Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Zoals ik al eens eerder heb verteld ben ik gek op films met superhelden. Ge-wel-dig! I just love it. Toen deze film uitkwam ben ik dan ook direct naar de bioscoop gehold om hem te gaan bekijken. Heerlijk eindelijk weer een goede striphelden film. Ik heb alle X-men films gezien en ze worden beter en beter. De vraag is natuurlijk… is deze dat ook?

          X-Men-Days-of-Future-Past-new-banner

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Cast:  Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Ian McKellen, Patrick Stewart, Nicholas Hoult, Jennifer Lawrence / Genre: actie, avontuur, sci-fi / Speelduur: 131 minuten

X-men-banner-4-17

X-Men: ‘Days of Future Past’ (2014)

In X-Men: Days of Future Past vechten alle mutanten in twee tijdsperiodes om te zorgen dat hun ras voort blijft bestaan. De bekende personages uit de X-men trilogie vechten zij aan zij met hun jongere alter-ego’s uit X-Men: First Class, in een episch gevecht dat het verleden zal veranderen, en daarmee hun toekomst zal redden.

x-men-days-of-future-past-heroclix-spoilers

movies-x-men-days-of-future-past-4

In 1973 worden er robots (Sentinels) gemaakt bedoelt voor de jacht op mutanten. 50 jaar later jagen de Sentinels ook op mensen die mutanten helpen. Charles Xavier en zijn X-Men doen hun best om om te overleven maar de Sentinels zijn in staat zich aan te passen en om te gaan met alle mutant capaciteiten. Dan besluit Charles dat hij terug in de tijd moet gaan om dingen te veranderen. Maar dat kan alleen iemand die weerstand kan bieden aan de verleidingen om nog meer te veranderen in zijn verleden. Hij vraagt ​​Kitty Pryde, die het bewustzijn van een persoon kan sturen naar dezelfde persoon in het verleden. Er is er maar een die weerstand kan bieden aan zijn verleden en dat is Logan. Charles vertelt Logan dat hij achter Mystique aan moet omdat zij verantwoordelijk is voor de dood van Bolivar Trask die de Sentinels heeft geschapen. Ze zou worden gevangen en bestudeerd. Daarnaast zou haar vermogen om te veranderen worden toegevoegd aan de Sentinels zodat ze zich   kunnen aanpassen. Logan moet naar de jongere Charles en vraagt hem te helpen; Maar de jongere Charles zit niet zo lekker in zijn vel. Hij gebruikt drugs zodat hij kan lopen en geen pijn meer heeft. Maar daardoor is hij wel zijn powers. Daarnaast moet Logan ook Magneto vinden. 

X-Men-Days-of-Future-Past-Character-Poster-Mystique

Wat ben ik blij dat ik naar de bios ben geweest om deze film op groot scherm te zien. De openingsscène is geweldig en zet direct de toon. Wat je te zien krijgt is de toekomst en dat ziet er niet goed uit. Een en al actie. Oorlog tussen de Sentinels en de jongere alter-ego’s uit X-Men: First Class. Gaaf! Ook zitten er een paar nieuwkomers bij. Blink bijvoorbeeld. Zij is een mutant die wormgaten kan creëren wat een aantal zeer spannende en super inventieve actiescènes oplevert. Wat een camerawerk. En de coolste en allerleukste is Quicksilver. Hij is een supersnelle puber. Hij kan zich namelijk sneller voortbewegen dan geluid. En geloof me dat is echt supersnel. Er is echt een ongelofelijke leuke en coole scene bij. Fantastisch. Hij heeft (nog) niet een hele grote rol maar de rol die hij had was erg komisch. Prachtig gedaan qua camerawerk! Ik lag echt dubbel van het lachen. Verder is de film geweldig. Snelle, vlotte actie, de old squad X-Men zijn er ook bij aan het einde. Wolverine natuurlijk vanaf het begin. Ik heb altijd het gevoel dat het allemaal om hem draait. De oude club lijken nu wel een beetje oud vergeleken bij de jongere club. Maar nog steeds zijn ze cool. Verder kan ik alleen maar zeggen als je van dit genre houdt ga hem dan kijken in de bios zolang het nog kan. Hij is echt geweldig!

Tevens is er goed nieuws want in 2016 moet de nieuwe X-Men: Apocalyse verschijnen. Joepie!!!  Ik kan niet wachten!

x-men-days-of-future-past-cast-photos

IMDb rating: 8,5 / Mijn rating: 8,8 

Hebben jullie hem al gezien? Ga hem kijken in de bios zolang het nog kan.

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: