Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Soms heb je zin in een boekje. Ja, ik zeg een boekje. Omdat ik dan een tussendoor boekje bedoel. Eentje die je snel even kunt lezen omdat je even een ander genre wil lezen. En dit is er zo een. Zou deze leuk zijn? 

foto 1

Uitgever: Uitgeverij Marmer / categorie: literaire thriller / aantal pagina’s: 126

*

Under Cover

De kersverse undercoveragente Sanne Romeijn staat voor een uitdaging wanneer ze haar eerste grote opdracht krijgt bij een uitbater van sekslijnen. Collega’s van de fiscale recherche vermoeden grootschalige witwassing van crimineel geld door de eigenaar, Charlie van der Zee. 

Sanne wordt bij Charlie’s Angels aangenomen en ze mag direct aan de slag als camgirl. Al snel wordt het haar duidelijk dat Charlie’s Angels een schimmig en moeilijk doordringbaar bedrijf is. Er is sprake van uitbuiting en er blijken ook illegalen in dienst te zijn.

Sanne ontdekt dat twee weken voor haar komst een meisje is verdwenen. Nina, een Russische die illegaal voor Charlie’s Angels werkte, blijkt nu te werken voor Girls at home, een exclusief bedrijf waar je alleen kunt werken als Charlie je selecteert. Sanne, jong en ambitieus, start haar eigen onderzoek, ondanks de waarschuwingen van haar chef Rudi om vooral voorzichtig te werk te gaan en zich bij haar opdracht te houden.

foto 2

Sanne Romeijn is een undercoveragente die de opdracht krijgt om bij een uitbater van sekslijnen onderzoek te doen. Ze wordt aangenomen bij Charlie’s Angels. Naast administratieve taken bemant ze ook de sekslijnen en werkt ze als camgirl. Het criminele bedrijf is lastig te doordringen maar Sanne laat zich niet uit het veld slaan en komt verder de organisatie in. Er is sprake van uitbuiting en er blijken ook illegalen in dienst te zijn. Daarnaast verdenkt de fiscale recherche Charlie van der Zee van witwassing van crimineel geld. En is er een Russisch meisje verdwenen. Sanne gaat ondanks de waarschuwingen van haar chef op onderzoek uit. Waar is Nina?

foto 3

Eerst even dit: Ik heb dit boekje tussen 2 andere boeken gelezen. En een boekje is het! Want het hele ieniemienie boekje telt in totaal 144 pagina’s. En daar wil ik toch even iets over kwijt. Reken van vanaf hier even met mij mee. Het verhaal ‘Under Cover’ is maar 126 pagina’s! Dan 2 lege pagina’s (??), 10 pagina’s van het eerste hoofdstuk van haar eerder geschreven boek ‘Soixante Neuf’, jawel… nog eens een samenvatting van 3 pagina’s van ‘Soixante Neuf’ (mocht het nog niet duidelijk zijn dat dat boek er ook nog is), dan een samenvatting van 2 pagina’s over haar laatste en nieuwste boek ‘Stille nacht’ (ja, laten we die niet vergeten te promoten) en de laatste pagina hehe… een colofon!!! En hopla….. een heel boek geschreven, nou ja, heel boek…. 144 pagina’s. Top! Tja… nu klinkt dit een beetje onaardig… en dat is het natuurlijk ook maar ik ben zwaar teleurgesteld. Ik vind dat, ook al is het een dun boekje, het zo niet in elkaar hoort te zitten. Een boek moet gewoon gevuld zijn met een verhaal en niet met veels te veel promotie voor andere boeken. By the way, Sandrine Jolie is een pseudoniem van Linda van Rijn en de 3 boeken behoren tot de G-serie.

foto 4

Oke, dan het verhaal zelf. Het is natuurlijk een dun boekje en blijkbaar kun je er dan ook niet te veel spanning en actie in gooien omdat je boekje dan misschien te vol en te dik raakt 🙂 Het verhaal is dunnetjes. Geen actie en geen spanning. Ik vond het al lastig om een samenvatting te maken. Er was niet 1 moment waarbij ik dacht… ‘Ik kan het gewoon niet wegleggen want het is zo spannend’. Daarnaast kon ik het sowieso niet wegleggen omdat ik het dan niet meer terug vind 😉 Het karakter is ook niet uitgewerkt en de spanningsopbouw is dus ver te zoeken. Het einde is afgerafeld, zeer voorspelbaar, zeer zwak en onrealistisch. Het verhaal is niet af. En daar zit hem, denk ik, de clou…. We moeten haar boeken kopen! Dit boekje moet gewoon een soort van ‘teaser’ zijn. Helaas vind ik dit niet zo’n best boekje en zal ik de andere boeken dus ook niet kopen en lezen. Tenzij iemand mij kan overtuigen dat haar andere 2 boeken echt steengoed zijn…

 Under Cover is te koop bij bol.com voor € 5!!

Ik geef dit boekje een: 6

Hebben jullie dit boekje al gelezen? En ben ik echt de enige die geen spannend verhaal vonden? Wie heeft de andere 2 boeken gelezen die bij deze G-serie horen? En wat vonden jullie daarvan. Laat het me weten!

8 gedachtes over “Recensie: Under Cover – Sandrine Jolie

 1. biebmiepje schreef:

  Ik heb het eerste deel gelezen en vond het aardig maar absoluut niet sterk. Beetje afgeraffeld en alsof het nog een proefversie was eigenlijk. Viel me ook tegen!

  Like

  1. Wat jammer zeg. Nou dan maak ik geen aanstalten om die andere 2 te kopen 😦

   Like

   1. biebmiepje schreef:

    Ik blijf wel nieuwsgierig dus denk dat ik ze een keer leen van bieb of iemand, maar kopen zou ik idd niet doen helaas…

    Like

  2. Ja kan me voorstellen. Bieb is geen slechte optie. Ik bedenk me net dat ik heel veel boeken van Linda heb dus hoe kan het dat deze zoveel minder zijn?

   Like

   1. biebmiepje schreef:

    Ja hoor idd dat Linda zo goed moet zijn, dan is dit extra jammer…

    Like

 2. daisyvandergenugten schreef:

  Vond zelf het eerste boek wel oké, heb daarna het tweede deel gelezen en ben toen gestopt -.-‘

  Like

  1. Hahahaha oeps. Das niet best. Ik begin er ook maar niet aan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: