Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Tag: Boeken

daantje loves to read and write

Deze leuke tag ben ik al meerdere malen tegen gekomen. Een aantal vragen over mijn voorkeur qua boeken, schrijvers etc. Daarom vond ik het de hoogste tijd om hem maar in te vullen. En dit zijn mijn antwoorden. Als je de tag leuk vindt neem hem dan gerust over.

20140418-073442.jpg

Jouw meest favoriete boek

Oef, dat is best moelijk. Moeilijk omdat ik een heleboel favoriete boeken heb. Zeker als ik net een boek uit heb. Ik hou met name van chicklits en thrillers. Qua chicklit blijft dan toch de ‘I heart… /Ik hou van…’ serie/delen van de schrijfster Lindsey Kelk mijn favoriet. Super leuk verhaal en geweldige beschrijvingen van de omgeving. Qua thriller vind ik bijna alles goed van James Patterson. ‘De affaire’ is dan favoriet. Maar ik ben ook nog steeds ‘De dag na morgen’ van Allan Folsom niet vergeten. Misschien 10 jaar geleden gelezen en nog steeds in mijn hoofd. Ongelovelijk spannend en briljant geschreven. Tot de laatste pagina spannend.

Jouw minst favoriete boek

Nou daar heb ik er ook wel een aantal van. Soms is het niet zo zeer het verhaal wat me niet aanspreekt maar de schrijfstijl. Op dit moment staat met stip op nummer 1: ‘Lazaruskind’ van Robert Mawson. Allemachtig zeg…. niet doorheen te komen!

20140418-073531.jpg

Jouw favoriete Young Adult boek

Dat is makkelijk. Ik heb net het boek uit ‘Missie Silverfin’ van Charlie Higson’ uitgelezen en nu is deze absoluut favoriet. Zo leuk en spannend geschreven. I love James Bond.

Een boek dat je hardop laat lachen

Veel boeken van Lindsey Kelk, Chantal van Gastel en Sophie Kinsella vind ik erg leuk en waarbij ik zeer regelmatig in een deuk lig. Als je dat lukt als schrijver ben je briljant.

20140418-073457.jpg

Een boek dat je aan het huilen maakt

Er zijn een aantal boeken die mij aan het huilen kregen. Maar het hardst heb ik gehuild bij ‘de jongen in de gestreepte pyama’ van John Boyne. Tranen met tuiten heb ik gehuild bij dit verhaal. Mede ook omdat ik zelf 2 kleine kindjes heb. Wat een hel moet dit zijn als je dit meemaakt. Maar ook een verhaal met een boodschap. Heeft het rechtgezegenviert? En zo ja mag dat dan tenkoste van alles gaan? Prachtig verhaal maar pak er maar een doosje tissues bij.

Een boek waarin je zou willen wonen

Ja, deze is eigenlijk een beetje voor de hand liggend…. namelijk de ‘Big Apple’. Jawel, New York! Betekend dus dat ik heel graag in de boeken van Lindsey Kelk wil wonen. En dan specifiek ‘I heart New York/Ik hou van New York. Wat zou ik daar graag eens naar toe willen. Wel met mijn grote liefde natuurlijk. Alleen lijkt het me niets.

Een boek waar je uit kan quoten

Deze vind ik moeilijk. Ik geloof niet dat ik ooit iets gequote hebt uit een boek. Een film misschien… Nee, helaas ik zou het niet weten.

Een boek met jouw droomprins

Er zijn zoveel boeken met een droomprins erin. Zolang ze maar eerlijk, lief, attend, niet vreemdgaan en goed voor me zijn vind ik het prima. Ik heb geen favoriet boek daarvoor eigenlijk.

***

kinderboeken

Een boek dat je las als kind

Deze vind ik best moeilijk omdat het zo ontzettend lang geleden is. Gelukkig heb ik nog heel veel van mijn kinderboeken bewaard. Als ik daar nu zo naar kijk denk ik toch ‘Bakkertje Deeg’ en ‘Mark en Mieke’. Overigens staan deze boeken nu bij mijn dochter (4,5) op haar kamer. Af en toe lees ik haar daaruit voor. Maar je merkt dat de schrijfstijl erg ouderwets is, want soms kijkt ze me vragend aan. ‘Wat zeg je nou, mama’

valentina's schoenen

Een boek van jouw favoriete schrijfster/schrijver

Oef, ik kan er echt niet 1 uitkiezen. Ik vind de boeken van Lindsey Kelk, Chantal van Gastel, James Patterson en Jo Nesbo fantastisch. Maar de boeken van Adriana Trigiana ‘Valentina’s Schoenen zijn echt geweldig. Ze trekt je helemaal in de sfeer. Als je van mode en schoenen houdt en je er meer in wil verdiepen is dit echt een aanrader. Zalig die schoenenwereld. Zij is absoluut een van mijn favoriete. Maar ja, er zijn er zoveel die ik zou willen aanraden.

Kunnen jullie je een beetje vinden in mijn antwoorden? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: