Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Ditmaal een boekverfilming. Een waargebeurd verhaal. En een pittige. Namelijk over een special team in afghanistan. Niet echt een vrouwenfilm maar ik ben hier erg ingeinterreseerd dus ik wilde hem heel graag zien.   

   acgoiie

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Mark WahlbergTaylor KitschEmile Hirsch, Ben Foster / Genre: actie, biografisch, drama / Speelduur: 121 minuten

lone-survivor-634x434

Lone Survivor (2013)

Lone Survivor is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marcus Luttrell. In het boek omschrijft Luttrell de barre tocht, juni 2005, die hij en zijn collega-SEAL’s moesten maken door Afghanistan. Hun missie: de beruchte Taliban-leider Ahmad Shah vangen of doden. Marcus en zijn team moesten vechten voor hun leven, nadat ze in een hinderlaag van de Taliban liepen.

lone-survivor-trailer-1182013-145829

Het is juni 2005 als er vier Amerikaanse Navy SEALS hun basis in Afghanistan voor de Pakistaanse grens verlaten. Ze gaan op een verkenningsmissie. Hun taak is om de activiteit en de ‘thuisbasis’ van een al-Qaeda-leider in kaart te brengen en hem te vangen of te doden. In eerste instantie gaat alles goed totdat er een beslissing moet worden genomen en alles mis gaat. Gruwelijk mis. Minder dan vierentwintig uur later leeft er nog maar 1 Navy SEAL. Dit is het waar gebeurde verhaal van teamleider Marcus Luttrell, de enige overlevende van ‘Operation Redwing’. Nadat hij zijn maten verliest, bewusteloos raakt door een raket granaat, wordt geblazen over een klif, gelukkig nog steeds bewapend en nog ademt, is er ineens licht aan de tunnel. Hij doorstaat vier wanhopige dagen tot hij wordt gevonden door sympathieke dorpsbewoners die alles riskeren om hem te beschermen tegen omliggende Taliban strijders. Die nog steeds naar hem op zoek zijn. Gaan ze hem vinden?

 

2

Phoe om maar gelijk in huis te vallen. Ik vond dit een zeer aangrijpende film. Over deze film is ook weer veel geschreven. De film is een waargebeurd verhaal. Maar volgens vele klopt er niets van. Tja, ik weet het niet en misschien moet je het ook niet willen weten. Daarnaast is een film sowieso anders dan het boek. Maar ik was erg onder de indruk. Deze 4 mannen zijn helden. Ze moeten vechten om te overleven. Compleet omsingelt. Iedereen weet dat het een hopeloze zaak is maar ze gaan door. En dan te bedenken dat het dus echt is gebeurt en het vandaag de dag nog steeds overal ter wereld gebeurt. Respect voor alle mannen met soort gelijke functies! Dan het verhaal. Rete spannend. Ik heb de laatste tijd maar weinig op het puntje van mijn stoel gezeten maar bij deze zat ik er weer. Terwijl ik toch echt wist dat er maar een Seal ging overleven. Het moment dat er een beslissing moet worden genomen is cruciaal. Wat gaan ze kiezen en wie neemt de beslissing? Is het de juiste of toch niet? En wat zou je zelf doen in deze situatie? Dat gaat allemaal door je hoofd op dat moment. De karakters worden uitgediept. Iedereen wordt voorgesteld. Dus je krijgt een band met ze. De acteurs zijn fantastisch gekozen. De hoofdrol voor Mark Wahlberg is perfect. Hij is de juiste man voor deze rol. Overigens vind ik hem ook een van de betere acteurs in het algemeen. Maar dit soort rollen zijn echt zijn ding. Aan het einde van de film zie je de echte Seals, de mannen die deze missie daadwerkelijk hebben gedaan. Deze worden voorgesteld door middel van foto’s. Wat triest dat deze jonge jongens het moesten afleggen terwijl ze nog een heel leven voor zich hadden. Slik! Kortom ik zeg kijken deze film. Hij is het absoluut waard. Goede acteurs, goed verhaal, geen goed einde helaas. 

ven04_ja_17jan_newlone-389x400

IMDb rating: 7,7 / Mijn rating: 8,8

Houden jullie van waar gebeurde verhalen? Of van dit soort films?

big_68-10hart5-1265684657 

Een gedachte over “Movie Monday # 12 – ‘Lone Survivor’

  1. Jolien schreef:

    Klinkt heel aangrijpend! Ik kijk net zo graag naar fictie als naar waargebeurde verhalen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: