Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Movie Monday, I love it. Dit keer een film die voor mij een extraatje heeft namelijk ‘magic’. Wie houdt daar niet van?

now_you_see_me_xlg

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

*

Hoofdrolspelers: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fischer en Mark Ruffalo / Genre: Misdaad, Mysterie, Thriller / Speelduur: 115 minuten

Now You See Me (2013)

Een originele misdaadthriller over vier illusionisten in Las Vegas die een enorme stunt uithalen. In het bijzijn van publiek beroven ze virtueel een bank in Parijs. Het geld daalt neer over de hoofden van de toeschouwers. Dat klinkt als een mooie truc. Wanneer de volgende dag blijkt dat de desbetreffende bank daadwerkelijk beroofd is, krijgt het viertal in één klap enorme bekendheid met hun briljante, onverklaarbare roof. (bol.com)

NOW YOU SEE ME

De film begint met het uitleggen wat de specialiteiten zijn van de 4 straatartiesten. Illusioniste Henley Reeves (Isla Fisher), mentalist Merritt McKinney (Woody Harrelson), straatgoochelaar J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg) en de goochelaar Jack Wilder (Dave Franco). Dan krijgen ze alle 4 afzonderlijk van elkaar een uitnodiging in een nogal mysterieuze vorm. Door deze uitnodiging komen ze bij elkaar en gaan ze samenwerken. Een jaar later staan ze met zijn vieren op een podium in Las Vegas waar ze een bank weten te beroven met een bijzonder goede truc. Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) is degene die de 4 artiesten moet zien te pakken. ‘Good Luck’! Helaas gaat het hem niet voor de wind. De ene truc na de andere illusie vliegt hem om zijn oren. Gaat het hem lukken om ze te pakken?

now-you-see-me-still09

Om te beginnen moet ik even zeggen dat deze film mij is bijgebleven (en dat gebeurt niet vaak). Af en toe denk ik er nog wel eens aan. Niet vanwege het geweldige diepzinnige verhaal maar meer om de trucs die erin zitten. Yes, I know its a movie… maar toch. De film pakte mij direct in. Mede doordat er vanaf het begin al veel trucs en magic is. Het acteerspel is geweldig maar ja, wat wil je ook met een sterrencast als deze. En de trucs zijn magistraal. Het is alsof je echt bij het optreden zit. Alsof je naar een geweldige magicshow zit te kijken en de 4 artiesten het voor jou doen. Het verhaal is niet diepzinnig maar wel leuk en best spannend. Vooral de magische trucs worden in beeld gebracht met afwisselend wat spanning en actie. Applaus voor de mensen die het gefilmd en geregisseerd hebben. Onthou de tagline van film ‘The Closer You Are, The Lesser You Actually See’. Telkens wanneer jij je denkt dat je het weet  zijn de 4 artiesten je een stapje voor. Geweldig. Ze zetten dus niet alleen Dylan Rodes  (Mark Ruffalo) op het verkeerde been maar jou als kijker ook. Ik hou ervan. Ga hem zien! I loved it!

Btw er schijnt een tweede deel aan te komen. Joepie. Die wil ik natuurlijk ook zien.

seeme20

IMDb rating: 7,3 / Mijn rating: 9

Hebben jullie deze film al gezien? En wat vonden jullie ervan?

 

Een gedachte over “Movie Monday # 6 – ‘Now You See Me’

  1. Anieke schreef:

    Ik vind deze film echt geweldig, kan hem keer op keer kijken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: