Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Deze keer een boekverfilming. En wat voor een! Het is een ‘young adult’ film wat eigenlijk betekend dat het voor de jongeren is. Ik zou hem dus eigenlijk niet zo leuk moeten vinden maar niets is minder waar. 

MV5BMTc5NzAyOTQyNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzQ1MDc4OQ@@__V1_SX214_

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

*

Hoofdrolspelers: Lily Collins en Jamie Campbell Bower / genre: sci-fi, fantasy, young adult / speelduur: 130 minuten

The Mortal Instruments ‘City of Bones’ (2013)

Clary Fray (Lily Collins) is een doodgewoon meisje uit New York, totdat ze midden in een club getuige is van een moord die gepleegd wordt door een groep jongeren. Tot haar grote frustratie lijkt zij de enige te zijn die het ziet. De jongeren die de moord gepleegd hebben, blijken schaduwjagers te zijn; strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Clary komt er al snel achter waarom zij de enige is die de schaduwjagers kan zien; ze blijkt één van hen te zijn…

Terwijl Clary steeds meer over zichzelf en haar verleden ontdekt, stapt ze de wereld van de schaduwjagers binnen; een magische, maar gevaarlijke wereld, waarin Clary zonder het te weten, een zeer belangrijke rol blijkt te hebben. De film is gebaseerd op het eerste deel van de succesvolle zesdelige boekenreeks: The Mortal Instruments: City of Bones van Cassandra Clare. (bol.com)

6

Deze sci-fi fantasyfilm gaat over Clary Fray (Lily Collins). Een doodnormaal tienermeisje. Wanneer ze op een avond in een club is, ziet alleen zij dat er een moord wordt gepleegd. Ze blijkt af te stammen van de schaduwjagers. Dat zijn jonge krijgers, die afstammen van engelen. Zij vechten een eeuwigdurende strijd tegen demonen om de Aarde te beschermen. Wanneer haar moeder (een schaduwjager) ook nog eens wordt ontvoert voegt Clary zich bij de Schaduwjagers. Ze reizen af naar het ‘hoofdkwartier’ dat ‘Downworld’ heet. Een gevaarlijk alternatief New York wat voor stervelingen niet te zien is. Hier wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens. Tijdens de zoektocht naar haar moeder leert ze meer over haar afkomst en verleden en ontdekt ze dat ze ook haar nieuwe krachten.

mortal-instruments-lily-collins-jamie-campbell-bower-love-interviews

The Mortal Instruments ‘City of Bones’ is gebaseerd op het eerste boek uit de serie ‘The Mortal Instruments’. Over het algemeen wil ik altijd eerst het boek lezen voor ik de film ga zien. Maar per toeval keek ik deze film. En dat vond ik helemaal geen probleem bleek achteraf. Het schijnt dat het verhaal wat weg heeft van Harry Potter en Twilight. En daar is wat tumult om in recensie land 🙂 Ik persoonlijk zie het niet zo die vergelijking van de 3 films. Ik heb en Harry gezien en Twillight. En ja, daar zitten wel de driehoeksverhoudingen in maar ik vind de Twilight serie wel heel erg dweperig, iets te zoetsappig naar mijn smaak. In deze film zit zeker een driehoeksverhouding maar door de vele spanning en actie eromheen vind ik dat totaal niet storend. De film begint sterk. De wanden vol met tekeningetjes op papiertjes, de verwarring van Clary, de moord in de club en dan de ontvoering van Clary’s moeder. Heerlijk! Voor Clary had ik direct sympathie. Met name omdat haar moeder werd ontvoert (zieluuuuggg!) en ze ook heel vriendelijk is. Maar ook Jace (Jamie Campbell Bower) vond ik erg leuk. Hij is zeer mysterieus en sarcastisch (funny). Vooral door dat laatste is hij nou niet ‘prins Charming’ wat ik erg verfrissend vind. Het verhaal is leuk bedacht alles zit erin, actie spanning, liefde ect. Maar het is ook wat rommelig, beetje van de hak op de tak. Er gebeurt erg veel en je moet goed opletten. Sommige scènes zijn zo donker dat je het gevoel hebt ‘dat je het licht even aan moet doen omdat je dan beter kan zien wat er gebeurt. Dat vind ik overigens wel een nadeeltje. Daarnaast zijn er soms wel heeeel erruug veel monsters. Dan hebben we het over zo’n beetje elke griezel die er maar bestaat. Prima, maar alles rent door elkaar en dat is een beetje rommelig.

De vraag is natuurlijk heb ik me vermaakt? Het antwoord is ja! Ik vond het een leuke film. Geen hoogstaande maar absoluut vermakelijk. Zo leuk trouwens dat ik het eerste deel/boek van deze serie in mijn bezit heb. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat dit een young adult is anders zijn je verwachtingen misschien toch te hoog.

OR_The%20Mortal%20Instruments%20-%20City%20of%20Bones%202013%20movie%20Wallpaper%201024x768

IMDb rating: 6,0 / Mijn rating: 7,5

Hebben jullie deze film al gezien? En ook direct het eerste boek uit de serie gekocht? Ik ben vast de enige weer 🙂

 

2 gedachtes over “Movie Monday # 3 – The Mortal Instruments ‘City of Bones’

 1. svenja schreef:

  Hier ben ik ook erg benieuwd naar! Heb het boek nog niet gelezen en de film ook nog niet gezien 😉

  Like

 2. Bibiesboeken schreef:

  Ik moet de film nog zien, maar heb de eerste vijf boeken al gelezen. Wacht vol spanning op het laatste boek!

  Trouwens, leuk blog heb je! Ik kwam je tegen via bloglovin, altijd handig! Ik houd zelf ook een boekenblog bij en vind het dan ook leuk om bij collega-boekbloggers een bezoekje te brengen. Op die manier doe je vaak weer leuke ideeën voor boeken op.

  Veel succes met bloggen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: