Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Deze roman had ik al een tijdje in huis maar het kwam er maar niet van om hem te lezen. Toen ik eenmaal begon had ik hem zo uit. Het is lang geleden dat ik een echte roman heb gelezen.  Maar was ie zo leuk als de cover en de titel doet vermoeden? Ik laat het je weten.

foto

Uitgever: Zomer en Keuning / categorie: roman / aantal pagina’s: 240

‘Zestig Dagen’  

om te bewijzen dat hij echt bij haar hoort

– Gillian King

Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven… en in de liefde!
Gijs’ vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma. 
Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?

zestig dagen 2

Nadat de man (Gijs) van Emma overlijdt verhuist ze met haar dochtertje Benthe terug naar Den Haag. Daar waar het allemaal begon. Ze woont dichter bij haar vader en haar vriendinnen die haar allemaal trouw zijn gebleven nadat ze met Gijs naar limburg was verhuist. Bij terugkomst keert ook de beste vriend van Gijs ‘Jesper’ weer in haar leven terug. Hij is er altijd voor haar en Benthe geweest maar heeft de boot een beetje afgehouden. Ze stort zich in het bruisende uitgaansleven wat niet altijd soepeltjes verloopt. Langzaamaan begint haar leven weer vorm te krijgen en wordt het ook duidelijk dat er iets ontbreekt in haar leven…. namelijk een man! Ze is op zoek naar gezelschap en liefde maar is dat Jesper of toch iemand anders.

 

Om te beginnen wil ik direct aangeven dat dit echt een heerlijk boek is. Het is een roman met diepgang. Het is niet het standaard verhaaltje. Emma is de hoofdpersoon. Het boek begint verdrietig namelijk met de emotie van het verlies over haar man. Doordat dit zo goed wordt omschreven zit je er direct in, heb je sympathie en maakt dat je het boek direct wil uitlezen. Het is makkelijk en vlot geschreven. Zeker niet te langdradig. De karakters hebben diepgang. Het verhaal is prachtig en je leeft met iedereen mee. Toch heb ik 1 kritisch puntje. Ik vind de titel wat vergezocht. Constant was ik op zoek naar de start van die ’60 dagen’ maar het is pas in een van de laatste hoofdstukken dat de titel een rol gaat spelen. Ik had verwacht dat het boek om de titel zou draaien maar dat is helaas niet zo. Dat vond ik enigszins teleurstellend. Het had van mij beter uitgewerkt mogen worden en meer een hoofdrol mogen hebben omdat het idee namelijk heel leuk is. Verder is het echt een heerlijk boek wat je leest met een lach en een traan. Ga hem allemaal lezen. Ik ben fan.

‘Zestig Dagen’ is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel paperback: € 12,95 en Ebook € 8,99

 Ik geef dit boekje een: 7,5

Hebben jullie deze al gelezen? Hebben jullie de andere titels ook van Gillian King?

big_68-10hart5-1265684657

3 gedachtes over “Recensie: 60 Dagen – Gillian King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: