Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Zonder echt goed te kijken en de beschrijving van het boek te lezen heb ik deze gekocht. De cover sprak mij namelijk wel aan en de prijs was helemaal drie keer niks. Dus meenemen. Beroemde Buren is een young Adult boek. Niets mis mee natuurlijk want ik lees graag young adult. Maar toen ik de achterkant van dit boek las, bleek dat dit boek wel voor de zeer young adult lezers is. Toch wilde ik hem lezen en wat bleek……

foto 3

Uitgever: de Boekerij bv / categorie: young adult / aantal pagina’s: 208

‘Beroemde Buren’  

Stel dat je grote idool opeens je buurman wordt…

– Cathy Hopkins

Jess gaat verhuizen, en hoe! Haar vader heeft een nieuwe baan aangenomen als beheerder van Porchester Park 1 – een luxe appartementencomplex in de stad – en Jess, haar broer Charlie en haar kat Dave trekken bij hem in. Aanvankelijk ziet Jess het niet zo zitten om verder bij haar schoolvriendinnen – en haar geliefde oma –  vandaan te gaan wonen, maar dan krijgt ze te horen dat alle appartementen zijn verkocht aan celebs en dat er acteurs, muzikanten, modellen en miljonairs in komen wonen. Een leven vol glitter en glamour klinkt heel verleidelijk… maar zijn haar nieuwe miljonairsvrienden wel zo leuk?

foto 2 kopie

De ouders van Jess zijn lang geleden gescheiden. Nadat haar moeder overlijdt gaat ze met haar broer en kat wonen bij haar oma waar ze het erg naar haar zin heeft. Tot haar vader een nieuwe baan aan neemt. En dichter bij hen komt wonen. Hij vraagt hen of ze bij hem willen komen wonen in het het prachtige nieuwe complex. Een complex waar de allerrijkste wonen. Jess is niet door het dolle heen maar gaat er wonen. Na enige tijd komt ze er achter dat het toch niet zo cool is. De miljonairs hebben geen oog voor haar en zijn niet al te vriendelijk.  Na verloop van tijd weet ze beter hoe om te gaan met deze rijke mensen en slaagt erin vriendschappen te sluiten.

foto 5

Ik vond het een leuk boekje. Ik zeg boekje omdat dit echt voor de aller jongste young adult lezer is. Waar helemaal niets mis mee is overigens. Het karakter Jess is een wat opstandige tiener. Maar niet te erg. Wat ik prachtig beschreven vind is hoe ze omgaat met het verdriet over haar overleden moeder. Daardoor wordt ze  nog sympathieker. Het verhaal is simpel en zeer makkelijk te volgen. Niet spannend. Er gebeurt eigenijk weinig maar ik denk dat ik ook niet helemaal de juiste doelgroep ben. Wat een beetje meer uitgediept had kunnen worden zijn de ‘beroemde buren’. Daar lees je eigenlijk net te weinig over om het wat meer diepgang te geven. Maar voor de jonge lezers is dit een heerlijk boek.

foto 4

Beroemde Buren’ is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel paperback:            € 11,99. Ik heb er overigens 3,99 voor betaald bij het bij Kruidvat 🙂

 Ik geef dit boekje een: 7

Hebben jullie dat ook weleens… dat je iets koopt waarbij je eerst denkt…. oeps en later toch geen spijt van hebt?

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: