Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Ik weet niet of het al duidelijk is maar ik ben een boekverslaafde. Ik weet het, er zijn ergere verslavingen. Maar laten we eerlijk zijn. Het is best een kostbare verslaving.

Het aller zieligste is het voor mijn husband. Want die moet het allemaal bekostigen. Hij heeft er geen moeite mee zegt ie. Al was het hem wel opgevallen dat ik nu toch wel heel vaak met mijn neus in de boeken en achter mijn te trage laptopje zit. En dat wordt er met deze blog natuurlijk niet minder van. Want dat is inmiddels ook al een behoorlijke verslaving aan het worden. Daarnaast weet ik niet of hij nog steeds zo blij is als hij de zoveelste kast van Ikea (‘nee, niet de Billy kast’) in elkaar moet zetten. Want ook al ben ik degene die dat meestal doet. Ik heb nu helemaal geen tijd meer, want ‘Daantjelovestoread’. Dus helaas is hij straks de Sjaak. En echt die kast gaat er komen want ik kan niet stoppen met kopen en dus lezen.

En dit zijn nog maar 3 kasten :-))

En dit zijn nog maar 3 kasten :-))

Goed waar wil je heen met dit verhaal hoor ik je denken. Allereerst wil ik mijn lieve man bedanken voor zijn support en dat hij me de ruimte geeft om dit allemaal te doen. “Thanks honey, your the best”. Ten tweede moet ik het echt even hebben over mijn verslaving. Ik moet echt gaan afkicken. Mijn boekenkoopgedrag moet aan banden worden gelegd. Want laten we even realistisch doen, 6 boeken in een week lezen gaat me nooit lukken. Ook al wil ik dat nog zo graag.

prijsjes

Deze verslaving is begonnen omdat ik van mezelf 1 keer in de maand een boek mocht kopen. Dat is meestal een boek van rond de €19 die ik online bestel of bij de betere boekhandel haal. Tot ik de budget boeken ontdekte bij bepaalde drogisterijen of online! Hell yeah!!! En los ging Daantje. Geen houden meer aan. Rekenen is nooit mijn sterkte punt geweest maar ik had al rap uitgerekend dat ik veel beter af was om 6 budget boeken a € 3,00 te kopen dan 1 duur boek. Ik was wel even vergeten dat ik die €19 euro maar 1 keer per maand mocht uitgeven. Nou ja vergeten… dat heb ik even op zij geschoven. Aangezien ik dit grapje al een week of 6 deed begon ik een aardige voorraad te creeeren en me toch wel af te vragen of dit allemaal wel zo slim is. Want a: geen kast ruimte, b: uberhaupt geen kast en c: het feit dat ik al die boeken van zijn ‘lang zal ze leven’, voorlopig, niet ga lezen.  ‘But who cares’ dat je ze voorlopig niet gaat lezen. Want ik zeg altijd maar zo ‘je kunt nooit genoeg boeken hebben in het leven’ (dat geldt trouwens ook voor tassen en schoenen, oohh wacht, ook voor make-up en kleren… en sieraden ja, die moeten we ook niet vergeten).

Oeps.... Mijn nieuwste aanwinsten.... Jawel 27 stuks!

Oeps…. Mijn nieuwste aanwinsten…. Jawel 27 stuks!

Anyway, nadat ik opeens merkte dat er toch wel door het hele huis errug veel boeken lagen, (ja, ja zelfs de wc ontkwam er niet aan) en de tafel niet meer gedekt kon worden vanwege de, jawel… hoeveelheid boeken, moest er iets gebeuren. Ik ben gaan opruimen en gaan tellen. Ik kwam tot de beschamende conclusie dat ik in 4 weken tijd 27 boeken heb gekocht. ‘Okee, allemaal budget, max. € 4, maar meestal minder en ik heb er al 3 uit. Echt waar!’ Maar dat betekend ook dat ik er gemiddeld 6,75 per week heb gekocht. Dit rekensommetje was ineens een stuk moeilijker trouwens. En nee, ik ga niet het totaal bedrag noemen ;-)) Reken dat zelf maar uit. Conclusie, ik moet mezelf een halt toeroepen. Straf? Yep, een welbekende ‘No buy for a whole month’. ‘Auwww…. Daar word ik niet blij van’. Maar ja het is toch ook wel weer fijn om mijn bord op tafel neer te zetten in plaats van op schoot. Ook typen gaat een stuk makkelijker op tafel. Maar ja, die no buy he…. das best een lastige. En owww…. mijn handen kriebelen om even naar bol.com te surfen. But I’ll stay strong……. tot vanmorgen dan. Ik moest naar de Bio Plant voor een enorme pot cocosvet of olie.. whatever. Afijn daar aangekomen liep ik geheel per ongeluk (waar gebeurt) tegen een aller schattigst schapje aan. Een wattu??? Een boekenschap, een of andere bak met boeken, nee, geen rek met boeken, gewoon een lelijke bak. En ja, ik geef het toe, ik heb daar gekeken en dacht als echte kookprinces ‘Getver, kookboeken, wie koopt dat nou’. ‘Dat kun je helemaal niet lezen’. En toen zag ik dit pareltje!!!!

20140326-151210.jpg20140326-151228.jpg

20140326-151251.jpg20140326-151241.jpg

Natuurlijk heb ik hem niet meegenomen. Want ik heb een ‘No buy’ aan mijn broek, eigen schuld. Dit is mijn straf en tenslotte is het boek absoluut niet koopwaardig. De cover is enorm lelijk, de foto’s spatten niet van de pagina’s, de kruiden kun je niet ruiken door die lelijke foto’s (over de kleuren nog maar te zwijgen en de gerechten zien er niet appetijtelijk uit……….OKE, IK LIEG DAT IK BARST NATUURLIJK!! I’l admit it!!! I bought it!! Ik heb hem meegenomen en ik ben verlieft. Mijn god wat een prachtig boek! Dit is hemel op aarde….. Zo hoort een boek te zijn. Maar ja, hoor ik je denken… hoe zit het dan met die ‘no buy?’ Nou, die geldt gewoon hoor. Is ook niet gestopt. Want, bedacht ik, de ‘No buy’ geldt alleen in mijn dorp en voor bol.com nederland en een beetje bol.com Belgie (maar ja dat is ook een beetje nederland) en ja…. daar heb ik dit boek niet gekocht. Dat was in het dorpje Nossegem en daar wonen bol.com en ik niet……. dussssss…… ;-))

Uit India van geurige curry’s tot smaakvolle desserts is te koop bij bol.com en de Bio Planet voor € 30,00

Dikke kus van Daantje

By the way, ik zal nog een recensie schrijven over dit boek (nadat ik die andere 27 boeken, min 3, is 24 boeken uit heb, kan dus nog wel even duren 😉

Een gedachte over “Column: Relaas van een boekverslaafde

  1. BeautyChef schreef:

    Haha, leuke column. Ik herken het wel, die boeken met 3 euro stickers op – die kan er ook nog wel bij haha. Ik heb ook zoveel boeken, kan ze ook amper kwijt. Dat kookboek lijkt me een erg fijn boek. Ik wil zelf binnenkort ook curry’s gaan maken, Indiaas eten vind ik namelijk super lekker!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: