Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Ik heb weer een leuke Tag voor jullie. ‘The Bookcase Confidential Tag’. Oorspronkelijk hete hij ’The Closet Confidential Tag’. Maar aangezien mijn blog toch meer over boeken gaat dan kleding heb ik hem aangepast naar bovenstaande titel. Zo leren jullie mij en mijn boekenkast weer een beetje beter kennen. In deze tag geef ik antwoord op vragen over mijn duurste boek, miskopen en mijn favoriete boeken. 

 20140418-084543.jpg

Wat is het oudste boek in je boekenkast?

Ik heb niet 1 bepaald boek in gedachten. Ik denk eerder aan een hele serie boeken. Namelijk mijn kinderboeken. Ik heb een aantal series waaronder: ‘Mark en Mieke’ en ‘Bakkerje Deeg’. Helaas heb ik de series niet compleet. Maar dit zijn toch echt hele oude boeken. Deze moeten op zijn minst een jaar of 42 zijn 🙂 De meeste boeken heb ik gekregen van mijn ouders dus weggooien gaat echt nooit gebeuren ook al is de taal oubollig en snapt mij dochtertje soms echt niet wat ik vertel 🙂

 

foto

Wat is het nieuwste boek in je boekenkast?

Dat is makkelijk. Deze heb ik echt net in mijn boekenkast staan. De titel is ‘Beautiful Creatures’  van Kami Garcia & Margaret Stothl. Ik heb er nog niet veel over gehoord maar zag deze in de winkel, las de achterkant en dacht meenemen. Vervolgens blijkt het een enorme hype in Amerika te zijn en is hij verfilmd. Soms snap ik mezelf echt niet. Ik zit dagelijks op internet en dit gaat dan volledig aan me voorbij?! What was I doing 🙂 

 

20140326-151210.jpg foto 3

Wat is het duurste boek in je boekenkast?

Oehhh, dat is wel een lastige. Ik wil namelijk, eigenlijk, geen dure boeken kopen. Tenzij het zoiets spectaculairs is dat ik het niet kan laten liggen. De meeste van mijn boeken zijn niet duurder dan € 20. Maar ik heb toch twee uitzonderingen. Namelijk het boek: ‘Mode – Eeuw van de ontwerpers’ (€ 25) en het kookboek ‘Uit India’ voor het luttele bedrag van € 29,95 (en nog niets uit gekookt he, slecht!!!).  Het eerste boek ‘Mode eeuw van de ontwerpers’ heb ik al heel lang en heb ik heel vaak ingekeken. Ooit gekocht omdat ik toen de opleiding ‘Mode en klediing’ deed. Het is echt een prachtig boek, alle ontwerpers die belangrijk zijn staan erin. Echt een plaatje om te zien. Hij zou prachtig open op een koffietafel kunnen liggen. Maar helaas hij staat gewoon weggemoffeld in de boekenkast. Zonde eigenlijk.

 

foto 6

Wat is het goedkoopste boek in je boekenkast?

Dat is niet zo moeilijk. Dat zijn de meest boeken die ik koop bij het welbekende Kruidvat. Laatst heb ik 2 poema pockets op de kop kunnen tikken. ‘Moederland’ van Maria Beaumont en ‘Moviegirl’ van Clare Naylor & Mimi Hare. 2 chicklits. Ze kosten € 1,99 per stuk. (das echt geen geld, zelf voor een pocket!)

 

foto 720140418-073457.jpg

Wat is je mooiste boekkoopje geweest?

Mijn mooiste boekkoopjes zijn de koopjes van boeken die ik zo graag wil hebben maar die ik nergens meer kan krijgen. Wandel je niets vermoedend ergens binnen…. en dan ligt ie daar. Zomaar, helemaal per ongeluk. Zo ben ik per ongeluk tegen een boek aangewandeld waarvan ik de hoop al had op gegeven dat ik het eerste deel ooit nog zou tegenkomen en toen plots vond ik het. Helaas had ik wel al het 2e deel uit. Maar owwww… wat was ik happy! Het betreft het eerste deel van ‘Vamps – Bloedzusters’ van Nancy A. Collins. Helaas heb ik nog wat wensen. In mijn blogpost ‘My Lovely Wishlist’ staan er nog een paar. Maar het boek ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ van John Boyne is een prachtig maar luguber verhaal. 

 

foto 8 foto 4 foto 5

Wat is je grootste boekenmiskoop geweest?

Helaas heb ik er daar ook een paar van. En niet een paar eigenlijk. Hoe kan dat denk je dan. Tegenwoordig check ik altijd de recensies van een boek. Ik koop nooit meer zomaar iets. Maar in de tijd dat internet nog niet zo ver was heb ik wel wat boeken gekocht waar echt niet doorheen te komen was/is of zo ongelofelijk saai! Maar ja weggooien is ook zo wat. Deze bijvoorbeeld: ‘Gods Callgirl’ van Carla van Raay (wat bezielde me, niet doorheen te komen!), ‘Alle verhalen’ van Harry Mulisch (geen idee waarom, misschien omdat mijn boekenkast dan intelligenter lijkt?) en dan natuurlijk dit boek, daar is ie weer: ‘Lazarus Kind’ van Robert Mawson (Chips! Ik heb nog een paar titels van hem, ik hoop niet dat ie net zo saai zijn als deze is). Werkelijk niet door heen te komen!

 

foto 1 foto 2

foto 17

Laat drie van je favoriete boeken uit je boekenstash zien.

Eigenlijk is dit niet zo moeilijk. Op mijn homepage, onderaan staan 3 genres/lijstjes met mijn top 3 boeken. Dit zijn mijn 3 number ones: 

Chicklit: Ik hou van New York – Lindsey Kelk 

Thriller: De dag na morgen – Alan Folsom

Young adult: Vampire acadamy- Richelle Meadv

Wat is het duurste boek in jouw boekenkast? Let me know.

 

Een gedachte over “Tag: The Bookcase Confidential Tag

  1. Anneke O schreef:

    Leuk artikel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: