Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het is weer Movie Monday. Vandaag wil ik ‘Gravity’ onder de aandacht brengen. Ik heb hem al weer even geleden gekeken maar hij is wel blijven ‘hangen’. Deze film bevat een bepaald element waar iedereen denk ik wel bang van wordt. Namelijk los in de ruimte zweven. Hoe kom je ooit weer terug op aarde? My worst nightmare ever. Iehhh! Op stikken en verdrinken na dan, dat zijn ook niet zuke fijne manieren om aan je einde te komen.

gravity-poster-405x600

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

*

Hoofdrolspelers: Sandra Bullock en George Clooney / Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller / Speelduur: 91 minuten

Gravity (2013)

Dr. Ryan Stone (Oscarwinnaar Bullock), een briljant medisch ingenieur gaat op haar eerste ruimtemissie met veteraan astronaut Matt Kowalsky (Oscarwinnaar Clooney). Tijdens een routine controle slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven helemaal alleen achter. Vastgebonden aan niets anders dan elkaar zweven ze verder de ruimte in. Door de kille stilte realiseren zij zich dat ze ieder contact met de aarde zijn verloren en daarbij de enige kans om gered te worden. Langzaam slaat de angst om in paniek en neemt elke hap naar lucht het beetje zuurstof weg dat nog over is. Is de enige weg terug naar huis de onwaarschijnlijke weg, dieper de ruimte in?

GRAVITYgeorge-clooney-gravity-image

Gravity is een overlevingsverhaal in de meest ultieme en onverbiddelijke omgeving: de ruimte. Een groep astronauten is bezig met een reparatie aan de Hubble telescoop in de ruimte. Een satelliet ontploft en door de resten ervan wordt hun shuttle vernietigd en een groot aantal leden gedood. Alleen een vrouwelijke astronaut Ryan Stone (Sandra Bullock) en een mannelijke astronaut Matt Kowalski (George Clooney) overleven de ontploffing. Door de ontploffing zijn ze nu los van de Hubble en zweven ze los door de ruimte. Ze doen er alles aan om terug te keren naar de aarde. Maar zonder contact met moeder aarde en slechts met zijn tweetjes lijkt de kans om gered te worden zeer klein.

gravity-movie-review-sandra-bullock-george-clooney-spacegravity-trailer-space.png

Ik wilde deze film erg graag zien. Eigenlijk om 2 redenen. De is eerste is George Clooney 🙂 en de tweede is kun je terugkomen naar de aarde wanneer je los door de ruimte zweeft? Scary! Om te beginnen is het verhaal wat dunnetjes. Maaaar….deze film moet het dan ook niet van zijn verhaal hebben maar van de beelden. En owww…. wat zijn die oogverblindend. Je voelt je wel heel nietig als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt. Dat hebben ze echt fantastisch gedaan. Zelfs de personages in hun benarde situatie staan ook nog even stil bij de schitterende ruimtezichten op de planeet. Het openingsschot duurt ongeveer 15 minuten waarin je zowel de gezichten van de acteurs in beeld ziet als de complete aardbol terwijl de camera door de ruimte zweeft. Ook de gewichtloosheid van de astronauten en de afwezigheid van geluid is prachtig neergezet. Je hoort alleen het gepraat over de radio’s van Stone en Kowalskide en hun ademhaling. Het acteerwerk van Sandra Bullock vind ik erg goed. Ze kan de angst die ze voelt geweldig neerzetten. En haar vastberadenheid om terug te keren naar de aarde doet je erg meeleven. Dat ze zich ineens bekeerd tot het geloof is wat weird maar vooruit… George heeft een kleinere rol, zijn stem een grotere trouwens. Maar daar is niets mis mee 🙂 In ieder geval vond ik het een goede film. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Komen ze nog terug op aarde of niet. Ga hem allemaal lekker bekijken. Het liefst in 3D, dan komt hij het best tot zijn recht.

gravity-movie-review-sandra-bullock-shiop

IMDb rating: 8,1 / Mijn rating: 7,5

Gaan jullie deze film nog bekijken of hebben jullie hem al gezien?

big_68-10hart5-1265684657 

2 gedachtes over “Movie Monday # 7 – ‘Gravity’

  1. svenja schreef:

    Iedereen is er heel enthousiast over, maar mijn vriend en ik hebben de film toch niet kunnen uitkijken. Komt eigenlijk niet vaak voor, en we staan voor veel open. Mijn ouders vonden de film wel weer helemaal geweldig haha. Maar de beelden vond ik overigens prachtig in die film!

    Like

  2. Haha ja zo zie je maar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: