Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Wederom een boekverfilming in Movie Monday. Deze film is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Tom Clancy. Een spannende actie-thriller over CIA agent Jack Ryan. Als deze net zo goed is als de verfilming van een de boeken van Lee Child ‘Jack Reacher’ dan ben ik fan. 

  IMG_28147294377977

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:   Chris PineKevin CostnerKeira Knightley / Genre: actie, misdaad, misterie / Speelduur: 105 minuten

Jack Ryan ‘Shadow Recruit’ (2014)

Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) wordt gerecruteerd door CIA agent William Harper (Kevin Costner) en gaat undercover als financieel analist op Wall Street. Wanneer hij stuit op verdachte transacties, die mogelijk wijzen op een grootschalig complot, reist hij af naar Moskou. Daar ontdekt hij dat Russische terroristen, onder leiding van Viktor Cherevin (Kenneth Branagh), de Amerikaanse economie proberen te vernietigen. Jack Ryan moet zich bewijzen als volwaardig CIA agent en komt in een levensbedreigende situatie terecht samen met zijn verloofde Cathy (Keira Knightley).

jack ryan whysoblu banner

Na de aanslagen van 11 september wordt Ryan een raspatriot. Hij meldt zich aan als marinier en raakt vervolgens gewond in Afghanistan. Hij moet rehabiliteren en wordt al snel gerekruteerd door de CIA. Zijn functie: financieel analist in Moskou. Er dreigt een financiële crisis. Een terroristisch complot om de economie van Amerika te doen kelderen zodat Russische criminelen de wereld kunnen domineren.

29f4byv

Fans die van spionagethrillers houden kennen Jack Ryan waarschijnlijk. Jack Ryan is een personage die de schrijver Tom Clancy in een groot aantal van zijn boeken heeft gebruikt. Bijvoorbeeld ’The Hunt for Red October’, ’Patriot Games’ en ’The Sum of All Fears’. Om maar gelijk in huis te vallen. Dit is niet een van de beste boekverfilmingen die ik heb gezien. Sterker nog, het is een hele slechte eigenlijk. De boeken van Tom Clancy zijn steengoed, zeer spannend, met de nieuwste technische snufjes en veel plot wendingen. Maar dat is in deze film niet echt goed gelukt. Het is eigenlijk een beetje een slap verhaal. Het is duidelijk niet goed uitgewerkt. Daarnaast zitten er wat vreemde dingen in zoals het feit dat Jack echt een groentje is op het gebied van spionage maar zodra er actie komt hij op zijn motor door Moskou scheurt alsof hij er al jaren woont. Tevens weet hij in te breken in een zwaarbeveiligd gebouw met de nieuwste snufjes. Huhhh? Owww ja en als kers op de taart geven de boeven zichzelf ook nog even weg door foto’s om aanslagen mee te plannen online te zetten… Jawel in deze tijd waar iedereen op internet kan? Really? Erg jammer dat ze de Russen als niet erg snugger neerzetten. Wat een beetje vreemd is, jammer en wel heel erg makkelijk. Tevens zit er ook een soort romance in die me eigenlijk erg irriteerde en ook voor mij niet relevant was voor een spionagefilm. Wat betreft de acteurs. Die zijn aardig gecast. Chris Pine speelt Jack Ryan en doet het goed (zeeeeeer fijn om naar te kijken overigens, die ogen!) Dat het script niet sterk is daar kan hij niets aan doen 🙂 Keira Knightley speelt Cathy Muller, de vriendin van Jack. Tja door haar rol vond ik haar dus ontzettend irritant. Vooral aan dat slommige van haar irriteerde ik me echt kapot. Terwijl ik haar in andere films echt geweldig vind.. Pfff… woman! Kevin Kostner was gewoon Kevin Kostner die speelt altijd zicht zelf 🙂 Kenneth Branagh is zowel de regisseur van deze film als de Russische schurk wat hij zeer goed en overtuigend deed. Mmm… Kortom de film was niet echt vernieuwend, verfrissend en verre van een moderne interpretatie van Tom Clancy’s verhaal. Geen verrassende wendingen of diepere intriges. Daarnaast rammelde het verhaal ook nog aan alle kanten. Je kunt hem gaan kijken maar het is niet echt een topper. En als je hem niet ziet heb je eigenlijk ook niets gemist.

chris-pine-jack-ryan-moto

jack_ryan_32665

Helleuuuu! Not bad at all! 🙂

IMDb rating: 6,2 / Mijn rating: 6,0

Kennen jullie de boeken van Tom Clancy? Vonden jullie het boek beter dan de film?

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: