Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Yeah, het is bijna vakantie. En vakantie betekend: lezen, lezen, lezen! Inmiddels weten jullie dat dat dan met name ’s avonds is. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Dan komt natuurlijk de vraag. Welke boeken mogen er mee op vakantie? Welke gaan in de koffer, of in mijn geval, de dakkoffer? Oelalala, keuzes, keuzes, keuzes, zoveel om uit te kiezen. Welke boeken ga ik teleurstellen en welke worden heel blij.  

 

     foto 7

Ik heb er lang over getwijfeld. Lang over nagedacht. Heen en weer lopen van de boekenkast naar de tafel. Op de stapel en er weer af. Deze toch mee? Of liever deze? Maar ja, ik heb al 2 chicklits. Euhh, wil ik echt een boek over de oorlog meenemen op vakantie? Of hou ik het luchtiger. ‘Mijn hemel’. ‘Kies nou wat! En die thriller dan. Ik vond het eerste boek zo goed. Euhh… euh… euh… Okee dit gaan ze worden:

♥ Genre: Chicklit ♥

‘Kijk! Jane Scoort!’ – Rachel Gibson

foto 2 Jane leeft een spannend single leven in de grote stad. Overdag is ze journaliste en is haar voornaamste taak het verslaan van het nieuws rondom het Chinooks ijshockeyteam, waarbij haar speciale aandacht uitgaat naar sexy goalie Luc Martineau. ’s Nachts schrijft ze prikkelende en spannende verhalen voor Honey Pie, het tijdschrift waar iedere man over praat…

Luc heeft een hekel aan alles wat met journalistiek, en journalisten in het bijzonder, te maken heeft. Hij wil met rust gelaten worden zodat hij het beste uit zijn ijshockeycarrière kan halen. Totdat hij opgescheept komt te zitten met Jane, een nieuwsgierige en bijdehante journaliste die in zijn verleden graaft en in de weg loopt, maar toch ook wel behoorlijk wat pluspunten.

Aantal pagina’s: 303 | uitgever: Karakter Uitgevers BV | paperback: € 6,99

‘Aanpakken!’ – Sophie Kinsella

foto 3

Samantha is een jonge topadvocate in London. Op een dag maakt ze een enorme fout…zo enorm dat haar hele carriere op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor en belandt op het Engelse platteland. Bij een villa wordt ze aangezien voor de nieuwe huishoudster. De heer en mevrouw Ceiger hebben geen idee dat ze een advocate met een IQ van 158 in huis hebben gehaald. En Samantha heeft geen idee hoe ze wasmachine moet aanzetten. En die *&%#@ oven werkt ook al niet mee. Maar Sam bijt nog liever haar tong af dan tuinman Nathaniel om hulp te vragen bij het bereiden van haar eerste cordon bleu-maaltijd. Zal Samantha ooit nog terugkeren naar London? En zo ja, wil ze haar oude leven dan weer terug? Hoe staat het eigenlijk met haar emotionele huishouding?

Aantal pagina’s: 351 |uitgever: The House of Books | paperback: € 10,-

♥ Genre: Thriller ♥

‘Rond Middernacht’ – Amanda Stevens

foto 5

Al meer dan tien jaar wordt Darian West onafgebroken gestalkt. Iedere man die ook maar in haar buurt komt, bekoopt dat met de dood. Omwille van de veiligheid van haar familie praat ze er met niemand over, en het gevolg is dat ze een volkomen geïsoleerd bestaan leidt, vervuld van angst.

Richard Berkley is ervan overtuigd dat Darian zijn broer heeft vermoord, zeker als hij ontdekt dat er nog een man in haar leven op verdachte wijze is omgekomen. En dus wil hij wraak en zweert hij dat hij deze zwarte weduwe achter de tralies zal laten verdwijnen. Wanneer hij Darian op het spoor is gekomen en haar ontmoet, slaat de twijfel echter toe. Wie is deze mooie, bijna schuchtere vrouw? Is zij tot moord in staat? Hij is vastbesloten achter de waarheid te komen, terwijl Darian wanhopig probeert hem op afstand te houden.

En de stalker wacht af…

Aantal pagina’s: 318 |uitgever: Harlequin Holland | paperback: € 7,95

 

 ♥

 

‘Bloedkoorts (Young Bond)’ – Charlie Higson

foto 1

Bond is back!
De familie van een schoolgenoot van James verdwijnt op de Middellandse Zee.James ontdekt een duister genootschap dat samenkomt op een verborgen plek op zijn kostschool Eton
En ver van Groot-Brittanni in het ruige binnenland van Sardini heeft een sinistere Italiaanse graaf een bizar fort in de bergen gebouwd. Is er een connectie?
Toeval zorgt ervoor dat James zijn zomervakantie op Sardini oorbrengt. Hij komt steeds meer te weten over het complot dat daar wordt gesmeed.Opnieuw beleeft Bond een avontuur dat je bloed doet koken!

Aantal pagina’s: 415 |uitgever: Dutch Media Uitgevers | paperback: € 3,99

 

♥ Genre: Oorlog ♥

‘Het meisje van de Kommandant’ – Pam Jenoff

foto 4

De negentienjarige joodse Emma Bau is nog maar drie weken getrouwd wanneer nazitroepen Krakau bezetten. Haar man, Jakob, moet al snel onderduiken, en Emma wordt met haar ouders opgesloten in het overbevolkte getto in de stad. Op een nacht weet het verzet haar het getto uit te smokkelen, waarna ze bij Jakobs katholieke tante Krysia gaat wonen. Vanaf dat moment is ze Anna Lipowski, een niet-joods meisje uit Gdansk. Met haar nieuwe identiteit is ze relatief veilig, tot ze de aandacht trekt van een hooggeplaatste naziofficier, Kommandant Richwalder. Hij vraagt haar voor hem te komen werken. Onder druk van de verzetsbeweging, die op zoek is naar informatie over de nazi’s, accepteert ze de baan. Maar wanneer Richwalders belangstelling voor haar persoonlijk blijkt te zijn, komt ze voor de moeilijkste keus van haar leven te staan: om Jakob te helpen moet ze hem en hun huwelijk verraden…

Aantal pagina’s: 350 |uitgever: Harlequin Holland | paperback: € 9,95

Ik moet zeggen dat ik me werkelijk ga afvragen of ik deze 5 boeken ga uitlezen. Het is best veel. Ik ga natuurlijk niet alleen op vakantie mar met mijn gezin. Mijn man weet dat ik van lezen hou en dus heel vaak met mijn neus in de boeken zit. Maar ja op vakantie is dat natuurlijk niet zo gezellig voor hem en voor mij ook niet. Ik vind het toch wel heel erg gezellig om ’s avonds met hem gezellig bij kaarslicht een drankje te doen in plaats van naar mijn boek koekeloeren. Dus 5 boeken is wat optimistisch 😉 We gaan het zien. Ik laat jullie weten welke ik heb gelezen en niet. 

Welke boeken staan er op jullie vakantielijst?

 big_68-10hart5-1265684657

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: