Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Van dit boek had ik al meerdere recensies gelezen. En ik was benieuwd mede omdat ik ook nog maar net kom kijken met mijn eigen blog. Ik kan wel wat tips gebruiken. Gaat dit boekje het waar maken? Of toch niet?

Blogbijbel 1

Uitgever: B voor Books BV / categorie: informatief / aantal pagina’s: 80

De Blog Bijbel

De blog bijbel is hét handboek voor naast de laptop als je je eerste stappen in blogland zet of wilt leren van de bekendste Nederlandse bloggers! Bloggen is hipper dan ooit. De grote voorbeelden van meiden zijn onze eigen mode- en beautybloggers. Zelf in de voetsporen treden van hun stijliconen met een eigen blog is dan ook een droom van veel meiden. Maar hoe zet je nu eigenlijk een blog op? Hoe maak je de mooiste foto’s? Hoe zorg je ervoor dat jouw blog opvalt? En hoe krijg je lezers? De Blog Bijbel – Voor Beauty Chicks & Shopaholics is het allereerste blogboek voor meiden met tips & tricks, handige stappenplannen, do’s & don’ts én de leukste mode-illustraties. (bol.com)

Blogbijbel 5

Blogbijbel 6

Een blog bijbel voor de beginnende blogger. Wat ontzettend slim want bloggen is Hot! Hot met de hoofdletter H. Wie heeft er tegenwoordig nou geen blog? Carlijn Bekker, journalist en blogger miste een handzaam boekje gericht op bloggen dus besloot ze om het zelf te schrijven. Want een blog moet wel aan een aantal eisen voldoen. Alles wordt stap voor stap en simpel uitgelegd. Waar gaat je blog over, in welke taal en hoe wil je dat het eruit komt te zien. Daarnaast heeft ze een paar zeer handige tips die je eigenlijk moet opvolgen. Bijvoorbeeld contact leggen met bedrijven, social media, de lay-out en nog veel meer. Een zeer compleet boekje voor de beginnende blogger. Leuk feitje: een aantal zeer bekende beauty en fashion bloggers zijn geinterviewd voor tips :-))

Blogbijbel 7

Blogbijbel 4

Als beginnende blogger kon ik wel wat tips en tricks gebruiken. Op internet is wel veel te vinden en ook bij collega bloggers is veel te leren. Maar ik zocht eigenlijk iets overzichtelijks en wat ook nog in ‘Jip en Janneke’ taal was geschreven. Kom ik toch toevallig dit boekje tegen op een beautyblog. Joepie! Ik helemaal blij, direct bestelt bij bol.com. Volgende dag begonnen met lezen en ook uitgelzen want het is een dun boekje met veel illustraties. Maar zeer informatief. Zonder wollige taal. Niet alleen waaraan je blog moet voldoen staat erin, maar ook hoe je veel bezoekers krijgt (en niet alleen je moeder en je beste vriendin), hoe het werkt met PR bureaus etc. Wat een goed boekje! Ik heb er al veel uitgehaald. Ik moet het nu nog in de praktijk gaan brengen, maar ik heb er zin in. Het is wel echt een boekje voor beginners. Oude rotten in het vak zullen hier niet zoveel nieuws in vinden. Maar ik ben enthousiast. Kopen allemaal!

Blogbijbel 2

Ik geef dit boek een 8.

De Blog bijbel is verkrijgbaar via bol.com voor € 10,00

Gaan jullie hem kopen?

8 gedachtes over “Recensie: De Blog Bijbel ‘Voor Beauty Chicks & Shopaholics’ – Carlijn Bekker

 1. Kiss & Make-up schreef:

  Ik zou er zelf wel eens in willen bladeren 🙂 Bedankt voor de recensie!

  Like

  1. Geen dank. Ik hou van lezen en schrijven. Dus ik doe het graag.

   Like

 2. miesemuis schreef:

  In eerste instantie dacht ik: oeh ja leuk! Maar klopt het dat ‘ie vooral gericht is op beautybloggen? Of bijv. fashion en gerelateerde onderwerpen. Ik doe zelf namelijk totaal iets anders haha, dus daar was ik wel even benieuwd naar!

  Like

  1. Klopt, hij is inderdaad gericht op beauty en fashion maar ik haal er veel uit over social media, naam registratie, fotograferen etc. Ik heb zelf ook geen beauty blog maar vind hem toch erg handig. Ik denk dat het opzetten van een blog toch bijna voor elk blog gelijk is? :-))

   Like

   1. miesemuis schreef:

    Ah oke! Ja klopt wel dat veel gelijk is inderdaad, maar toch was ik er wel even benieuwd naar! Duss thanks voor de info (:

    Like

 3. Vanilles schreef:

  Wat leuk! Ik zou de blog bijbel wel een keer willen lezen! Misschien hebben ze die ook wel bij de bieb 🙂

  Like

  1. Het is echt een heel leuk, leerzaam en makkelijk boekje om telezen. Ook als naslagwerk is het handig. Geen idee of ze deze al bij de bieb hebben.

   Like

 4. alexaslovelyworld schreef:

  Dit boekje lijkt me echt leuk, heb hem zelf alleen nog niet gelezen omdat er op heel veel blogs al reviews zijn al ben ik nog steeds wel benieuwd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: