Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Dit boek staat al lange tijd in mijn kast. Ik wilde hem toenertijd heel graag hebben omdat ik haar eerdere boek ‘Haar naam was Sarah’ zo prachtig en aangrijpend vond. Maar het is al die tijd blijven liggen. Tot ik hem opeens weer tegen het lijf liep en ik hem nu eindelijk heb gelezen.

foto 4

Uitgever: Ambo|Anthos / categorie: historische romans / aantal pagina’s: 204

‘Het huis waar jij van hield’  

– Tatiana de Rosnay

Een Parijse vrouw vecht voor haar huis vol herinneringen. 

Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingen van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg. 

Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken. Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer, om het familiebezit te redden, het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt.

foto

Dit is het verhaal van de oude dame Rose Bazelet die haar verhaal en meteen ook de geschiedenis van Parijs verteld door middel van brieven die ze schrijft aan haar overleden man Armand Bazelet. Rose neemt ons mee naar het Parijs van ongeveer 1850. Daar begint haar geschiedenis en die van Parijs. Parijs wordt gerenoveerd en hele wijken moeten verdwijnen. Wat ze nooit voor ogen had gehouden gaat gebeuren. Haar huis, het huis waar Armand zo van hield moet verdwijnen. Het ligt op de tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken. Heel lang vecht ze ertegen. Ze wil het huis behouden maar gaat dat lukken? En blijft haar zo goed bewaarde geheim ook geheim?

 

 

foto 3

Wat een prachtig verhaal. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten. Ik had haar andere boek ‘haar naam was Sarah’ gelezen en die vond ik echt prachtig. Ik kon me niet voorstellen dat deze dat niet zou zijn. Er zit wel een verschil in. Dit boek is namelijk een verhaal in brief vorm. Daar moet je wel van houden. Het is toch iets anders dan een gewoon verhaal. Het las prima trouwens. De karakters worden goed uitgediept waardoor je vooral voor Rose symphatie krijgt en wil weten wat haar is overkomen. Ik vind het zeer knap hoe de auteur zo mooi over Parijs kan schrijven. Zeer beeldend. Het is een aan een schakeling van beschrijvingen van het oude Parijs. Een feest voor je zintuigen. Zo goed wordt het beschreven. Je hebt het gevoel dat je daar rondloopt. Ik was wel heel erg benieuwd wanneer het geheim ter sprake zou komen aangezien het soms wel een beetje langdradig was en ik steeds een beetje ongeduldiger werd. Maar helaas het wordt echt helemaal aan het einde kort belicht. Het speelt wel in het hele boek een rol maar aan het einde weet je het pas. De hoofdstukken zijn kort en het verhaal is makkelijk te volgen. Het boek is niet dik dus je hebt het snel uit. Wel moet je van dit soort verhalen houden en vooral van de schrijfstijl in briefvorm. Ik vond het erg leuk en vooral de beschrijvingen deden het voor mij. Het verhaal vond ik oké maar niet bijster interessant. Nogmaals je moet ervan houden.

foto 2

foto 1

‘Het huis waar jij van hield’  is onder andere te koop bij bol.com en de boekhandels, paperback € 10,00,  Ebook € 7,99 en audio book € 18,95.

Ik geef dit boekje een: 7,5

Hebben jullie deze al gelezen? Vonden jullie hem ook zo mooi? Welke anderen hebben jullie van Tatiana Rosnay gelezen?

big_68-10hart5-1265684657

3 gedachtes over “Recensie: ‘Het huis waar jij van hield’ – Tatiana de Rosnay

  1. Anieke schreef:

    Ik zag het liggen op het boekenfestijn, maar kon het niet meer vinden toen ik bedacht dat ik het eigenlijk wel wilde hebben. Ik ben vervent fan van Tatiana de Rosnay en heb de meeste van haar boeken wel gelezen!

    Like

    1. Als je hey mog ergens kan krijgen zou ik hem meenemen. Echt prachtig.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: