Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Oke, ik geef het eerlijk toe. Ik schaam me diep. ‘Waarom zul je denken’. Nou heel simpel om twee redenen. Numero uno: ik had dit boek veel eerder moeten lezen (lekker mosterd na de maaltijd) en duo: Het is het eerste boek wat ik lees van deze mateloos populaire schrijfster Lisette Jonkman. Dus: ‘Yes! Shame on me woman’!

Oeps op de nieuwe cover staat: ‘Chicklit.nl boek van het jaar 2012’. Dat bedoel ik dus…. soms gaat de wereld even volledig aan me voorbij 🙂

foto 4

Uitgever: Sijthoff / categorie: chicklit, roman / aantal pagina’s: 268

Glazuur‘  

– Lisette Jonkman

Sophie baalt van haar nietige baantje   bij   het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!

foto 1

Sophie baalt als een stekker van haar lullige baantje bij een reclamebureau. Ze werkt voor Karlin wat op zich geen probleem zou moeten zijn maar de dames zijn nou niet echt vriendinnen. Ooit waren ze beste vriendinnen maar inmiddels hebben de dames een behoorlijke slechte historie met elkaar. Ergens ging het mis. Waardoor Sophie nu een baantje onder haar maat heeft, dus niet genoeg verdient en in een kippenhok woont. Daarnaast verloopt haar liefdesleven ook niet zo vlotjes. Foute vriendjes bij de vleet. En het helpt al helemaal niet om verlieft te zijn op de vriend van je ‘baas’. Gelukkig heeft ze fijne ouders en een lieve vriendin. Maar er zit een limiet aan wat Sophie aan kan qua vernederingen van Karlin en onder haar maat werken en dat punt wordt bereikt. Ze is er klaar mee. Ze wil verder met haar leven. Gaat het worden wat ze hoopt dat het wordt?

 

 

foto 3

Zoals ik al aangaf heb ik nooit eerder iets van deze schrijfster gelezen. En dat is best bijzonder aangezien ze mega populair is in boekenland. In 2011 won ze namelijk de chicklit schrijfwedstrijd en sindsdien heeft ze al 3 boeken geschreven die enorm populair zijn geworden. En van deze auteur heb ik dus niets gelezen. Hoest mogelijk? (nou omdat wij ook nog in Zwitserland hebben gewoond en daar komt bol.com niet zo snel:-) Anyway, toen ik deze zag liggen kon ik dan ook niet anders om hem mee te nemen en nee, daar heb ik geen spijt van. Dit is echt een heerlijk boek. Geen hoogstandje maar een heerlijk ‘feel good’ boek. Een echte chicklit. Het zijn natuurlijk allemaal dezelfde verhalen met hier en daar een aanpassing en het loopt altijd goed af. Maar dat is op zijn tijd ook heel fijn. Sophie is een super sympathiek persoon die je natuurlijk alles gunt. Het karakter wordt enigszins uitgediept waardoor je haar leert kennen  je met haar meeleeft. Wel is ze erg negatief over haarzelf. Das wel jammer maar ook dit komt goed. Het verhaal is leuk en grappig verhaal. In het begin heb ik werkelijk een paar keer hardop gelachen. Er zit echt humor in de eerste paar hoofdstukken. Later in het boek ontdekte ik dat dat minder werd. Wel heel leuk maar echt hardop lachen… neehhh niet meer. Daarnaast vind het einde een beetje vergezocht wat ik weer jammer vind want het hele boek is redelijk realistisch. Maar die wraak is leuk! Zeker een boek om te lezen. Lekker voor op vakantie.

Glazuur‘  is onder andere te koop bij bol.com paperback € 10,00 en als Ebook € 7,99

 Ik geef dit boekje een: 7

Hebben jullie deze al gelezen? Of hebben jullie alle boeken al gelezen van Lisette Jonkman?

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: