Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Inmiddels heeft iedereen deze film wel gezien. Een mateloos populaire film waar iedereen het over had. De meeste mensen vonden hem fantastisch. Dat waren met name de mannen. Masr de meeste dames die ik sprak vonden hem net iets minder. Ik behoor ook tot die dames en ik laat je weten waarom. We hebben het hier over de film: ‘The Wolf of Wall Street’. 

         The-Wolf-of-Wall-Street-2013

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie,  Matthew McConaughey / Genre: komedie, biografie, misdaad/ Speelduur: 180 minuten

THE WOLF OF WALL STREET

‘The Wolf of Wall Street’ (2013)

Oscarwinnaar Martin Scorsese verfilmde met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol de bizarre bestseller van voormalig multimiljonair Jordan Belfort. Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang ‘king of the world’ kon zijn. In ’87 geïntroduceerd in de wereld van het snelle geld door de gehaaide beurshandelaar Mark Hanna, start Belfort op zijn 26e zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar. Per week. Zijn tomeloze ambitie leidt tot een gestoord leven vol bedrog, doorgesnoven prostituees, overdadige diners, uitzinnige feesten, peperdure bolides en bergen coke. En dat terwijl zijn bloedmooie vrouw Naomi op hem wacht in zijn landhuis in de Hamptons. Om beide levens vast te houden, bedenkt Belfort met zakenpartner Donnie inventieve manieren om de bakken illegaal geld wit te wassen bij de Zwitserse bank van Jean-Jacques Handali. De meest notoire geldwolf van de jaren ’90 staat boven alles en iedereen, maar dan begint het net van de FBI zich om hem heen te sluiten…

The-Wolf-of-Wall-Street-Trailer7a

img1

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort. Belfort groeit uit tot een zeer succesvolle effectenmakelaar. Hij wordt zo succesvol dat het naar zijn hoofd stijgt. Hij verdient bakken met geld, maar geeft ook bakken met geld uit aan de mooiste jachten, drank, drugs, vrouwen en geweldigste feesten. Aan deze flamboyante levenstijl komt in 1990 een einde wanneer hij wordt opgepakt voor oplichting van beleggers. De corruptie op Wall Street en de bankwereld komt aan het licht en hij moet hiervoor 36 maanden de gevangenis in.

wolf33

Deze film had zulke goede recensies dat ik hem moest zien. Tenslotte heeft iedereen hem gezien en vond iedereen hem geweldig. Dus dan moet ie ook echt geweldig zijn. Nou dat valt dan mooi tegen. Mijn verwachtingen waren natuurlijk zo hooggespannen dat ik dacht dat ik de film van de eeuw ging kijken. Voor alle duidelijkheid ik vind hem erg goed. De regisseur is Martin Scorsese wat al genoeg zegt. Briljant regisseur werk. Maar alle lof gaat natuurijk naar DiCaprio. Wat een acteur is dat! Hij weet deze rol geweldig neer te zetten. Dit is helemaal zijn ding. Excentriekelingen speelt hij het best. Petje af. Ook zijn zakenpartner Donnie (Jonah Hill) is geweldig. Deze heer probeert op een hopeloos slechte manier te helpen. De cast is sterk. Matthew McConaughey heeft een wat kleinere rol als de mentor van Belfort. Persoonlijk vond ik hem wat creapy maar vooruit. De karakters zijn behoorlijk uitgediept. Je ziet ze als broekies uitgroeien tot volwassen ‘zakenmannen’. Erg sympathiek vind ik Belford niet. Arrogant tot op het bot. De wereld draait om hem. Het verhaal is natuurlijk geweldig. Echt komedie vond ik het niet aangezien het gebaseerd is op een waargebeurt verhaal en ik geen echt grappige dingen heb gezien maar daar zijn de meningen over verdeeld. Het flamboyante leven is prachtig om te zien. Behalve dan de vele scheldwoorden en de veels te vaak voorkomende schaars geklede of ongeklede dames. Met de vrouwen is het niet goed gesteld. Ze worden niet echt goed behandeld en tja daar heb ik toch een beetje moeite mee. Het zal ongetwijfeld zo gegaan zijn. Maar ja, ik zit echt niet te wachten op DiCaprio die drugs snuift van iemands achterwerk (voor alle duidelijkheid een naakt achterwerk dus, getverderrie). Nee das niet aan mij besteed. Sommige dingen hadden niet zo expliciet in beeld gebracht te hoeven worden. Maar dan hoor ik weer van de mannen ‘dat dat de film nou juist wat meer inhoud geeft’ (tuurlijk). Vermakelijk was ie wel. Dus ik zou zeker de film kijken. Al is het maar om te zien hoe steeds gekker DiCaprio word. Het is wel een lang zit.

Wolf-of-Wall-Street-Leonardo-Dicaprio

B2745FB0955CF2E4493D4AA38AFAF8_h498_w598_m2

IMDb rating: 8,3 / Mijn rating: 7 

Wat vonden jullie van deze film?

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: