Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het is weer Movie Monday! Deze keer een film voor met name de vrouwen. Een heerlijke feel good film. 

image

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

*

Hoofdrolspelers: Domhnall Gleeson en Rachel McAdams / genre: roman, comedy, fantasie / speelduur: 118 minuten

About Time (2013)

De jonge advocaat Tim Lake (Domhnall Gleeson) krijgt van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannen in zijn familie over een zeer bijzondere gave beschikken. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams) besluit hij om deze gave te gebruiken om haar voor zich te winnen.

 

AboutTime-conversation1.jpg

De jonge advocaat Tim (Domhnall Gleeson) wordt op een ochtend bij zijn vader (Bill Nighy) geroepen die hem verteld dat alle mannen in zijn familie kunnen tijdreizen. Tim die een onzekere vriendelijke jongen is weet direct wat hij met deze gave kan bewerkstelligen. Namelijk een vriendin krijgen. Wanneer hij op een avond toevallig de lieve en knappe Mary (Rachel McAdams) tegenkomt is het duidelijk. Dit is de ware voor hem. Hij moet haar alleen nog even overtuigen en doet daarvoor zijn uiterste best. Helaas ontdekt hij ook dat hij zelfs met deze gave niet alles kan aanpassen en veranderen tot alles gaat zoals hij dat wil. Hij zal vele lastige keuzes moeten maken In zijn leven.

About Time

Deze film is gemaakt en geschreven door Richard Curtis, tevens de maker en schrijver van de films ‘Notting Hill’ en ‘Love Actually’. Het is een typische ‘Feel Good’ film. Heerlijk en vooral eindelijk. Het heeft 10 jaar geduurt voor er weer een leuke romantische comedy van Richard Curtis hand verscheen. Alle elementen voor een goede ‘romcom’ movie zitten erin: familie, vriendschap, liefde, drama, romantiek en humor. Oke, het tijdreizen kan natuurlijk niet maar als je daar een beetje doorheen kijkt is het echt een zalige film. Daarnaast zitten er ook geen ‘ongelovelijk’ knappe mensen in. En dat maakt de film nou juist zo leuk. Het zijn gewone mensen, niet super knap maar wel heel mooi. Het zouden zomaar je buren kunnen zijn waardoor de film veel echter overkomt dan al die veels te grote hollywood kaskrakers. Tim is bijvoorbeeld direct sympathiek en met Mary wil je de dikste vriendinnen worden, gewoon omdat ze een hart van goud heeft. Heerlijk voor op een regenachtige zondag op de bank met je beste vriendinnen, chocola, koekjes, veel kopjes thee, en een dekentje. Er zit ook nog een fijne boodschap in. Namelijk ‘leef in het nu en geniet van elk moment’. Prachtig! Ga hem allemaal bekijken!

IMDb rating: 7,8 / Mijn rating: 8,5

Hebben jullie deze film al gezien? En hebben jullie ook zo genoten?

Een gedachte over “Movie Monday # 2 – ‘About time’

  1. RealEev schreef:

    Ik heb ‘m gezien en vond hem ook leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: