Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Movie Monday time. Deze keer de film ’47 Ronin’. Ik had er nog niet veel over gehoord. Maar de trailer was geweldig dus moest ik hem zien. Het is wel echt een mannenfilm. Nee, nee, geen auto’s en schaarsgekleede dames. Eerder vrouwen met hele mooie kimono’s. Wat dan wel? Nou heel veel samoerai gevechten, monsters, engerds, griezels en hekserij. Ik vind dit soort films altijd erg mooi. Is dat het deze keer ook? Top of flop? Ik laat het je weten.

  47-ronin10

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je ook de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Ko Shibasaki / Genre: actie, avontuur, fantasie / Speelduur: 118 minuten

47 Ronin (2013)

In de nieuwe spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin speelt Keanu Reeves de outcast Kai. Nadat de slechte heerser Lord  Kira hun leider heeft vermoord en hen heeft verbannen zijn 47 ronin (samurai zonder meester) uit op wraak en eerherstel. Nu ze niet naar huis kunnen terugkeren zijn ze genoodzaakt de hulp in te schakelen van Kai. Samen trotseren ze een wereld vol met mythische wezens, magie en andere levensgevaarlijke bedreigingen. (bol.com)

47-ronin-posters-featured

Dit is een film gebaseerd op een waargebeurt verhaal. Voor alle duidelijkheid: een Ronin is een verbannen samoerai zonder meester. Nadat hun meester ‘Lord Asana’ is vermoord, probeert een groep van 47 Ronin de eer te herstellen. Zij willen wraak nemen op Lord Kira, de moordenaar. Kai is een outcast in dit gezelschap. Er wordt met argus ogen naar hem gekeken. Toen Kai jong was is hij opgenomen door Lord Asana. Wat nogal wat kwaad bloed zette. Om de eer te herstellen hebben ze Kai nodig. Dat hij ook nog verliefd wordt op de dochter ‘Mika’ van de gevallen meester, werkt hem niet in zijn voordeel. Het gezelschap heeft het zwaar met elkaar maar door moed en trouw houdt het gezelschap stand. Zullen ze zich wreken?

Hiroyuki-Sanada-in-47-Ronin-

Er is veel over deze film geschreven. Met name negatief. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal maar zou erg aangepast zijn. Wat toch een beetje kwaad bloed zette, hier en daar. Ik ken het echte verhaal niet. Dus ik geef mijn mening over wat ik heb gezien. En ondanks dat het niet exact is zoals het zich ooit heeft afgespeeld vond ik de film prachtig. De kostuums zijn schitterend. De karakters perfect gecast behalve… die van Keanu.  Ik moet toch even slikken bij Keanu Reeves. Hij past gewoon niet in dit plaatje. Het voelt alsof deze rol speciaal voor hem is verzonnen. Een groot hollywood acteur in een waargebeurd historische gebeurtenis die zich buiten de Amerikaanse landgrenzen afspeelt? Mmmm… voelt niet helemaal goed. Dat had ik trouwens ook bij de film ‘The Samoerai’ met Tom Cruise. Anyway de film komt wel een beetje traagjes op gang al zit er behoorlijk wat actie in. Rare wezens all over the place. Samoerai gevechten en ook de liefde wordt niet vergeten. Heel puur en sereen. De plaatjes zijn echt schitterend. Het land, de mensen, prachtig. Hij is absoluut het kijken waard. Waar gebeurt of niet ik vind dat je hem een kans moet geven. Al moet je natuurlijk wel van dit genre houden.

images

IMDb rating: 6,3 / Mijn rating: 7

Vinden jullie dit soort films leuk om te kijken? Of slaan jullie ze over. Laat het me weten.

big_68-10hart5-1265684657 

2 gedachtes over “Movie Monday # 10 – ’47 Ronin’

  1. Daniëlle schreef:

    Klinkt er spannend! Wat beschrijf je het goed. Bedankt voor je duidelijke review!

    Like

    1. Wauw wat een compliment! Dank je wel. Ik doe mijn best. Het is echt wel een goede film hoor. Gewoon kijken.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: