Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Inmiddels is het wel duidelijk. Naast lezen hou ik ook van beauty (en schoenen laten we dat niet vergeten). Wat was ik daarom blij dat ik het boek van de bekendste beautyblogger van Nederland, Mascha Feoktistova, eigenaresse van Beautygloss.nl, in mijn handen had. Geen idee hoeveel boeken ervan gedrukt zijn maar het was veeeeeuls te weinig. You go girl.

Inmiddels zijn ze namelijk druk bezig met de derde druk! Vele meiden zitten smachtend op de deurmat te wachten tot ze hem kunnen lezen. Ik was een van de gelukkige die hem gereserveerd had en hem vrijwel direct ontving! En ik heb hem uit. Maar is het al het wachten waard op die kriebelige kokosmat? Krijgen we nog meer van Mascha te zien? Ik laat het je weten.

foto 2

Uitgever: Bertram + de Leeuw Uitgevers BV / categorie: informatief, biografie / aantal pagina’s: 177

Happy Life 

‘Over de liefde kan ik zo enorm veel vertellen. Ik heb al langer dan tien jaar een vaste relatie en ben daar gelukkig mee. Mijn tips? Vertrouwen is enorm belangrijk en elkaar loslaten ook. Laat ieder zijn ding doen en zorg er vooral voor dat je los van elkaar ook nog een leven hebt. Maar ook samen, blijf leuke dingen doen. Geniet!’

Maar ook over: school, uit huis gaan, carrière , geld, sparen, familie, vriendschap,
contact durven maken, feedback krijgen, happy zijn, ‘nee’ durven zeggen, hoe je over komt, en nog veel meer…

foto 3

Om te beginnen is dit geen ‘beautytip boek’. Als je dat verwacht heb je een beetje pech. De reden waarom het geen beautyboek is ligt voor de hand. Als er iets is wat je wil weten op beautygebied dan kun je dat vinden op haar website. En daar heeft ze natuurlijk gelijk in. Dit boek is ook geen biografie. Althans niet echt. Het is meer een boek met anekdotes uit haar leven als blogger. Maar ze schrijft ook over vroeger zoals school, haar vrienden, haar liefde en uit huis gaan. Daarnaast geeft ze een aantal levenslessen. Over hoe belangrijk het is hoe je bij andere overkomt en hoe je bepaalde doelen kunt behalen in je leven. Hoe je een beter mens kunt worden/zijn. Ze schrijft het niet belerend maar recht uit haar hart en vanuit haar ervaring. Ze geeft veel tips en voorbeelden waardoor je haar net als haar vlogs, wederom beter leert kennen.

 foto 6

Mascha Feoktistova is toch wel mijn held. Ik heb enorm veel respect voor haar. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Een jaar of 6/7 is ze een beautyblog begonnen (naast haar studie) omdat ze zelf op internet niets kon vinden. Het was er gewoon nog niet. Kort gezegd heeft dat geresulteerd in een eigen zeer succesvol bedrijf. Door heel veel en heel hard te werken, veel (privé dingen) opgeven en vooral door het doorzetten heeft ze dit bereikt. Haar doorzettingsvermogen is enorm en haar werkethiek is gigantisch. Ze werkt zich de blubber maar vindt het geweldig. Zelf zegt ze dat het ‘geen werk’ is maar laten we eerlijk zijn… het is wel degelijk werken en ook nog KEIHARD. In haar vlogs kun je bijvoorbeeld zien hoe laat ze het maakt om toch nog iets online te zetten of om toch iets af te maken. Aan de schrijfstijl herken je direct dat het Mascha is. Ze is heel dicht bij zichzelf gebleven. Engelse termen en de vrolijkheid herken ik direct. Door de korte hoofdstukken leest het boek als een trein. Echt heel makkelijk. Daarnaast staan er veel foto’s in wat het een extra persoonlijk tintje geeft.

foto 5

Wat ik wel wil benadrukken is dat dit boek met name voor de jongere lezer is geschreven. Niet dat ik dat erg vond. Ik ben tenslotte niet echt haar doelgroep en dat geldt ook voor haar website maar dat neemt niet weg dat ik elke dag een kijkje op haar blog neem en van haar boek heb genoten. De meeste ‘levenslessen’ zijn mij namelijk wel bekend al zitten er toch, voor mij een paar verassingen in waar ik wat mee kan.

foto 7

En dan…. ja toch een kritische puntje… Het gaat me echt aan mijn hart… maar ik moet het toch zeggen. Het betreft de enorme hoeveelheid spelfouten, verkeerde afbrekingen en verkeerde interpuncties. Heel jammer want het boek is uit het hart geschreven. Het lijkt erop of het boek helemaal niet is nagelezen nadat Mascha haar script heeft ingeleverd. Maar goed niets wat bij de 2e druk niet hersteld kan worden. Maar ondanks dat zeg ik kopen! Iedereen die fan van Mascha is of nog aan het begin van haar succesvolle leven staat of gewoon wat meer over Mascha wil weten… Read it. Er staan zeer veel wijze lessen in. Jammer dat ik dit boekje niet eerder had 😉

foto 10

Happy Life is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel voor 14,95 

 Ik geef dit boekje een: 7

En… hebben jullie hem al in huis? Gaan jullie hem lezen.

big_68-10hart5-1265684657

4 gedachtes over “Recensie: Happy Life – Mascha Feoktistova

 1. Anieke schreef:

  Ik heb al meer gelezen over dit boek en ik zie inderdaad regelmatig spelfouten, verkeerde afbrekingen en dat soort dingen als kritiekpunt. Super jammer, zeker als je nagaat dat er dus wel mensen zijn die het hebben nagelezen. Ik denk niet dat ik het boek ga lezen. Ik volg haar blog wel redelijk regelmatig, maar ik vind haar als persoon nou niet dusdanig inspirerend dat ik alles van haar wil weten. Wel een leuke blog natuurlijk, maar dat is voor mij genoeg.

  Like

 2. rimpelvrij schreef:

  Volgensmij is LA candy van Lauren Conrad wel wat voor jou en haar blog (laurenconrad.com) 😉

  Like

  1. Bedoel je om te recenseren? Ik heb nog geen enkel boek van haar. Ohhh 😉

   Like

   1. rimpelvrij schreef:

    Ja precies! Het is alleen wel in het Engels. In haar boekenreeks lopen fictie en haar ervaring als reality ster een beetje door elkaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: