Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Dit is het eerste boek over Valentina. En wat ben ik blij dat er nog een tweede is. Lees snel verder waarom dit zo’n leuk boek is.

 foto 2 

Uitgever: De Boekerij bv / categorie: chicklit, roman / aantal pagina’s: 367

*

Valentina’s Schoenen

Een sensueel hedendaags sprookje over familie, liefde en de perfecte schoenen
De Angelini Shoe Company, sinds 1903 makers van exclusieve Italiaanse trouwschoenen en nu gevestigd in New York, bevindt zich in financiële problemen. De drieëndertig jarige Valentina Roncalli is de meest getalenteerde leerling van haar grootmoeder. Het is aan Valentina om de familietraditie aan de moderne tijd aan te passen en zo het bedrijf te redden.
Hoewel Valentina haar handen al vol heeft aan een ontluikende romance, haar vele familieverplichtingen en een ontwerpwedstrijd voor een gerenommeerd warenhuis, besluit ze af te reizen naar Italië« om nieuwe technieken te leren voor een ontwerp waarmee ze iedereen versteld zal doen staan. Daar, in Toscane, Napels en op Capri, doet Valentina een ontdekking die haar leven verandert op een manier die ze zich nooit had kunnen voorstellen…

foto 1

Het zit Valentina niet mee. Daarom besluit ze na een mislukte relatie en een mislukte job als onderwijzeres bij het familiebedrijf te gaan werken: een schoenmakerij van exclusieve trouwschoenen. Haar taak is het moderniseren van het bedrijf en uit de rode cijfers te komen. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Als jong meisje hielp ze haar grootouders al in de schoenmakerij. Maar nu gaat het iets verder dan de simpele klusje van toen. Daarom gaat ze in de leer bij haar oma die haar alle trucjes van het vak leert. In de tussentijd leert ze ook nog een leuke vent kennen… op een wat bijzondere manier. Om de nieuwste technieken te leren op haar vakgebied vertrekt ze naar Italië. Daar doet ze een ontdekking die haar hele leven zal veranderen.

 foto

Ik heb dit boek met enorm veel plezier gelezen. Welke vrouw houdt er nou niet van schoenen? Je krijgt een prachtig beeld van de schoenenbranche en het runnen van een familiebedrijf met alle ups en downs van dien. Het boek start een beetje traag maar als je er eenmaal inzit, dan kun je niet meer stoppen. Valentina is een zeer sympathiek hoofdpersoon maar ook haar grootmoeder sluit je direct in je hart. Beide karakters worden goed uitgediept waardoor je volledig met hen mee leeft. Door de prachtige beschrijvingen van het italiaanse landschap waan je je in Italie. Echt heel goed gedaan. Het verhaal is leuk, een roman. Wil je een lekker boek lezen? Dan raad ik je deze ten zeerste aan. Niet te diepzinnig maar zeker ook niet te oppervlakkig. En het eindigt niet hier maar er is een tweede deel. Super. Lezen allemaal.

Valentina’s Schoenen is tweedehands nog te koop bij bol.com voor 11,95 

 Ik geef dit boek een: 8,5

Hebben jullie hem al gelezen?

2 gedachtes over “Recensie: Valentina’s Schoenen – Adriana Trigiani

  1. ninavanboxtel schreef:

    Nog niet gelezen, maar lijkt me een leuk boek!

    Like

    1. Echt een heel leuk boek hoor. Zeker lezen. Allebei trouwens!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: