Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Tag: Day and Night

daantje loves to read and write

Ik heb weer een leuke Tag voor jullie. De ‘Day and Night Tag’. Ik kwam hem een tijdje geleden tegen op de site Cravingpages. Weer een aantal vragen betreffende boeken. Joepie! Zijn jullie benieuwd naar mijn andwoorden?

foto 3

D:   Young Adult, ja of nee? 

Nou en of. Sinds ik met deze blog begonnen ben ben ik me in dit genre gaan verdiepen. En ik ben om. Ik vind vele boeken erg leuk.

A:    Lees je meer ‘s ochtends of  ‘s avonds?

Ik lees het meest ‘s avonds omdat ik dan de tijd heb. De kleintjes liggen dan op bed. Overdag lezen vind ik zeer ongezellig naar mijn kinderen toe en buiten dat accepteren ze het ook niet wat geheel terecht is.

who-moved-cheese

A:    Zijn er boeken die je kijk op sommige dingen hebben veranderd? 

Ja, er is een boekje wat mijn kijk heeft doen veranderen. Het heet…. ‘Who moved my cheese’ van  Spencer Johnson. Het gaat over een manier om om te gaan met verandering in je werk en in je leven. Zeer leerzaam. En leuk om te lezen. Ik heb er veel aan gehad en nog steeds trouwens. Zeker een aanrader.

foto 4

Y:    Lees je meer ‘s ochtends of  ‘s avonds?

Ik lees het meest ‘s avonds omdat ik dan de tijd heb. De kleintjes liggen dan op bed. Overdag lezen vind ik zeer ongezellig naar mijn kinderen toe en buiten dat accepteren ze het ook niet wat geheel terecht is. 

foto 2

A:    Zijn er karakters waarvan je gelooft dat ze echt zijn?

Vreemde vraag. Alle boeken zijn fictie tenzij het natuurlijk een waar gebeurt verhaal is. En ja er zullen vast karakters uit een boek in het echie bestaan.

N:    Niemand raakt mijn boeken aan OF het maakt me niet uit als ik mijn       boeken uitleen?

Ajjj… Echt heeeel erg maar ik leen geen boeken meer uit. Aan niemand. Ooit wel gedaan. Maar dan kreeg ik ze of niet terug, of het duurde een eeuwigheid of ze waren beschadigt (ezels oren, koffiekopjes op pagina’s, geknakte rug Ahhhhhh!!!!) en het aller ergste…. als iemand ze was kwijt geraakt of had verloren. Neeeeeeejjjjjjjjjjjjj!!!!!!! Ik ben echt te zuinig op mijn boeken.

Alles_ruikt_naar_chocola_big

D:   Ruik je wel eens aan je boeken?

Jazeker. Ik weet dat het idioot is maar ik doe het! Niet altijd natuurlijk. Alleen als het een nieuw boek is en dan nog maar soms. Helaas gebeurt het ook wel eens als je er totaal niet op zit te wachten… wanneer je bijvoorbeeld een oud boek in handen hebt en je het openslaat. Die vieze, muffige, oude boekenlucht komt je dan tegemoet. Ajjj… das niet best. Iewww nog erger… sigarettenrook! Getver.

N:   Niet iedereen houdt van boeken. Waar of niet waar?

Klopt, al kan ik het me niet voorstellen. Hoe kun je het nou niet heerlijk vinden om even een uurtje met een boek in de tuin of op de bank te zitten? Aan de andere kant zijn er ook heel veel mensen die niet snappen dat ik niet van sporten houdt 🙂 Wat ik wel weer heel goed snap 🙂

20140326-151313.jpg

I:   Ik heb echt teveel boeken, waar of niet waar?

Euhh… tja het enige goede antwoord is natuurlijk niet waar. I need books. Je kunt toch nooit genoeg boeken hebben? Althans dat vind ik. Zou niet zonder willen zitten.

G:   Ik zorg er wel of niet voor dat mijn boeken in de beste conditie blijven.

Wel natuurlijk. Ik ben zeer zuinig op mijn boeken. Ik val zowat flauw als ik zie dat mijn ukkies met mijn boeken spelen. ‘Euhh, dat is mama haar speelgoed nemen jullie maar jullie eigen boeken’. Slik, net een paar boeken gered! Aan de andere kant is het ook niet zo dat als er iets mee gebeurt ik uit mijn dak ga. Een boek hoeft niet nieuw te blijven maar het mag niet bewust kapot gemaakt worden. ‘Tell that to my little ones’. 

foto 5

H:   Heb je ooit iets gemorst op je boeken? Zo ja, met wat en hoe?

Het komt eigenlijk nooit voor. Ik kan het me ook niet herinneren. Wel dat iemand anders zijn koffiekopje op mijn boek zetten. ‘Huhhh? Why? I don’t get that. Very confussing!

T:    Kun je sporten en lezen te gelijk? 

Hahahaha iedereen die mij kent weet dat ik niet van sport hou. Euhhh eigenlijk doe ik alles liever dan sporten. Ik sta liever de was te vouwen of te stofzuigen dan dat ik sport. Yek… sporten. No way. Lezen doe ik om te relaxen en sporten is niet relaxen… althans voor mij.

foto 1

Als jullie de tag leuk vinden neem hem dan gerust over. Ik hoop dat jullie het leuk vonden.

big_68-10hart5-1265684657

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: