Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Ik heb weer een leuk boek voor jullie. Deze heb ik al enige tijd geleden maar ik wilde jullie hem niet onthouden. Lees snel verder voor mijn recensie.

foto 1 

Uitgever: De Boekerij bv / categorie: chicklit, roman / aantal pagina’s: 367

*

Bravo Valentina

Een ode aan familie, aan schoenen en vooral aan de liefde.

Het liefdesleven van Valentina Roncalli, schoenenontwerpster voor het New Yorkse familiebedrijf Angelini Shoe Company, loopt niet bepaald op rolletjes. Haar grootmoeder daarentegen heeft een nieuwe liefde gevonden en vertrekt naar haar moederland Italië. Haar bedrijf blijft achter in handen van Valentina en diens twistzieke broer Alfred. Dan is er ook nog haar grote, luidruchtige Italiaanse familie die de rest van Valentina’s tijd en aandacht opeist.
Wanneer Valentina naar Buenos Aires reist voor zaken blijkt ze daar een verre neef te hebben, die ook ‘in de schoenen’ zit. Maar waarom hebben de familiezieke Roncalli’s het contact met deze bloedverwanten ooit verbroken? Het is aan Valentina om iedereen nader tot elkaar te brengen.

foto 2

Dit is het tweede deel over de 34-jarige Valentina Roncalli (ik-personage) en het schoenen bedrijf. Je kunt dit deel zelfstandig lezen maar leuker is het om eerst het eerste deel te lezen. Ook in dit deel gebeurt er weer van alles met haar en haar familie. Valentina krijgt de leiding over het schoenen bedrijf wanneer haar oma gaat trouwen en het bedrijf verlaat. Haar oma heeft wel een eis. Valentina zal moeten samenwerken met haar broer Alfred. Hij wordt aangesteld als financieel adviseur. Met Alfred kan ze het helaas niet goed vinden, wat samenwerken zeer moeilijk maakt omdat het bedrijf nog niet uit de rode cijfers is. Daarnaast is er nog een groot familiegeheim wat voor veel opschudding zorgt. 

foto 3foto 4 

Met heel veel plezier heb ik het eerste deel gelezen. En owww wat was ik blij dat er nog een deel 2 scheen te bestaan. Soms valt een tweede deel tegen maar godzijdank is dit absoluut niet het geval. Ik zat direct in het boek en leefde mee met Valentina en haar lieve oma. In dit deel beschrijft de auteur op een fantastische manier Argentinie. Alsof je er zelf bij bent. Wat vind ik dat toch knap als je dit als auteur kan. Maar ook de karakters van de rest van de temperament volle italiaanse familie worden zeer goed uitgediept. Zo leuk om je even in een echte italiaanse familie te begeven. De verhaallijn wordt doorgezet waar het in het eerste deel is gebleven. Het bedrijf moet nog steeds uit de rode cijfers komen en er komt een groot geheim aan het licht. Helaas is de samenwerking met haar broer als lastig te omschrijven maar daardoor krijgt het verhaal diepgang. Zalig om weer over de schoenenbranche te lezen. Het liefdesleven van Valentina krijgt ook nog wat mooie en onverwachte wendingen. Wat een heerlijk boek om te lezen. Mocht je er nog aan kunnen komen dan zou ik hem absoluut niet laten liggen. Hou je van Argentinie, schoenen en een liefdesverhaal dan zeg ik kopen! Deze 2 boeken staan absoluut in mijn rijtje met favorieten. I love Valentina!

    foto 5

Adriana Trigiani heeft meerdere boeken geschreven waaronder ‘Rozen en rococo’ en ‘Lucia, lucia’. 

Bravo Valentina is alleen nog te koop als ebook bij bol.com voor € 6,99. Mocht je hem ergens tegenkomen of kunnen bestellen. Doen!

 Ik geef dit boek een: 8,5

Hebben jullie hem al gelezen?

Nog even 2 pareltjes:

plateau-pumps-glitter-plateau-pumps-roze-2 pu2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: