wraak van Prada is te koop bij de boekhandel en bol.com voor € 19,95 

4 gedachtes over “Recensie: De wraak van Prada – Lauren Weisberger

  1. joycelysanne schreef:

    ondanks dat je ‘m vindt tegenvallen wil ik ‘m wel eens lezen!

    Like

    1. Zou ik zeker doen. Misschien kun je hem van iemand lenen ;-))

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: