Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Ik heb iets bedacht. Ik weet niet of het al bestaat en ik dus de zoveelste ben maar ik wil iets ‘nieuws’ doen. Een soort ‘Lezers Poll’. Ik vind lezen belangrijk en wil zo veel mogelijk mensen aan het lezen krijgen. Niet omdat het gewoon leuk is maar ook omdat je er wat van op kan steken en het belangrijk is. Daarnaast hou ik van lijstjes. Yep. Ik ben zo’n overzicht freak. Zonder overzicht wordt ik gek en ik hou van duidelijkheid. Daarom heb ik sinds een paar dagen drie Top 3 lijstjes op mijn op mijn hoofdpagina (lekker overzichtelijk). Drie genres met mijn beste of favoriete boeken. Maar dat zijn mijn favorieten en niet die van jullie. Ik zou het heel leuk vinden om jullie favorieten te leren kennen. Ik heb dus jullie hulp nodig.

Deze komen er vast op maar ja.... nog niet gelezen :-(

Wat wil ik van jullie weten?

Het enige wat ik van jullie wil weten is welke boeken (max. 5, anders wordt de lijst te lang) zijn je favoriete in een bepaald genre en op welke plaats staan ze. Je mag dus zelf titels aandragen. Daar kan ik dan weer een lijst van samenstellen. Natuurlijk laat ik jullie weten hoe er gestemd is en laat ik jullie zien wie of wat er op 1 staat. Op mijn hoofdpagina zal ik de ‘Lezers Top 10’ plaatsen zodat jullie hem altijd kunnen checken. Dit wil ik constant laten doorlopen. Zodat het niet eenmalig iets is. Daarnaast wil ik dit voor meerdere genres boeken doen maar ook voor series en films. Want ook daar houden we van toch? Maar laten we beginnen met boeken genre: ‘Young Adult’.

*

Voorbeeld punten telling ‘Lezers Top 10’:

In week 24 wordt er 10 keer gestemd op het boek Vampire Academy en staat op 1, en    in week 25 wordt er 12 keer gestemd op het boek Mortal Instruments die komt dan op 1 en VA staat dan op 2. Dag later weer 1 stem voor een ander boek etc. Zo hebben we een uptodate lijst.

*

       20140418-073347.jpg foto_1 image

Voorbeeld lijst ‘Lezers Top 10’: 

Een lijst kan er dus zo uit komen te zien, terwijl de week erop hij er weer heel anders uit ziet:

LEZERS TOP TIEN: YOUNG ADULT

 1. VAMPIRE ACADEMY – RICHELLE MEAD  (25 stemmen
 2. Young Bond Missie Silverfin – Charlie Higgins  (23 stemmen)
 3. Vamps ‘Nachtleven’ – Nancy A. Collins            (18 stemmen)
 4. etc etc
 5. – 10.

*

Hoe te starten?

Ik wil graag beginnen met een lijst voor Young Adult. Dus als je het leuk vindt geef dan in een reactie aan welke 5 boeken er absoluut in de ‘Lezers Top 10’ moeten komen te staan. Thats it.

*

Prada cover

6 redenen waarom ik dit doe:

 1. omdat lezen belangrijk en goed voor je is
 2. omdat ik manieren zoek om mensen te laten lezen
 3. omdat dit een makkelijke manier is om een goed en gelezen boek uit te kiezen in een bepaald genre.
 4. omdat ik heel graag wil weten wat jullie lezen
 5. omdat ik het ook leuk vind om tips te krijgen op een overzichtelijke manier
 6. omdat ik lijstjes leuk vind

Win, win, win, win, win, win, situatie voor iedereen 🙂

Ik wil iedereen alvast bedanken voor zijn of haar bijdrage. Houdt je van lezen en goede boeken geef mij dan je 5 favoriete boeken in het genre YOUNG ADULT. Help je medemens of medelezer aan een goed boek. Al kunnen we maar 1 iemand aan het lezen krijgen of een iemand een goede tip geven…. dan hebben we ons doel alweer behaald. 

big_68-10hart5-1265684657

 

Een gedachte over “Lezers Top 10: Young Adult

 1. Mila schreef:

  Hoi! Wat leuk dat je hier een poll van maakt! Ik lees de laatste tijd heeeeel weinig, maar vorige week las ik nog wel The faults in our stars. Dat boek…. O mijn god… 😥 haha

  succes nog!
  xxx mila

  btw, ik kwam trouwens op je blog via een reactie die je schreef op een artikel op Teskuh.nl, misschien dat je dat wel leuk vind om te weten 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: