Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Dit boek kwam ik toevallig tegen toen ik aan het boeksnuffelen was. In eerste instantie liet ik hem liggen tot ik hem later toch weer tegen kwam en hem maar heb meegenomen. Was het het kopen waard? Ik laat het je weten.

image

Uitgever: Blossom Books / categorie: young adult / aantal pagina’s: 256

Vamps ‘Nachtleven’

Lilith Todd heeft aan veel dingen een bloedhekel. Maar wie ze hartgrondig haat, zijn haar vader en Cally Monture, zijn bastaarddochter. Sinds Lilith van het bestaan van haar halfzus, is ze vastbesloten niet langer mee te liften op haar vaders macht en rijkdom, maar het op eigen kracht te maken. Cally heeft andere problemen. Sinds ze weet wie haar vader is, is het nog belangrijker om haar relatie met Peter, een vampierjager, geheim te houden. Intussen loopt de spanning tussen de twee vamps hoog op. Cally en Lilith zullen beiden moeten vechten voor erkenning in de wereld van de machtige Oudbloedvampiers.

image

Wanneer halfbloedvampier Cally Monture ontdekt wie haar vader is, is ook duidelijk dat haar aartsvijandin Lilith Todd, een echte ‘Oudbloedvampier’, haar halfzuster is. De rivaliteit tussen de meisjes wordt hierdoor alleen maar versterkt. Zij bereiden zich voor op het debutantenbal voor vampiermeisjes. Het verhaal eindigt met een cliffhanger op het hoogtepunt hiervan.

image

Dit is het tweede deel in de serie Vamps. Het eerste deel ‘Bloedzusters’ is (tot nu toe) niet meer te bestellen. Zelfs tweedehands lukt het me niet om er een te bemachtigen. Daarom moest ik dus in het 2e deel beginnen. Overigens kun je het eerste deel overslaan maar is het handiger als je het eerste deel wel hebt gelezen. Je mist nu namelijk hoe de twee vamps elkaar ontmoet hebben. Wanneer ik begin met lezen merk ik direct dat dit een young adult boek is. Namelijk omdat de regelafstand erg groot en het papier erg wit is. Het leest wel heel makkelijk weg. Maar voor een echt spannend boek mist het verhaal wel diepgang en karakteronwikkeling. Cally is ‘the good girl’ en Lilith ‘the bad’. Dat is zo ongeveer de diepgang qua karakter. Verder gebeurt er qua actie niets. Een keer gebeurt er wat tussen de Van Helsings en de vampieren maar daar houdt het dan mee op. Het is een boek wat met name gaat over de rivaliteit tussen de halfzusjes en de weg naar het debutantenbal. En daar eindigd ook het verhaal wat betekend dat je deel 3 moet lezen omdat je anders nog niets weet. Voor mij persoonlijk is het echt te licht maar als je 12 bent is dit ontzettend leuk en wil je echt niet te veel details. Overigens vond ik het boek zeker vermakelijk en ga ik deel 3 ook lezen.

Ik geef dit boek een: 6,5

Dit boek is helaas niet of bijna niet meer te koop. Ik heb hem enige tijd geleden gekocht bij de Kruidvat voor € 1,99

Hebben jullie dit boek of deze reeks al gelezen? Houden jullie van vampierverhalen?

Edit: net nadat ik dit artikel online zetten vond ik het eerste deel ‘Bloedzusters’ toevallig bij de Kruidvat voor € 1,99! zo gauw ik hem uit heb zal ik ook van dit deel nog een review maken. 

2 gedachtes over “Recensie: Vamps ‘Nachtleven’ # 2 – Nancy A. Collins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: