Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Deze keer weer een serieuze recensie. Het betreft een film die ik eigenlijk wel wilde zien. Namelijk ‘Man of Steel’. ‘Man of Steel’ is natuurlijk gewoon onze ouwe vertrouwde ‘Superman’! Ik hou van dit soort films. Stripboek helden! ‘You got to love the hero’s.’ Is dit een kijkwaardige film? Of toch niet? Ik laat het je weten. Lees snel verder.

  man-of-steel-poster

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

*

Hoofdrolspelers:  Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon / Genre: actie, avontuur, fantasie / Speelduur: 143 minuten

Man of Steel (2013)

De jonge Clark Kent komt erachter dat hij over buitengewone krachten beschikt en dat hij niet van deze aarde is. Als een jonge man reist hij rond om erachter te komen waar hij eigenlijk vandaan komt en waarom hij naar deze aarde gestuurd is. Maar de held in hem  ontwikkelt zich als hij de wereld moet redden van vernietiging en een symbool wordt voor de gehele mensheid. (bol.com)

ea_manofsteel_poster

*

Deze film vertelt de geschiedenis van Superman. Op de planeet Krypton wordt een klein jongetje geboren, genaamd Kal-El. Zijn biologische ouders sturen hem naar de aarde om hem te beschermen. Zijn planeet staat op het punt om vernietigd te worden. Jonathan en Martha Kent adopteren de kleine Kal-El. Ze noemen hem Clark kent en hij groeit op tot een normale jongen met een ‘extraatje’. Hij gaat werken voor de Daily Mail als journalist waar hij Lois Lane ontmoet. Hij merkt, nadat hij ouder wordt, dat hij superkrachten heeft. 33 jaar later wordt de aarde bedreigt door Generaal Zod. Hij wil de aarde veranderen in een nieuw Krypton. Maar Clark Kent kan en wil Zod niet helpen. Zelfs als blijkt dat Zod van zijn eigen ras is. Om zichzelf en zijn omgeving te beschermen neemt hij een nieuwe identiteit als…. Superman! Zo kan hij de aarde beschermen met zijn superkrachten. Zal het hem lukken om de mens van zijn ondergang te redden?

Superman-Man-Of-Steel-Wallpaper-Hd

*

De film begint sterk en er gebeurt veel. De ondergang van Krypton wordt prachtig neergezet en je zit er direct in. Na deze prachtige introductie wordt het een beetje slordig en hier en daar wat langdradig. Maar goed dat is mijn mening. Verder zit er veel actie in en is het verhaal goed te volgen. De special effects vond ik ook erg mooi en goed. Wat betreft de acteurs en het acteerwerk… tja, ik moest even wennen aan Superman gespeeld door Henry Cavill. Zijn personage is een beetje vlak (of is hij echt zo?) misschien dat dat bij zijn rol hoort. Ook de vroegere superman gepeeld door Christopher Reeves had dat een beetje, bedenk ik me nu. Wel moet ik bekennen dat Henry er zonder shirt erg goed uitziet but lose the beard man!!! En dan Lois Lane gespeeld door Amy Adams. ik weet het niet. Ik werd er niet echt warm of koud van. Ik had niet direct sympathie voor haar wat ik een gemis vind in een film. Daarnaast was ook de relatie tussen lois en Clark niet echt uitgewerkt. Jammer. General Zod gespeeld door Michael Shannon vond ik daarentegen aardig en geloofwaardig. Russel Crowe (Jor-El) is natuurlijk een zeer, zeer goede acteur. Zijn rol was behoorlijk aanwezig misschien hier en daar iets te. Kortom ik vond het een aardige film die niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeed maar hij is wel het kijken waard.

man-of-steel-workout-henry-cavill-300x199

*

IMDb rating: 7,3 / Mijn rating: 7,5

Houden jullie van films met stripboekhelden of ben ik de enige? Laat het me weten.

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: