Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Tag: Lezen

daantje loves to read and write

Joepie vandaag mijn allereerste tag. Jawel, ik moet er ook maar eens aan geloven. Deze leuke tag kwam ik overigens tegen op booksandkisses. De tag gaat over allerlei dingen die met lezen te maken hebben. Je krijgt een stelling met twee woorden en dan mag je er eigenlijk maar een kiezen. Ik hoop dat dat gaat lukken :-))

***

Ebook of echt boek?

Deze is makkelijk. Een echt boek! Er gaat werkelijk niets boven het lezen van een echt boek. Het in je handen houden van het boek, omslaan van de pagina’s. Zien dat je het einde nadert doordat je boekenlegger steeds verder naar de laatste pagina’s van je boek verschuift. Spannend… En als je hem dan uit hebt, kun je hem lekker in je boekenkast zetten. Jahaa, probeer dat laatste maar eens te doen met een ebook ;-)) Geef mij dan maar een echt boek!

***

Zachte of harde kaft?

Mmmm… ik ga toch voor de zachte kaft. De boeken zijn vaak goedkoper en ze zijn ook een stuk lichter om mee te nemen.

***

fictie vs non-fictie

Fictie of non-fictie?

Tjaa, ik mag niet beide kiezen maar ik doe het toch. Ik vind het allebei geweldig. Heerlijk om een waar gebeurt verhaal te lezen…. Het is toch een beetje binnen kijken in andermans leven. En met non-fictie kan ik me helemaal laten meeslepen.

***

harry potter

Harry Potter of Twilight?

Oeff..moeilijk beide mwahhh… Ja, ik weet het beschamend. Ik heb alle Harry Potters (boeken) in de kast staan maar ik ben (nog) maar tot deel 3 gekomen. En Twilight ken ik alleen van de films. Helaas kan ik geen keuze maken.

***

Geleend of gekocht?

Geleend? No way! Een boek moet gekocht zijn! Ik kan werkelijk geen geleend boek lezen. Als dat ooit al is voorgekomen dan heb ik hem daarna alsnog gekocht. Nee, een boek dat ik lees moet eindigen in mijn boekenkast (en nee, ik steel geen boeken :-))

***

Boekenwinkel of online?

Ook makkelijk. Boekenwinkel! Ik vind het heerlijk om in een boekenwinkel rond te snuffelen. Je kunt alles beetpakken en even in je handen houden. Nadeel daarvan is dat ik nooit alleen met het boek dat ik wilde naar huis ga maar altijd met meer. Dat is dan het voordeel van internet. Een enkele keer stuit ik op iets extra’s. Eerlijkheid gebied mij te schrijven dat ik een zeer groot afnemer ben bij bol.com. Oef…. wat moeten zij blij zijn met mij 🙂

***

eenmalig vs serie

Eenmalig boek of trilogie?

Uhmm.. ik was altijd van de enkele boeken maar tegenwoordig zijn er zoveel leuke en mooie series dat ik voor het laatste kies. Heerlijk om te weten dat er na het eerste deel gewoon nog een boek is. I love it. Blijven je karakters gewoon nog even voortbestaan!

***

Zwaar vs klein

Zwaar en dik of kort en lief?

Mmm.. afhankelijk van het verhaal eigenlijk. Maar ervan uitgaande dat het een geweldig verhaal is kies ik voor zwaar en dik. Heerlijk om je in een verhaal te verliezen. Ik vind het ook altijd super cool om met zo’n dikke pil onder mijn arm rond te lopen (heel vreemd eigenlijk).

***

roman vs actie

Romantisch of actie?

Deze vind ik moeilijk. Ik hou van beide. Ik heb periodes dat ik alleen actie lees en dan opeens wil ik weer alleen romantisch. Alhoewel in sommige thrillers ook wel romantiek zit. Dus toch het laatste :-))

***

En jullie? Hebben jullie vergelijkbare antwoorden? Vinden jullie het moelijk om een keuze te moeten maken? Als je de tag leuk vind neem hem dan vooral over. Spread the word :-))

Een gedachte over “Tag: Lezen

  1. Katrien schreef:

    Ik merk dat mijn antwoorden zo’n beetje met die van jou overeenstemmen. Het enige verschil is misschien dat ik eigenlijk niet zo graag series lees. Soms kunnen ze erg goed zijn, maar als ik de boeken niet na elkaar lees ben ik vaak al te veel vergeten om nog goed te kunnen volgen. En een afgesloten verhaal heeft ook wel wat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: