Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Wie heeft er nou geen ‘lovely pile of unread books’? Ik wel! En wat voor een stapel. Het is inmiddels een behoorlijk ‘pile’. En dit is helaas nog niet alles. Ik heb nog veuuuul meer ongelezen boeken. Het punt is namelijk dat ik sneller koop dan dat ik lees. Oepssss…Overdag lezen met 2 kleine ukkies om me heen wil ik niet. Ik wil er dan voor hun zijn. Ik moet het dus echt hebben van de avonden. En ja… dan wil ik ook wel eens een serie of een film kijken waardoor er zo ook alweer gauw een uurtje of anderhalf van mijn leestijd wordt afgesnoept. Dan hou je weinig over. Maar mij hoor je niet klagen. Want ik vind het heerlijk dat ik uit die ‘lovely pile’ een boek kan pakken. Roman, thriller, chicklit of oorlog. Yep, het ligt er allemaal.

foto 1

Dit is hem dus mijn prachtige stapel ongelezen boeken. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen maar ik moet eerst nog een andere lezen waar ik maar niet echt doorheen kom. Zo jammer van een boek maar goed. Lees lekker met me mee. Misschien breng ik je op ideeën voor de vakantie of gewoon voor lekker in de tuin nu het weer prachtig weer gaat worden. Yeahh!!!

‘De schone dumpster’ – Johanna Edwards 

foto 2Titel: De schone dumpster 

Auteur: Jonanna Edwards

Genre: chicklit

Aantal pagina’s: 239

Uitgeverij: Sijthoff

VerhaalDani Myers werkt bij een bureau dat  relaties verbreekt. Met andere woorden: ze dumpt mensen voor geld. De bedrijfsregels zijn duidelijk: alleen zakelijke contacten. Maar Dani lapt ze aan haar Manolo Blahniks en wordt verliefd op de ex van een cliënt. Dan moet ze voor een cliënte een vent dumpen die getrouwd blijkt. Een routineklusje. Er is maar één probleempje: de man is getrouwd met niemand minder dan Dani’s moeder.

‘Clara’s oorlog’ – Clara Kramer 

foto 3Titel: Clara’s oorlog

Auteur: Clara Kramer

Genre: roman, oorlog

Aantal: pagina’s: 333

Uitgeverij: Arbeiderspers

Verhaal: Clara’s oorlog is een bijzondere,     hartverscheurende getuigenis, een overlevingsverhaal dat je met ingehouden adem uit leest. Vanaf het moment dat de nazi’s op 21 juli 1942 de kleine Poolse stad Zolkiew bezetten, veranderde het leven van de vijftienjarige Clara radicaal. Terwijl de Joodse bevolking werd afgeslacht of op transport werd gesteld, verborg Clara’s familie zich samen met twee andere gezinnen in een uitgegraven kruipruimte onder het huis van de Duitse familie Beck. Meer dan zestig jaar later heeft Clara Kramer haar ervaringen opgeschreven. Haar levensechte beschrijvingen voeren de lezer mee naar de donkere, benauwde schuilplaats onder het huis en naar de gezinnen die er woonden. Clara Kramer is een van de oprichters van het Holocaust Resource Center van Kean University in haar woonplaats New Jersey. Haar dagboek dat ze bijhield toen ze ondergedoken was, ligt in het US Holocaust Memorial Museum in Washington DC.

‘Geknipt voor Miranda’ – Jill Mansell

foto 4

Titel: Geknipt voor Miranda

Auteur: Jill Mansell

Genre: chicklit

Aantal: pagina’s: 352

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff 

Verhaal: Een man is net een trein – er komt altijd een volgende! Miranda is in de wolken als ze Greg ontmoet: hij is knap, geestig en lijkt meteen dol op haar. De volmaakte man! Greg vindt Miranda ook erg leuk: ze is mooi, ze is jong en ze zeurt nooit over baby’s. Natuurlijk heeft hij haar niet alles over zichzelf verteld – zelfs de liefste meisjes gaan soms een beetje raar doen tegen een man die net zijn zwangere vrouw in de steek heeft gelaten. Maar daar hoeft ze toch niet achter te komen? Gelukkig voor Miranda zijn mannen net treinen – tijdenlang sta je te wachten en komt er niet één, en dan komen er ineens drie tegelijk. Ze moet alleen de juiste zien te pakken… Liefde, vriendschap en zoete wraak – dat zijn de ingrediënten voor weer zo’n heerlijk vrolijk en romantisch boek van bestsellerauteur Jill Mansell.

‘Glazuur’ – Lisette Jonkman

foto 5Titel: Glazuur

Auteur: Lisette Jonkman

Genre: roman, chicklit

Aantal: pagina’s: 272

Uitgeverij: Sijthoff

Verhaal: Sophie baalt van haar nietige baantje   bij   het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast! 

‘Het huis waar jij van hield’ – Tatiana de Rosnay

foto 6Titel: Het huis waar jij van hield

Auteur: Tatiana Rosnay

Genre: historische roman

Aantal: pagina’s: 205

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Verhaal: Een Parijse vrouw vecht voor haar huis vol herinneringen. Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingen van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg. Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken. Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer, om het familiebezit te redden, het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt.

‘Een verleidelijk aanbod’ – Samantha Young

foto 7

Titel: Een verleidelijk aanbod

Auteur: Samantha Young

Genre: roman, new adult

Aantal: pagina’s: 336

Uitgeverij: Sijthoff

Verhaal: De Amerikaanse Joss Butler verhuist naar Schotland waar ze een nieuwe start maakt in Edinburgh. Haar nieuwe single leventje bevalt haar prima: overdag werkt ze aan haar roman, en ’s avonds staat ze achter de bar in een gezellige pub. Joss’ voornemen om single te blijven wordt plotseling in de war geschopt als ze de broer van haar nieuwe huisgenoot ontmoet: Braden Carmichael. Braden is rijk, aantrekkelijk en single, en bovendien het soort man dat altijd krijgt wat hij hebben wil. En nu wil hij Joss! Maar zij is niet onder de indruk van zijn status en geld. Daarom stelt Braden haar een speciale overeenkomst voor: een verleidelijk aanbod dat ze niet kan weerstaan…

‘De Tennisparty’ – Sophie Kinsella

foto 8

Titel: De Tennisparty

Auteur: Sophie Kinsella

Genre: chicklit

Aantal: pagina’s: 288

Uitgeverij: The House of Books

Verhaal: Iemand zin in een potje gemengd dubbel? Het tennisweekend is Patricks idee. Zijn nieuwe landhuis, gekocht met de bonussen van zijn baan als beleggingsadviseur, is de ideale locatie. Patricks vrouw Caroline weet nog niet wat de werkelijke reden voor het feestje is. Zij vindt het leuk om haar oude buren Stephen en Annie weer te zien, maar ze is minder blij met de snoeverige Charles en zijn verwende vrouw Cressida. En het laatste koppel, Don en Valerie, beiden bloedfanatiek, is helemaal onuitstaanbaar. Terwijl de vier stellen zich op het zonnige terras installeren, lijkt al vast te staan wie de winnaars zijn in het leven en wie de verliezers. Maar wanneer de eerste bal over het net wordt geslagen, is dat het begin van twee dagen flirten, driftbuien, knallende ruzies en schokkende onthullingen. Door de komst van een ongenode gast wordt duidelijk dat dit weekend helemaal niets met tennis te maken heeft.

‘Hotel aan zee’ – Maeve Binchy

foto 9

Titel: Hotel aan zee

Auteur: Maeve Binchy

Genre: roman

Aantal: pagina’s: 336

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.  

Verhaal: In het badplaatsje Stoneybridge staat hotel Stone House. Hier vindt elke gast een warm welkom, ongeacht de reden van zijn verblijf. Zo dragen Henry en Nicola een afschuwelijk geheim met zich mee, ziet de vrolijke verpleegkundige Winnie haar vakantie in het water vallen en komt John op de bonnefooi aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist.Een hartverwarmende roman met alle ingrediënten van een echte Maeve Binchy: warmte, humor en heerlijke personages met wie je graag je tijd doorbrengt!

‘Rachels mislukte masterplan’ – Lindsey Kelk

foto 10

Titel: Rachels mislukte masterplan

AuteurLindsey Kelk

Genre: chicklit, roman

Aantal: pagina’s: 320

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

VerhaalRachel Summers: succesvolle twintiger, met een leven dat helemaal volgens haar Masterplan verloopt. Ze heeft een leuke baan als visagiste, een knappe vriend, een groot appartement in Londen en geweldige vrienden. De volgende fases in haar Plan zijn een koophuis, een baby, verhuizen naar een groter huis, nog een baby en een grote auto. Simpel. Maar helaas. Simon, Rachels vriend, besluit dat ze een ‘pauze’ nodig hebben. Rachel is ervan overtuigd dat het allemaal zo overwaait, maar vier weken later slaapt hij nog steeds in een andere kamer. Emely en Matthew, Rachels beste vrienden, kunnen het niet langer aanzien. Ze komen met een Nieuw Plan: Het To Do-Lijstje voor Singles. Het lijstje neemt hen mee op avontuur en dwingt hen alle drie onder ogen te zien dat er heus overal liefde te vinden is, als je de kans maar grijpt!

Dit is my lovely pile of unread books. 9 stuks maar liefst. Ik wil ze allemaal gaan lezen in de vakantie. Ik hoop dat het gaat lukken.

Hebben jullie ook zo’n stapel ongelezen boeken? En hebben jullie al een stapeltje voor op vakantie?

 

 

 

 

big_68-10hart5-1265684657

 

 

2 gedachtes over “My lovely Pile of unread Books # 1

  1. annajirina schreef:

    Wat een fijn overzichtje! En mooie foto’s heb je gemaakt. Ik ben echt dol op chicklits, Rachels Mislukte Masterplan lijkt me echt een heel leuk boek!

    Like

    1. Dank je wel! Ik vind foto’s maken ook erg leuk.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: