Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Dit keer geen boekverfilming maar wel een waargebeurd verhaal. Helaas voor mij een echte mannenfilm. Een echte mannenfilm is er voor mij een met way to much cars en meestal to much woman (maar dat viel wel mee)! Yep, ik viel met mijn neus in de boter. 

     Rush-of-a-Lifetime

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers: Daniel BrühlChris HemsworthOlivia Wilde / Genre: actie, biografisch, drama / Speelduur: 123 minuten

130910155412-rush-movie-poster-story-top

‘Rush’ (2013)

Oscar winnende regisseur Ron Howard brengt het waargebeurde verhaal van de strijd tussen 2 racers. In de jaren ’70 zijn de charismatische James Hunt (Hemsworth) en zijn briljante tegenstander Niki Lauda (Brühl) elkaars grootste concurrenten in de Formule 1. Hunt is roekeloos, leeft graag in de spotlight en geniet van zijn status als superster. De serieuzere Lauda houdt zich liever wat afzijdig van al die aandacht. Maar beiden leven voor de races, waarin de kleinste fout met de dood kan worden bekocht.

rush-movie

Deze film gaat over de strijd tussen James Hunt (Chris Hemsworth) en drievoudig formule 1 kampioen Niki Lauda (Daniel Brühl). De film begint aan het begin van hun carriere, 1970, waarbij Lauda de ingetogen, introverte en zeer serieuze racer is. Hunt daarentegen leeft alsof het zijn laatste dag is en geniet met volle teugen van zijn faam. De strijd barst los. Maar dan, in 1976, gaat het mis. Lauda crasht. Zwaar gewond wordt hij opgenomen in het ziekenhuis en moet herstellen. Na een aantal weken komt hij weer terug en hervat hij de concurrentie met zijn rivaal James Hunt. 

RUSH

Mmmm… wat zal ik zeggen. Het verhaal kende ik nog niet dus dat was zeer interessant. Dat de strijd al zo lang woede tussen deze twee racers…. daar had ik echt geen idee van. Wel weet ik dat Lauda een zwaar ongeluk heeft gehad waarbij hij zijn oor verloor. Wie kent dat verhaal niet?  En dat is volgens mij niet het enige ongeluk wat ie heeft gehad. Maar goed zo goed ken ik Lauda en de formule 1/racewereld niet. Ron Howard is de regisseur en aan hem kun je dit soort scrips wel overlaten. Geweldig gefilmd en je zit er echt midden in. Je leeft mee met de racers. Twee totaal verschillende karakters die elkaar later toch nog het licht in de ogen gunnen en wederzijds respect hebben voor elkaar. Maar daar gaat een hoop strijd aan vooraf. Chris Hemsworth speelt James Hunt. Perfect gecast. Heeft er echt het juiste uiterlijk, kop en haar voor. Zijn karakter leeft er lekker op los en eerlijk is eerlijk…. hij maakt het voor mij de moeite waard om de film te kijken. Goeiemorguuu! Deze rol is hem echt op zijn lijf geschreven. Ruig leven, feesten, vrouwen, drank en drugs. Daniel Brühl speelt Niki Lauda! Mijn god wat kan die man goed acteren. Fantastisch gecast. Hij speelt de compleet tegenovergestelde personage van Chris. De introverte, sobere, zeer serieuze racer. Die er werkelijk alles voor over heeft om maar te winnen. Door de verdieping van de karakters krijg je voor beide sympathie. De snelle auto’s maken het af. Vele heren zullen smullen van deze film. De heren krijgen auto’s en Olivia Wilde (mooie dame, top actrice). Het is niet voor niks dat ie op IMDb een 8,2 krijgt. De dames moeten het doen met Chris Hemsworth en dat is absoluut geen straf. Die auto’s kunnen mij gestolen worden. Dus dames en heren voor ieder wat wils. Ga hem kijken.

rush2

n-film-rush-1367-2

Okee dit maakte de film wel een stukje leuker om te kijken 🙂 Ooooh lalala!

IMDb rating: 8,3 / Mijn rating: 7,5 (iets te veel auto’s en te weinig Chris Hemsworth:-)

Ladies wat vonden jullie van deze film? En van Chris 🙂

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: