Daantje loves to read

Book reviews and a little more

De boeken van Jill Mansell gaan als warme broodjes over de toonbank. Mateloos populair is deze schrijfster. En niet alleen in Nederand he… gewoon over de hele wereld! Dus is het weer zeer bijzonder dat ik dat dan weer net effe niet heb meegekregen. Wederom heb ik liggen slapen want wie heeft er nou nog nooit iets van deze schrijfster gelezen? ‘Nou ehh ik’. Slik. Best knap van mij eigenlijk 🙂 

 foto 2

 

Uitgever: Luitingh-Sijthoff / categorie: chicklit / aantal pagina’s: 352

‘Geknipt voor Miranda’  

– Jill Mansell

Een man is net een trein – er komt altijd een volgende! Miranda is in de wolken als ze Greg ontmoet: hij is knap, geestig en lijkt meteen dol op haar. De volmaakte man! Greg vindt Miranda ook erg leuk: ze is mooi, ze is jong en ze zeurt nooit over baby’s. Natuurlijk heeft hij haar niet alles over zichzelf verteld – zelfs de liefste meisjes gaan soms een beetje raar doen tegen een man die net zijn zwangere vrouw in de steek heeft gelaten. Maar daar hoeft ze toch niet achter te komen?
Gelukkig voor Miranda zijn mannen net treinen – tijdenlang sta je te wachten en komt er niet één, en dan komen er ineens drie tegelijk. Ze moet alleen de juiste zien te pakken… Liefde, vriendschap en zoete wraak – dat zijn de ingrediënten voor weer zo’n heerlijk vrolijk en romantisch boek van bestsellerauteur Jill Mansell.

foto 3

Miranda is een jonge meid en werkt in een kapperszaak. Haar baas is een zeer bekende kapper. Hij knipt de grootste hollywoodsterren. Miranda haar liefdesleven is een beetje een puinhoop. Zo leert ze Greg kennen. Dit heerschap is net bij zijn zwangere vrouw weg wanneer hun paden kruizen. Natuurlijk verteld hij haar niet alles. In de tussentijd komt ze ook wat andere mannen tegen waar het niet zo soepeltjes mee loopt. Miles de coureur en Danny de zwerver? Niets lijkt te lukken en niemand wil haar volgens Miranda. Maar is dat ook echt zo? Zijn alle mannen eerlijk tegen haar? Hebben ze het beste met haar voor? En met wie moet ze nou eigenlijk eindigen? In sommige gevallen valt er niets te kiezen maar bloed kruipt waar het niet gaan kan.  

 

foto 5

Zoals ik al aangaf is dit mijn eerste boek van de auteur Jill Mansell. Deze zeer populaire schrijfster heeft een enorme lijst met titels.  En dit is dus mijn eerste die ik lees. Ik had verwacht dat het een wat volwassen boek zou zijn. Maar om je de waarheid te zeggen voelt het meer een boek voor young adults. Het verhaal is een typisch romannetje. Niet echt bijzonder en ook zeer zeker niet hoogstand. Het leest makkelijk wel al vond ik sommige verspringen naar andere tijden of plaatsen dan weer erg verwarrend. Tevens zijn een aantal voorvallen echt ontzettend onrealistisch, wat ik toch lastig vindt. Ik hou daar eigenlijk niet van. De karakters zijn leuk maar er zijn er erg veel. Daardoor moet je wel bij de les blijven. Toch raak je bij allen betrokken en gun je iedereen het beste. Miranda is een jonge meid. Ik kan haar niet schatten qua leeftijd maar soms heb ik de indruk dat ik te maken heb met een tiener. Of iemand die net 18 is. Ze maakt een zeer kinderlijke indruk en neemt ook kinderlijke beslissingen. Waar ik me eigenlijk wel behoorlijk aan irriteer. Chloe is de zwangere vrouw van Greg. Haar vind ik zeer sympathiek. En is het meest volwassen karakter in het boek. Danny ‘de zwerver’ is echt over de top. Zijn karakter ligt er echt te dik op en dat vind ik jammer. Om je de waarheid te zeggen zal ik niet snel nog een boek van haar lezen. Het is allemaal net effe ‘to much’. De karakters, het verhaal, de wraak. Als alles een tikkie minder was geweest was het echt realistischer geweest en had ik er een beter gevoel bij gehad. Ik was blij dat ik hem uit had en dat vind ik geen goed teken. Misschien is dit toch niet ‘mijn auteur’.   

foto 4

foto 1

‘Geknipt voor Miranda‘  is onder andere te koop bij bol.com, paperback € 5,00 en ebook € 9,99.

 Ik geef dit boekje een: 6

Hebben jullie deze al gelezen? Wat vonden jullie ervan? Wat vinden jullie van haar andere titels?

big_68-10hart5-1265684657

Een gedachte over “Recensie: ‘Geknipt voor Miranda’ – Jill Mansell

  1. Antje Bakker schreef:

    Ik heb deze nog op de plank liggen maar heb al verschillende boeken van Jill gelezen. Heerlijke wegleesboeken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: