Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Young Bond, ik wist niet eens dat deze boeken bestonden! Terwijl ik zo’n grote Bond fan ben. Shame on me! Daarom was het des te leuker dat ik deze zomaar vond. En niet alleen deze. Maar ik vond nog een titel. Nu maar hopen dat ze zo leuk zijn als ik hoop. Lees je mee? 

foto_1    

Uitgever: Dutch Media Uitgevers bv / categorie: young adult / aantal pagina’s: 383

Young Bond ‘Missie Silverfin’

De Schotse Highlands. Een jongen verdwijnt. Een geheimzinnig kasteel aan de rand van Loch Silverfin. Een meer vol kwaadaardig leven. Een serum dat onoverwinnelijk maakt. Ontmoet James, James Bond. De jongen die later de bekendste spion ter wereld zal worden. Hij ontdekt het gruwelijke geheim van Lock Silverfin. Zijn eerste missie is zo bloedstollend, dat het je niet meer loslaat.

foto_2

We gaan terug in de tijd. Naar de dertiger jaren om precies te zijn. De tijd dat de zeer bekende James Bond nog een 13 jarige jongen is. Hij zit op een kostschool in Engeland omdat zijn ouders zijn overleden. In de vakantie gaat hij in Schotland bij een tante logeren. Daar raakt hij betrokken bij de mysterieuze verdwijning van een jongen. Niet ver bij het huis van zijn tante ligt een groot stuk land, een eng meer en een immens kasteel. In dat kasteel gebeuren geheimzinnige dingen. James zou geen James Bond heten als hij dat niet weet te voorkomen op een manier die al veel weg heeft van zijn latere avonturen.

foto_4

Allereerst moet ik even zeggen dat ik een onwijs groot fan ben van James Bond. Ik heb alle films. In de winter hou ik graag een James Bond Marathon, ondanks dat ik (en dus de rest van mijn gezin) ze al in den treure hebben moeten kijken met mij. Maar dat mag de pret niet drukken :-)) Je begrijpt dat ik dus zeeeeer benieuwd was naar dit boek. Daarom ga ik het maar direct verklappen. IK BEN FAN!! Wat een ontzettend leuk en spannend boek is dit! Het is briljant geschreven. Het zit super goed in elkaar en vanaf de eerste pagina wordt er een aangename spanning opgebouwd. Alle karakters zijn kleurrijk en goed uitgediept. Ik had direct sympathie voor deze jonge James en zijn vrienden en kon me goed in hem inleven. De plaatsing in de tijd, ergens tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, en het typische Engelse kostschoolleven zijn naadloos in het verhaal ingepast. De beschrijvingen van het landschap en omgeving zijn top. Wat ik erg leuk vind is dat er al een aantal elementen (die bekend zijn van de latere James Bond) ook al hier aanwezig zijn:een beeldschone vrouw, een doorgedraaide wetenschapper, prachtige snelle auto’s, een machtwellustige miljardair en niet te vergeten een Martini wat in dit boek dan een paard is :-)) Het boek leest als een trein. Voor mij is het wel te licht maar ja het is ook een young adult boek. Vanaf 12 jaar en ouder. Het boek is opgedeelt in drie delen, niet te lange hoofdstukken en een prima lettertype om te lezen. James is altijd een mysterieuze man en nu krijg je zomaar een klein kijkje in zijn jongere jaren.

Ik heb me kostelijk vermaakt en ondanks dat het een young adult is zou ik dolgraag alle boeken van deze jonge James Bond willen lezen (en hebben). Het is een serie van 5: Missie Silverfin, Bloedkoorts (gelukkig heb ik die), Gevaarlijk Spel, Goudstorm en Sneeuwblind. De laatste 3 boeken boeken heb ik helaas nog niet kunnen vinden. Maar ik geef niet op ;-))

foto_3

Ik geef dit boek een: 8

Missie Silverfin zat verpakt met Bloedkoorts en heb ik gekocht bij het kruidvat voor € 3,99

Houden jullie ook van James Bond? Of ben ik de enige?

 

4 gedachtes over “Recensie: Young Bond ‘Missie Silverfin’ – Charlie Higson

 1. Lyanne schreef:

  Klinkt goed! Ik kende deze hele serie eerlijk gezegd nog niet. Ben benieuwd of je de rest ook gaat lezen.

  Like

 2. As schreef:

  Ik ben op zoek naar deel 3,4,5 Gevaarlijk spel, goudstorm en sneeuwblind. Enig idee waar nog te koop?

  Like

  1. Helaas ik kan je er niet aan helpen. Ik ben namelijk ook zoekende. Als jij ze nog ergens tegen komt ‘Let me know’ 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: