Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Wanneer je een boek leest en je vind het jammer dat dat je richting laatste pagina gaat, dan heb je dus een goede schrijver te pakken. Ik heb dat laatste dus heel erg vaak. Dan zit je in het boek, je leert de personage kennen, raakt ermee bevriend en dan opeens is het afgelopen. Einde oefening. Nooit meer dat leuke personage. Nooit meer deze verhaallijn. Wanneer dit gebeurt is het eerste wat ik doe….

Thuis_werkplek_1

Internet op en surfen maar. Welke boeken heeft deze schrijver of schrijfster nog meer geschreven? Het liefst wil ik dan alle boeken van die auteur in mijn kast hebben staan. Maar wat mij de laatste tijd steeds vaker overkomt is dat ik de boeken niet meer kan bestellen. Ze zijn er gewoon niet meer. Zelfs 2e hands worden ze niet aangeboden. Al maanden ben ik op zoek naar een aantal boeken. Onvindbaar. Of ze zijn zo ontzettend duur dat ik het niet doe. Ik heb natuurlijk wel mijn grenzen. Ik kan me niet voorstellen dat sommige boeken niet meer herdrukt worden of dat er niet nog een paar exemplaren rond zwerven. Ik kan me er maar niet bij neerleggen. Kijk en huiver met me mee. Om deze exemplaren gaat het: 

Gevaarlijk spel – Charlie Higson:

1001004005735039Titel: Gevaarlijk spel

Auteur: Charlie Higson

Genre: Young adult

Aantal pagina’s: 430

Uitgever: Dutch Media

Verhaal: Met ontvoering, geweld, explosies en moord was het niet bepaald een gewoon weekend te noemen. Maar de jonge James Bond is dan ook verre van gewoon… Een leraar van James’ kostschool Eton wordt ontvoerd. Kort na zijn verdwijning wordt er op Eton een raadselachtige brief afgeleverd. Algauw komen James en zijn schoolgenoten Pritpal en Perry erachter dat de brief crypto’s bevat die leiden naar de verblijfplaats van de leraar. Maar om de crypto’s op te lossen, moeten ze eerst een gevaarlijk spel spelen. En dan hebben ze nog precies achtenveertig uur de tijd om de leraar uit handen van de meedogenloze ontvoerders te bevrijden. Anders staat niet alleen het leven van hun leraar op het spel, maar dat van iedereen…

 ♥

 Goudstorm – Charlie Higson

Goudstorm

Titel: Goudstorm

Auteur: Charlie Higson

Genre: Young adult

Aantal pagina’s: 421

Uitgever: Dutch Media

Verhaal: De jonge James Bond reist met zijn tante Charmian naar Mexico. Charmian is antropologe en doet onderzoek naar een oude Maya-stam. Terwijl ze het regenwoud in trekt, logeert James in het huis van een vriend van haar, Jack Stone. Maar Jack bezit iets wat anderen willen hebben. Tijdens een stormachtige nacht wordt er ingebroken in zijn huis. De inbrekers vinden niet wat ze zoeken en ontvoeren Jacks kinderen: de verwende en arrogante Precious en haar jonge broertje JJ. Daar laat James het natuurlijk niet bij zitten. Na een lange tocht vol ontberingen belandt hij samen met Precious op een klein eilandje voor de Mexicaanse kust, dat een toevluchtsoord voor rijke, gevluchte criminelen blijkt te zijn. Maar het eiland is een luxe gevangenis: niemand is daar ooit levend vandaan gekomen…

 

Sneeuwblind – Charlie Higson

1001004008266593

Titel: Sneeuwblind

Auteur: Charlie Higson

Genre: Young adult

Aantal pagina’s: 447

Uitgever: Dutch Media

Verhaal: James is met een aantal leerlingen van zijn kostschool Eton op skivakantie in Kitzbühel, in de Oostenrijkse Alpen. Daar wordt hij nauwlettend in de gaten gehouden. Zonder dat hij het weet, is hij de cruciale schakel in een sinister plot. Maar James heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij redt een klasgenoot in een hevige sneeuwstorm. En als hij weer terug op Eton is, raakt hij betoverd door Roan, het nieuwe dienstmeisje, dat even knap als gevaarlijk is. Maar liefde maakt blind, en wanneer James voor een belangrijke keuze wordt gesteld, vlucht hij met haar naar Kitzbühel, alles achter zich latend. Voor hij het weet komt hij terecht in een web van geheimen, leugens en verraad. Zijn ergste nachtmerrie komt uit als hij oog in oog komt te staan met een verbitterde oude vijand. Het leven van de jonge James Bond zal nooit meer hetzelfde zijn…

 

Undercover lover – Rachel Gibson

9789045203720Titel: Undercover lover

Auteur: Rachel Gibson

Genre: chicklit, roman

Aantal pagina’s: 256

Uitgever: Karakter Uitgevers F-VERT

Verhaal: Wat is dat toch met mannen? Beroerde auto’s, belabberde banen, slechte tanden met dito adem: niets weerhoudt hen ervan om te proberen elke vrouw mee te slepen naar hun hol voor beroerde, belabberde en slechte seks. Na net iets te veel internetdates met ongure types met namen als ‘luvstick’ en ‘BidDaddy182’ had Lucy Rothschild toch beter moeten weten. Maar nu zit ze tegenover ‘hardluvnman’ en hij lijkt anders – gevoelig, eerlijk en .. sexy! Hij zegt dat hij loodgieter is en Lucy doet zich voor als verpleegster. In werkelijkheid is ze echter schrijfster van spannende romans die research doet voor haar volgende boek. Wat zij niet weet is dat haar date in het echt een undercoveragent is, die op jacht is naar een seriemoordenaar. En wat erger is: zij is zijn hoofdverdachte!

  

Zou het liefde zijn? – Rachel Gibson

9200000002229487Titel: Zou het liefde zijn?

Auteur: Rachel Gibson

Genre: chicklit, roman

Aantal pagina’s: 320

Uitgever: Karakter Uitgevers F-VERT

Verhaal: Undercoveragent Joe Shanahan mag dan net zoals Gabrielle Breedlove het aanzien méér dan waard zijn, toch zou ze hem het liefst zo snel mogelijk uit haar leven baan. Joe compliceert haar leven op een manier waar Gabrielle niet op zit te wachten. Voor de buitenwereld is hij haar sexy, nieuwe liefde, maar wat er broeit tussen hen is veel ingewikkelder dan dat. Want hoewel ze langzaam steeds meer voor Joe begint te voelen, is hij er ogenschijnlijk alleen maar op uit haar en haar zakenpartner zo snel mogelijk in de boeien te slaan… 

De terugkeer van dokter Laverty – Patrick Taylor

unknown

Titel: De terugkeer van dokter Laverty

Auteur: Patrick Taylor

Genre: Roman

Aantal pagina’s: 400

Uitgever: The House of Books

Verhaal: De jonge dokter Barry voelt zich helemaal thuis in de huisartsenpraktijk van zijn excentrieke mentor dokter O’Reilly. Totdat de onverwachte dood van een patiënt een schaduw over Barry’s reputatie werpt. De treurende weduwe gelooft dat er een verkeerde diagnose is gesteld. Gespannen wacht Barry de resultaten van het post mortemonderzoek af en peinst zich suf hoe hij het vertrouwen van zijn patiënten kan terugwinnen. Ondertussen worden er snode plannen gesmeed om de dorpspub af te breken.

Dit zijn tot nu toe de boeken waar ik naar zoek. De grap is dat ik de andere delen heel vaak gevonden heb bij bijvoorbeeld de Kruidvat voor € 3,99. Dat ik er iets meer voor moet betalen als ik ze mocht vinden vind ik niet erg. Wel als het echt te gek is. Laatst vond ik een boek wat ineens 22,95 moest opbrengen. Terwijl ik het eerste deel voor 3,99 had gekocht. Nee, dat doe ik dan dus niet. Ik denk dat dit een eindeloze zoektocht blijft. Tenzij jullie nog suggesties hebben om aan deze boeken te komen. Kennen jullie websites of 2e hands winkeltjes? Let me know. Ik hoop dat ik ze ooit mag vinden.

Hebben jullie ook zo’n lijstje? En welke boeken zoeken jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: