Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Movie Monday. Het zegt het al… elke maandag een recensie van een film. Goed of slecht? Het maakt niet uit, de recensie komt er…. Over het algemeen recenseer ik serieus maar dit keer kon ik het niet laten om een beetje de draak te steken met deze film. ‘All is Lost’. ‘Owww Jaws, where are you?’

  ALL-IS-LOST-POSTER

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

*

Hoofdrolspelers: Robert Redford / Genre: Actie, Avontuur, Drama / Speelduur: 106 minuten

All is Lost (2013)

Een solozeiler (our man) probeert tijdens zijn tocht over de Indische Oceaan te overleven, nadat zijn jacht in botsing is geraakt met een drijvende container. De meedogenloze zon, een slinkende voorraad voedsel en rondzwemmende haaien zorgen ervoor dat de situatie steeds zorgwekkender wordt. (bol.com)

12 - All Is Lost

Een man (Robert Redford) alleen op zee. Verdwaald. Zijn jacht raakt beschadigt nadat hij tegen een zeecontainer aanbotst. Het begint vol te lopen met water. Dan begint het overleven. Keer op keer heeft ie pech. Wanneer hij zijn boot repareert komt er een storm. Dit is een gevecht van een man tegen de elementen van moeder natuur. Hij wil maar een ding en dat is overleven. Gaat het hem lukken?

allislost-image

Dit wordt, denk ik, de minst onderbouwde recensie ooit. In een soort van opwelling hebben we deze film gehuurd. Je kent het wel… Vrijdagavond: ‘Zullen we een film huren?’ ‘Oke, welke dan?’ ‘Geen idee, kijk jij even op IMDb’. ‘Pfff… kijk JIJ nou even, jij bent veel sneller’. Etc, etc, etc. 3 kwartier later, gevonden, jawel een film die we zowaar nog niet hebben gezien. Its a mirakel. Oeps… All is Lost? All is lost? Ken ik die? Nog nooit van gehoord. Is dit slim? ‘Mmmm… met Robert Redford.. dan komt het wel goed’. Toch effe  IMDb checken. Een 6,9? ‘Dat is helemaal niet slecht’. Woeste zee, solozeiler, haaien, dat kan nog weleens heel spannend worden! Dus hopla in het winkelmandje en kijken maar. Om te beginnen is het aardig gefilmd (wel heul, veuuuul zwembad). Robert Redford speelt zijn rol. Een naamloze rol want op de aftiteling heet hij ‘Our man’. Huhh?? Of het uitmuntend is? Geen idee. Zijn tekst zal op een half A4-tje gepast hebben (te weten 3 zinnen of 15 losse woorden, daar ben ik nog niet uit) dus tja…. Verder is het camerawerk ook oke. Maaaarrrrrrr….. het is echt een verschrikking om naar te kijken. Deze man zit alleen op zijn jacht. Wat inhoudt dat er niet gesproken wordt. Logisch als je solo mio op je bootje zit. Maar toch… mijn hemel,106 minuten lang? Hoe kun je hier nou een 106 minuten lange film van maken? Het is toch vrij simpel, hij wordt gered of niet!! Ik werd er een beetje kriebelig van. Overigens is het wel een handige film als je kinderen moeten slapen. Je kunt het geluid van je tv gewoon op mute zetten (om dan wel vervolgens de gesprekken van je buren te kunnen volgen) want er wordt toch niet gesproken :-). Je mist werkelijk niets (op die 15 woorden na dan, dus wel effe opletten). Daarnaast is het natuurlijk een flinterdun verhaal, maar ook een bizarre. Waarom bijvoorbeeld, repareert hij niet direct het gat in zijn boot maar vaart ie eerst effe de halve oceaan over? Zo zijn er nog een paar rare dingen. Maar goed. Tenslotte wil je alleen maar weten of hij het gaat halen of niet. Althans, dat wilde ik de eerste 15 minuten nog weten daarna interesseerde het me geen hout meer. Verzuipen of overleven? Who cares? ‘Waar blijven die bloody haaien nou?’ Dan wordt het tenminste nog spannend en zit er een beetje verhaal in. ‘Eat him sharkie, eat him while you can!’ ‘Where the hell is Jaws when you need him (or her)!’ ‘Kan een film nog saaier?’ Mijn man haakte al bij de eerste 5 minuten af. Ik wilde toch nog verder kijken want tenslotte weet je nooit of het beter gaat worden. Waarop mijn man mij aankeek met een blik van ‘Daan Really? Nooooo R  E  A  L  L  Y?’ ‘Yep really!’ ‘Het wordt echt beter schat’. ‘Geloof me nou maar, dit is Robert Redford’. ‘Euhhhh helaas, dat werd het dus niet’. Ik heb hem uitgekeken maar wel met een oog op mijn iphone en…. die andere op de ipad. Oke, ik heb dus eigenlijk niet gekeken, maar wel heel erg goed geluisterd…. of wacht nee…. er was geen ‘geluid’…Ajjj, maaaar de tv stond wel aan!! Nu even serieus… dit was dus echt geen goede film. Ik had medelijden met Robert. Echt zielig dat ze deze bejaarde man (die toch al gauw richting 80 jaar gaat) op een vlotje de oceaan in hebben gegooid. Of nou ja, eigenlijk het zwembad in maar toch… Voor wie het nog niet duidelijk is…. nope, ik raad hem echt niet aan.’

963482463001_2716870068001_video-still-for-video-2716880645001

IMDb rating: 6,9 / Mijn rating: 5,5

Ik kan natuurlijk vragen of jullie hem nog gaan kijken maar ik denk dat dat een overbodige vraag is. Wel ben ik benieuwd of er iemand is die hem wel geweldig vond. Let me know.

big_68-10hart5-1265684657 

Een gedachte over “Movie Monday # 8 – ‘All is Lost’

  1. Tessa schreef:

    Wauw, wat bijzonder dat zo’n leuk idee van een verhaal zo verpest wordt in de film. In het begin leek hij mij heel leuk totdat ik verder las. Ik sla hem over.
    Bedankt
    groetjes Tessa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: