Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Vampire Academy, ik had er nog niet heel veel over gehoord. Wel kende ik de Twilight Saga. Wie kent die niet. Tot ik ergens een recensie las over dit boek. Een heel goede recensie. Ik laat je weten wat ik ervan vindt. Voor mij een soort van nieuw genre.

20140418-073347.jpg

Uitgever: Moon / categorie: young adult / aantal pagina’s: 333

*

Vampire Academy

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier: half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa.
De Strigoi zijn namelijk vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan.

20140418-073337.jpg

Dit is de filmeditie van het eerste boek van de serie ‘Academicus Vampyrus’. Lees hier mijn film recensie. Rose (17 jaar) is dhampier: half-menselijk, half-vampier. Ze woont op de vampieracademie in Montana. Haar beste vriendin is Lissa. Zij is een prinses van de Moroi: sterfelijke volbloed vampiers. Dhampiers zijn krijgers die de Moroi beschermen. Rose is dus een hoeder. De twee meiden zijn met elkaar verbonden door iets wat in het verleden is gebeurt. De verbondenheid bestaat uit het feit dat Rose in het hoofd kan ‘kruipen’ van Lissa. Zij voelt dan de emoties en volgt de gedachten van Lissa. Het leven op de academie is niet makkelijk. De leerlingen gunnen elkaar helemaal niets. Ze zijn er eerder op uit om elkaar een hak te zetten dan samen verder te komen. Rose is een temperamentvolle dame en schuwt een vechtpartijtje niet om Lissa te beschermen. Lissa daarentegen is het zachtaardige meisje maar ook zij gebruikt geweld om haar vriendin te helpen. Dimitri is de onweerstaanbare en onbereikbare mentor van Rose. Hij moet haar vechttechnieken bijbrengen om een goede Dhampier van Lissa te worden. Rose valt als een baksteen voor hem. Helaas voor Rose is een relatie tussen hen verboden… of toch niet?

  foto 3

Ik had al veel gelezen en gehoord over Vampire Academy. ‘Deze serie moet je gelezen hebben!’ Dus vol enthousiasme begon ik aan dit boek. Helaas kwam ik niet lekker in het verhaal omdat je toch wel heel erg veel info krijgt. Tot ik een keer de tijd nam om wat langer achter elkaar te lezen. En ja hoor, dat werkte zeer goed. Ik kon niet meer stoppen. Elk moment dat ik had benutte ik om te lezen. Dus ja, toen had ik het zo uit. Jammer!! Deze filmeditie is het eerste deel. In dit deel worden met name de belangrijkste personages geïntroduceerd. Het verleden en de verschillende ‘soorten’ vampiers: dhampiers, Strigoi en Moroi komen ook duidelijk aanbod. Wat me wel een beetje duizelde. Veel informatie. Maar daardoor kom je wel zeer goed in het verhaal en krijg je een band met ze. De personages hebben allemaal duidelijke karakters en die worden goed uitgediept. Ik had direct sympathie voor de hoofdrolspelers (Rose, Lissa en Dimitri). Het verhaal is leuk en begint rustig. Halverwege het boek komt er meer spanning en dimensie in. Naast het spannende deel zit er ook een romantiek in. Waardoor ik nu heel graag wil weten hoe het verder gaat met een aantal personages. Mede hierdoor ben ik verslaafd geraakt ondanks dat het in de categorie young adult valt (en dat ben ik echt allang niet meer 😉  Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen. Op het moment dat ik op de laatste 5 pagina’s was beland, heb ik even een kleine pauze ingelast om de rest van de serie te gaan bestellen (2 x een omnibus, met alle 6 de verhalen). Ik hoop dat ze snel binnen komen want ik kan niet wachten om te weten hoe het verder gaat met Rose, Lissa en Dimitri. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik zou zeggen wacht niet langer, bestellen of kopen maar.

foto 1 foto 2

Vampire Academy filmeditie (paperback) is te koop bij bol.com voor € 12,50, ebook € 6,49  en Academicus Vampyrus hardcover omnibus (3 boeken in een) voor € 19,95 .

Ik geef dit boek een: 8,5

Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever Dutch Media om te recenseren. Merci!

Hebben jullie hem al gelezen? Waren jullie ook zo enthousiast?

2 gedachtes over “Recensie boek: Vampire Academy – Richelle Mead

  1. Lijkt mij leuk. Ik wil de film ook dolgraag nog een keertje bekijken!

    Like

    1. Ja ik ook. Ben benieuwd of hij net zo leuk is als het boek (de filmeditie).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: