Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Naast mijn enorme grote liefde voor boeken hou ik ook erg van films. Ik denk dat ik gemiddeld 3 films per week kijk. En dan heb ik het niet over films die op televisie komen maar dvd’s of bioskoopfilms. Heerlijk even wegduiken in een film. Ik heb er weer een gekeken en wil die graag met jullie delen. 

image

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

*

Hoofdrolspeler: Vin Diesel / genre: actie, sciensficiton, thriller / speelduur: 119 minuten

Riddick (2013)

In het vervolg op Pitch Black en The Chronicles of Riddick bevindt de beruchte Riddick zich op een verschroeide planeet die uitgestorven lijkt te zijn. Al snel moet hij vechten voor zijn leven en het opnemen tegen buitenaardse tegenstanders die dodelijker zijn dan de menselijke tegenstanders die hij gewend is. Riddick kan alleen ontsnappen door een signaal uit te zenden dat al snel een groep premiejagers naar zijn planeet lokt. Het eerste schip dat landt zit vol met gewelddadige, dodelijke huurlingen en op het tweede schip bevindt zich iemand die een persoonlijker motief heeft om Riddick op te jagen.

hr_Riddick_19

Richard B. Riddick is verraden door zijn eigen volk en voor dood achtergelaten op een verlaten, door de zon verbrande planeet die levenloos lijkt. Maar niets is wat het lijkt want er is leven op deze planeet. En wat voorleven! Na op krachten te zijn gekomen gaat hij de strijd aan met de buitenaardse roofdieren die dodelijker zijn dan ooit. Maar Riddick is sterker dan nooit tevoren. Hij wil van deze planeet af en daagt een team premiejagers uit om op hem te jagen. Het eerste schip bevat een nieuwe soort premiejagers die erg dodelijk en gewelddadig zijn. Het tweede schip heeft een kapitein waarvoor de jacht persoonlijk is. Een race tegen de klok want er komt een allesvernietigende storm aan. Het kat en muis spel is begonnen.

Riddick 2013 foto

Dit is het derde deel van Riddick. Het eerste deel ‘Pitch Black’ (2000) en tweede deel ‘The Chronicles of Riddick’ (2004) vond ik fantastisch. Ik was dus zeer nieuwgierig of dit deel ook geweldig zou zijn. Om te beginnen is het een flinterdun verhaal. Het verhaal stelt eigenlijk niets voor. ‘Riddick die premiejagers te slim af is’. Ook in dit deel weer. De twist zie je ook mijlen ver aankomen. En de special effects zijn minder dan voorgaande films. Maar daarom vind ik deze film niet minder gaaf. Al is het alleen maar om naar Vin Diesel te kijken met zijn gave stem en gespierde body ;-)). Dit soort rollen zijn Vin Diesel op zijn lijf geschreven. In de verschillende fases van de film overtuigd hij op elk moment. Riddick is zeker geen slechte film. Ik geef toe dat je van dit genre moet houden wil je dit kunnen uitzitten. Maar ik hou hiervan. Ik vind het geweldig om te zien.

IMDb rating: 6,4 / Mijn rating: 7,5

Hebben jullie deze film al gezien? En wat vonden jullie ervan?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: