Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Inmiddels weten jullie dat ik bijna net zo gek op films ben als op boeken. En omdat ik vast de enige niet ben wil ik jullie graag op de hoogte houden welke films er worden verwacht de komende maand juli. Lees lekker met me mee. Misschien zit er een leuke film voor een gezellig bioscoop avondje bij.

In de maand juli komen er 34 bioscoop films uit. Goedemorgen, dat is niet niets! Helaas kan ik niet alle 34 films hier voorstellen maar ik hou het bij 10 stuks. Deze 10 films zijn de wat grotere kaskrakers en bijna allemaal Amerikaanse films. De overige 24 komen uit andere landen als: Mexico, Duitsland, Zweden, Amerika Frankrijk en Nederland. Ik heb voor deze 10 titels gekozen omdat ze mij het meest aanspreken. Het wil dus niet zeggen dat de overige films geen goede films zijn 😉 Hierbij een overzicht van de 10 films met de release datum. Onderaan heb ik een overzicht gezet van de overige 24 films.

 

Verwacht 2 juli 2014: 

‘How to Train your Dragon’ 

how-to-train-your-dragon-2

Verhaal: In het tweede deel van de ‘How to Train Your Dragon’-trilogie treffen we hoofdrolspeler Hiccup en zijn drakenvriendje Toothless 5 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film aan. Terwijl Astrid, Snoutlout en de rest van de bende jonge Vikingen elkaar uitdagen in drakenraces (de nieuwste populaire sport) verkent het onafscheidelijke paar onverkende gebieden en nieuwe werelden. Als de twee op een geheime ijsgrot schuilen die honderden wilde draken herbergt, komen ze terecht in een enorme strijd die de vrede bedreigt.

 

Genre: Animatie uit Amerika (2014) | Stemmen: Kit Harington, Jonah Hill, Kristen WiigIMDB rating: 8,7

 

 

 

Verwacht 10 juli 2014:

 ‘Transformers: Age of Extinction’

transformers-age-of-extinction-poster

Verhaal: Jaren na de grote veldslag in Chicago, is de mensheid hersteld. Transformers zijn nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine groep wetenschappers probeert hun eigen Transformers te maken, en gaan daarbij verder dan ze zelf kunnen beheersen. Tegelijk is er Cade Yeager, die een beschadigde Optimus Prime ontdekt, en hem repareert. Dan barst er een nieuwe epische strijd los tussen de Autobots en Decepticons, en ditmaal voegen zich ook de Dinobots bij het gevecht.

 

 

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Nicola Peltz, Mark Wahlberg, T.J. MillerIMDB rating: not yet released

 

 

‘Step Up: All In’

hr_Step_Up_All_In_3Verhaal: Alle sterren van de vorige Step Up-films komen bij elkaar om in Las Vegas de strijd met elkaar aan te gaan, in de hoop een carrièreveranderende overwinning te boeken.

 

 

 

 

 

 

Genre: Drama uit Amerika (2014) | Cast: Alyson StonerBriana EviganRyan Guzman | IMDB rating: not yet released

 


‘The Fault in Our Stars’

MV5BMjA4NzkxNzc5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNzQ3OTMxMTE@._V1_SX640_SY720_

Verhaal: Hazel en Gus zijn twee tieners die minachting voor het conventionele koesteren. Ze zijn verliefd en die verliefdheid sleept hen mee op een reis. Hun relatie is een wonder, omdat Hazel altijd aan een zuurstoftank vast zit. Gus maakt grappen over zijn beenprothese, en hoe de twee elkaar ontmoetten in een praatgroep voor mensen met kanker.

 

 

 

 

Genre: Drama uit Amerika (2014) | Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe | IMDB rating: 8,5

 

Verwacht 17 juli 2014:

Dawn of the Planet of the Apes

dawn_of_the_planet_of_the_apes_a_pVerhaal: Dawn volgt de steeds groter wordende groep van genetisch geëvolueerde apen die allemaal onder leiding staan van Caesar. Ze voelen zich bedreigd bij het aantreffen van een groep mensen die het verwoestende virus van tien jaar eerder schijnen te hebben overleefd. In eerste instantie benaderen ze elkaar vredig, maar het duurt niet lang voordat er een oorlog losbarst waarbij duidelijk moet worden welke van de twee soorten de baas is.

 

 

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Judy Greer, Gary Oldman, Keri Russell | IMDB rating: not yet released

Planes: Fire & Rescue

Planes_fire_rescue_posterVerhaal: In dit vervolg zegt Dusty het luchtracen vaarwel en gaat hij de luchtbrandweer helpen!

 

 

 

 

 

 

 

Genre: Animatie uit Amerika (2014) | Stemmen: Julie Bowen, Ed Harris, Dane Cook | IMDB rating: not yet released

Begin Again

Begin-AgainVerhaal: Een aan lager wal geraakte platenbaas stuit op een dag op een zojuist gedumpte muzikante. Ze besluiten de samenwerking met elkaar aan te gaan en zoeken hun geluk in New York.

 

 

 

 

 

Genre: Komedie uit Amerika (2013) | Cast: Keira KnightleyHailee SteinfeldMark Ruffalo | IMDB rating: 7,3

 

 

Verwacht 24 juli 2014:

 

To Catch a Thief

tocatchathief_posterVerhaal: Een voormalige inbreker wordt verdacht na een nieuwe serie halsbrekende inbraken.

 

 

 

 

 

 

 

Genre: Misdaad uit Amerika (1955) | Cast: Cary GrantGrace KellyJessie Royce Landis | IMDB rating: 7,5

Blended

Blended_(2014)_PosterVerhaal: ‘Blended’ volgt de gescheiden moeder Lauren en weduwnaar/vader Jim, die een vreselijke blind date met elkaar beleven. Bij toeval komen ze elkaar later weer tegen tijdens een vakantie in Afrika, waar ze elkaar alsnog leuk beginnen te vinden.

 

 

 

 

 

Genre: Komedie uit Amerika (2014) | Cast: Adam Sandler, Bella Thorne, Drew Barrymore | IMDB rating: 6,2

 

 

Verwacht 31 juli 2014:

 

Hercules

0a9443fVerhaal: Na voltooiing van zijn legendarische twaalf werken, heeft Hercules zijn familie verloren. Hij is zijn familie verloren, en zweert wraak op de Goden. Zijn enige lust ligt in vechten. Mettertijd heeft hij samen met zes gelijksoortige vrienden een band opgebouwd. Ze zijn over het land gaan reizen en verrichten zware, gewelddadige klussen. Maar als de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een wrede en angstaanjagende krijgsheer te verslaan, ontdekt Hercules dat hij nooit aan zijn verleden zal ontsnappen. Hij moet weer de held worden die hij ooit was, en zijn eigen mythe omarmen.

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Irina Shayk, Dwayne Johnson, Ian Whyte | IMDB rating: not yet released

 overige 24 films in de bios:

3 juli 2014:

♥  ‘A Hard Day’s Night’

Komedie uit Verenigd Koninkrijk (1964) met The Beatles, John Lennon, Paul McCartney.

Ze zijn de populairste groep van dit moment en hordes fans achtervolgen de vier jongens. Ze hebben een druk programma met een persconferentie en een televisie-opname. Paul neemt zijn grootvader op sleeptouw, een man met een gebroken hart. De man neemt echter de eerste gelegenheid om er vandoor te gaan, waardoor ze nog meer problemen krijgen.

♥  ‘The Raid 2: Berandal’

Actie uit Indonesië (2014) met Iko Uwais, Julie Estelle, Yayan Ruhian.

The Raid 2: Berandal gaat direct verder waar het eerste deel eindigde. Agent Rama gaat undercover en infiltreert in een genadeloos Indonesisch misdaadsyndicaat om zijn familie te beschermen en de corruptie binnen zijn eigen politiemacht uit te roeien.

♥  ‘Oorlogsgeheimen’

Drama uit Nederland (2014) met Loek Peters, Niels Verkooyen, Eva Duijvestein.

De Zuid-Limburgse jongens Tuur en Lambert zijn beste vrienden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tuurs vader zit bij het verzet, maar Lamberts vader is een NSB’er. Maartje, nieuw in het dorp, laat alleen aan Tuur weten dat ze Joods is. De vriendschap knalt uit elkaar en dan slaat het noodlot toe…

♥  Encierro 3D: Bull Running in Pamplona’

Documentaire uit Spanje (2012) met Jordi Boixaderas, Noel Chandler, Joe Distler.

Documentaire over de jaarlijkse stierenrennen in Pamplona. Elk jaar vallen er tussen de 200 en 300 gewonden tijdens het bizarre San Fermín.

♥  ‘Eastern Boys’

Drama uit Frankrijk (2013) met Olivier Rabourdin, Kirill Emelyanov, Daniil Vorobyov.

Daniel ontmoet op een dag een jonge buitenlander op Gare du Nord. De volgende dag maken ze een afspraak in zijn appartement. Daniel is verbaasd als de dag erop een minderjarige jongen aanklopt. Deze wijst hem erop dat een oudere man die dingen uitspookt met een minderjarige een ernstig misdrijf begaat. Nog voordat Daniel kan reageren dringt zich een hele bende het appartement binnen…

9 juli 2014:

♥  ‘Loenatik, te gek!’

Komedie uit Nederland (2014) met Martin van Waardenberg, Karin van Holst Pellekaan, Dick van den Toorn.

De psychiatrische patiënten zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek ‘Zonnedael’ is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de ‛gekken’ vernemen dat de zuster ontvoerd is, beginnen ze onder leiding van de Majoor aan een riskante en prettig gestoorde zoektocht.

9 juli 2014:

♥  ‘Mistaken for Strangers’

Documentaire uit Amerika (2013) met Matt Berninger, Tom Berninger, Aaron Dessner.

In 2010 stond rockband The National op het punt echt door te breken en begon aan de grootste tournee van hun tienjarige carrière. Zanger Matt Berninger vroeg zijn jongere broer Tom om mee te gaan als lid van de crew. Tom is een ploeterende filmmaker en wilde een portret van de band maken. Het leven in de schaduw van zijn broer valt echter niet mee.

♥  ‘Attila Marcel’

Komedie uit Frankrijk (2013) met Guillaume Gouix, Anne Le Ny, Bernadette Lafont.

Paul is zijn geheugen kwijt en kan niet meer praten sinds hij zijn ouders zag sterven. Hij wordt opgevoed door twee excentrieke tantes die hem niets liever zien worden dan een beroemd pianist, maar dientengevolge is hij erg volwassen voor zijn leeftijd. Wanneer hij mevrouw Proust ontmoet, krijgt hij de kans zijn verleden onder ogen te zien, omdat zij een recept voor een kruidenthee heeft dat de diepste herinneringen boven kan halen.

♥  ‘The Precocious and Brief Life of Sabina Rivas’

Avontuur uit Mexico (2012) met Joaquín Cosio, Greisy Mena, Fernando Moreno.

De jonge geliefden Sabina en Jovany uit Honduras ontmoeten elkaar bij toeval op de grens van Mexico en Guatemala. Sabina droomt ervan een zangeres te worden in Amerika, en Jovany ondergaat de wreedheden die vereist zijn om lid te worden van de bende ‘La Mara Salvatrucha’. De twee komen aan de grens in aanraking met de meest ongure omstandigheden…

♥  ‘The Reunion’

Drama uit Zweden (2013) met Sandra Andreis, Kamila Benhamza, Anders Berg.

Twintig jaar nadat ze geslaagd zijn van school, organiseren oud-leerlingen van een school in Stockholm een reünie. De tafel is gedekt, de glazen zijn vol en de sfeer is perfect als de eerste gasten langzaam binnen druppelen. Echter, als Anna Odell opstaat, ontwikkelt de reünie zich in een heel andere richting dan verwacht. Want in tegenstelling tot de andere aanwezigen zijn de herinneringen van Anna aan de schooltijd niet alleen die van leuke schoolreisjes en knisperende kampvuren. Anna werd tijdens hun schooltijd gepest en belachelijk gemaakt. Dat waren negen jaar van haar leven. Dit is zij ook na twintig jaar nog niet vergeten.

17 juli 2014:

♥  ‘Fading Gigolo’

Komedie uit Amerika (2013) met Liev Schreiber, Sofía Vergara, Sharon Stone.

Fioravante (John Turturro) en Murray (Woody Allen) zijn berooid en elkaars beste vrienden. Om geld te verdienen besluiten ze samen in de wereld der gigolo’s te stappen. Murray wordt Fioravante’s manager. Ze trekken echter al snel de aandacht van de chassidische (een ultraorthodoxe richting binnen het jodendom) gemeenschap waarin te leven.

♥   ‘Two Lives’

Drama uit Duitsland (2012) met Juliane Köhler, Liv Ullmann, Sven Nordin.

Katrine is opgegroeid in Oost-Duitsland en nu sinds twintig jaar woonachtig in Noorwegen. Ze is een oorlogskind: het resultaat van een kortstondige relatie tussen een Noorse vrouw en een Duitse soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Katrine leidt een gelukkig leven, maar dat wordt ruw door elkaar geschud als een advocaat haar dwingt te getuigen in een proces tegen de Noorse staat.

♥  ‘Layla Fourie’

Thriller uit Duitsland (2013) met Rayna Campbell, August Diehl, Rapule Hendricks.

Layla is een jonge alleenstaande moeder in Zuid-Afrika. Ze wordt aangenomen als polygrafist, waarbij ze verdachten aan leugentests onderwerpt. In een omgeving van voortdurend wantrouwen wordt ze al gauw zelf een verdachte.

♥  ‘Karsten og Petra blir bestevenner’

Familiefilm uit Noorwegen (2013) met Nora Amundsen, Hilde Louise Asbjørnsen, Janne Formoe.

Emma wordt bijna vijf. Het allerliefst wil ze een hond krijgen voor haar verjaardag, maar haar moeder vindt haar daar niet oud genoeg voor. En Casper, die net zo oud is als Emma, ziet er heel erg tegenop om voor het eerst naar school te gaan. Daar maakt hij kennis met Emma en de twee worden vrienden. Hun knuffels, van Casper een leeuwtje en Emma een konijntje, worden ook vrienden. Op een dag zien Emma en Casper de hond Bassa en Emma wil hem mee naar huis nemen. Konijntje wordt jaloers en verstopt zich. Emma is natuurlijk bang dat ze haar knuffel nooit meer zal zien!

24 juli 2014: 

♥  ‘Lucy’

Actie uit Frankrijk (2014) met Scarlett Johansson, Analeigh Tipton, Morgan Freeman.

Een drugssmokkelaar slikt de drugs die ze moet vervoeren in en komt er plotseling achter dat ze superkrachten heeft. 

♥  ‘The Purge: Anarchy’

Horror uit Amerika (2014) met Frank Grillo, Zach Gilford, Kiele Sanchez.

Een jong koppel probeert op straat te overleven als hun auto kapot gaat tijdens de jaarlijkse Purge.

♥  ‘Heli’

Misdaad uit Mexico (2013) met Armando Espitia, Andrea Vergara, Linda González.

Een jong gezin woont in een klein stadje in Mexico. Dagelijks worden ze geconfronteerd met geweld en corruptie en op een dag worden ze ontvoerd. Ze moeten boeten voor een misdaad die ze niet begaan hebben.

♥  ‘A Thousand Times Goodnight’

Drama uit Noorwegen (2013) met Nikolaj Coster-Waldau, Juliette Binoche, Maria Doyle Kennedy.

Rebecca is een van de beste oorlogsfotografen van de wereld. Haar man staat erop dat ze stopt met haar gevaarlijke leven hij en hun jonge dochters hebben hun vrouw en moeder nodig, maar kan Rebecca wel afscheid nemen van haar leventje?

♥  ‘The Homesman’

Drama uit Amerika (2014) met Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Grace Gummer.

In het Nebraska van 1855 is het aan een man en een vrouw om een wagen met een drie doorgedraaide vrouwen van Nebraska naar Iowa te begeleiden. De meereizende dames zijn gek geworden door de tijd die ze hebben doorgebracht aan de bijna onbewoonde grens. Ze willen daarom zo snel mogelijk terug naar de bewoonde wereld, richting het oosten, maar al snel blijkt dat ze niet direct van alle ellende zijn verlost.

31 juli 2014: 

♥  ‘Boyhood’

Drama uit Amerika (2014) met Patricia Arquette, Ellar Salmon, Ethan Hawke.

Het leven van de jonge Mason, van zijn vijfde tot zijn achttiende verjaardag. 

♥  ‘Grand Piano AKA Blackmail’

Mystery uit Spanje (2013) met Elijah Wood, John Cusack, Kerry Bishé.

Elijah Wood speelt een getalenteerde concertpianist wiens carrière vroegtijdig ten einde komt vanwege een verlammende plankenkoorts. Vlak voor zijn comeback, vijf jaar later, merkt hij dat iemand iets op zijn muziekblad heeft geschreven. “Als je één verkeerde noot raakt, zul je sterven”, luidt de onheilspellende boodschap.

♥  ‘Helium’

Drama uit Nederland (2013) met Peter Beense, Tony Bola-Audu, Poal Cairo.

Topcrimineel Frans Weeling is genoodzaakt onder te duiken in een vakantiepark op Texel. Daar wordt hij met zichzelf geconfronteerd en komt hij tot het besef dat er niets hogers haalbaar is in het leven dan wat hij al bereikt heeft. Het biedt hem een nieuw perspectief op zijn leven in de onderwereld en brengt hem aan het twijfelen.

♥  ‘Les vacances du petit Nicolas’

Komedie uit Frankrijk (2014) met Mathéo Boisselier, Valérie Lemercier, Kad Merad.

Eindelijk is de zomervakantie begonnen! Nicolas, zijn ouders en oma rijden richting de zee en nemen hun intrek in het Beau-Rivage hotel. Op het strand maakt Nicolas nieuwe vrienden. Te midden van het strand, hotel en bos beleefde Nicolas een vakantie die hij nooit meer zal vergeten.

♥  ‘Hanni & Nanni 3′

Familiefilm uit Duitsland (2013) met Jana Münster, Sophia Münster, Katharina Thalbach.

Vol verwachting staan Hanni en Nanni voor het internaat Lindenlof te wachten op Britse uitwisselingsstudentes. Per ongeluk is dit bus gevuld met mannelijke passagiers. De dolle tweeling is in de war en weet niet goed wat te doen, maar Mademoiselle Bertoux heeft wel een idee.

Dit is de hele lijst met nieuwe films voor de maand juli 2014.  Ik hoop dat er iets voor jullie bijzit. Laat het me weten. 

big_68-10hart5-1265684657

 

Een gedachte over “Movie Monday: Verwacht in de bios: ‘juli 2014’

  1. Korneel Dobbels schreef:

    Heel wat leuke filmtips hier! Als jij ook nog wat leuke films zoekt, kan ik je misschien wel helpen. https://korigineel.wordpress.com/2015/03/08/recensie-de-beste-en-slechtste-films-sinds-2010/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: