Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Deze keer geen film met zwaarden of gevechten. Nee, deze keer een film van een heel ander kaliber. Namelijk drama. En behoorlijk wat drama. Ik kijk ze niet al te vaak omdat ze soms zo aangrijpend zijn maar deze was anders dan de standaard drama film. Lees maar met me mee.

  1

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Kate WinsletJosh BrolinGattlin Griffith / Genre: drama / Speelduur: 111 minuten

Labor Day (2013)

De depressieve alleenstaande moeder Adele en haar zoon Henry bieden een gewonde, angstaanjagende man een lift. De politie is ondertussen op zoek naar een ontsnapte gevangene. Moeder en zoon leren geleidelijk zijn ware aard kennen maar hun opties worden steeds beperkter. 

2 3

De film ‘Labor Day’ (dag van de arbeid) is gebaseerd op een boek van Joyce Maynard uit 2009. Labor Day richt zich op 13-jarige Henry Wheeler. Henry worstelt met een aantal zaken waaronder het volwassen worden, de zorg om zijn teruggetrokken moeder Adele en het feit dat hij het gevoel heeft dat hij ‘the man of the house’ moet zijn. Met zijn vader heeft hij namelijk ook geen geweldige band aangezien die een nieuw gezin is begonnen. Maar alles zal veranderen op de dag voor Labor Day. Op een back-to-school shopping trip, ontmoeten Henry en Adele Frank Chambers. Een geheimzinnige, gewonde, intimiderende man die duidelijk hulp nodig heeft en die hen overtuigt om hem in hun huis te nemen om even op adem te komen. Later wordt duidelijk dat hij een ontsnapte gevangene is. De gebeurtenissen van deze lange Labor Day weekend zal hen vormen voor de rest van hun leven.

4 5 

Ik had nog niets over deze film gehoord maar hij kreeg een goede beoordeling op IMDb. Dus besloten we om hem te kijken. De film begint sobertjes. Een rustige stadje in Amerika, bloedje heet, een moeder die duidelijk niet goed in haar vel zit en een zoon die enorm zijn best doet. Ajjj.. wat moet dat worden schoot me even door mijn hoofd. Maar naarmate ik de film keek kreeg ik toch wel degelijk sympathie voor de hoofdrolspelers. Wat een prachtige verhaal is dit. Vervolgens komt er een vreemde in hun leven en verwacht je dat het helemaal mis gaat maar niets is minder waar. Ondanks dat ze eigenlijk gevangenen in hun eigen huis zijn. Er zitten flashbacks in die ik eerst niet kon plaatsen. Later wordt een hoop duidelijk. De acteurs zijn perfect gekozen. Kate Winslet die een zeer geloofwaardige vrouw neerzet die zich langzaam afsluit voor de wereld. Josh Brolin de ontsnapte gevangene die eigenlijk lang zo slecht nog niet is en die het leven van Henry zeer aangenaam maakt.  En dan Gattlin Griffith die de zoon speelt en iemand ontmoet die hem eindelijk de rust geeft waar ie zo naar op zoek is. Wat een prachtige film. Als je van een goede drama houdt ga deze dan zeker kijken. Verwacht geen schietpartijen en wilde achtervolgingen maar geniet van deze 3 mensen die elkaar zo nodig blijken te hebben. Ik zeg kijk hem.

6 7

IMDb rating: 6,9 / Mijn rating: 7,5

Houden jullie van drama? Wat was jullie all time favorite in het genre drama? Let me know.

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: