Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Enige tijd geleden was ik in een Nederlandse supermarkt (ik woon in Belgie) en kwam in het tijdschriften rek een aantal zeer interessant uitziende boeken tegen. Natuurlijk nam ik ze mee. Een van de boeken is ‘Rond Middernacht’. Ik las de achterkant en was direct geboeid. Ik vroeg me wel af of het iets kon zijn aangezien het een uitgaven van Harlequin was, wat ik toch wel erg associeer met de bekende romannetjes. En van die romannetjes ben ik nou net niet zo’n fan. Zou dit ook zoiets zijn?

foto 1-2

Uitgever: Harlequin Holland / categorie: thriller / aantal pagina’s: 318

‘Rond Middernacht’  

Amanda Stevens

Al meer dan tien jaar wordt Darian West onafgebroken gestalkt. Iedere man die ook maar in haar buurt komt, bekoopt dat met de dood. Omwille van de veiligheid van haar familie praat ze er met niemand over, en het gevolg is dat ze een volkomen geïsoleerd bestaan leidt, vervuld van angst.

Richard Berkley is ervan overtuigd dat Darian zijn broer heeft vermoord, zeker als hij ontdekt dat er nog een man in haar leven op verdachte wijze is omgekomen. En dus wil hij wraak en zweert hij dat hij deze zwarte weduwe achter de tralies zal laten verdwijnen. Wanneer hij Darian op het spoor is gekomen en haar ontmoet, slaat de twijfel echter toe. Wie is deze mooie, bijna schuchtere vrouw? Is zij tot moord in staat? Hij is vastbesloten achter de waarheid te komen, terwijl Darian wanhopig probeert hem op afstand te houden.

En de stalker wacht af…

foto 4-1 

Darian West is een jong meisje wanneer ze opeens brieven ontvangt met als ondertekening ‘Voor altijd de jouwe’. Darian krijgt deze brieven van een onbekende. Deze onbekende is ervan overtuigd dat zij de zijne is. In eerste instantie is ze gecharmeerd. Maar helaas gaat hij over lijken. Letterlijk want elke man die iets meer voor haar betekend wordt uit de weg geruimd. Naast het feit dat ze bang is om beschuldigt te worden van de moorden en tevens wil voorkomen dat elke man wordt vermoord waar ze mee praat, duikt ze onder en neemt een andere identiteit aan. In de hoop hem zo te ontlopen. Ze leidt een geïsoleerd leven en is bang. Helaas wordt ze al snel gevonden door de broer van een van de heren die is vermoord. Richard Berkley is ervan overtuigd dat zij de moordenaar is… maar is dat zo? Want haar broer speelt ook een rare rol in haar leven om nog maar te zwijgen over het vreemde gedrag van haar psychiater. Wie heeft het nou gedaan?   

 

foto 2-1

Ik kocht dit boek in een opwelling maar wel nadat ik eerst de achterkant had gelezen en direct werd gepakt door het verhaal. En spijt heb ik daar niet van gehad. Vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal. Het leest makkelijk en lekker snel. Wat ik knap vind van de auteur is dat ze gedurende het verhaal de spanning erin weet te houden. Je verdenkt werkelijk iedereen. Er zijn zelfs momenten dat ik toch weer het idee had dat Darian zelf de dader was… of toch niet. Phoe…. super goed gedaan. De angstige sfeer van altijd over je schouder kijken voelt alsof je het zelf ervaart. Niemand is te vertrouwen. Darian is de hoofdrolspeler, maar ook de andere personen worden zeer goed neergezet waardoor je toch constant twijfelt en je weer iemand anders verdenkt. Helaas vond ik de ontknoping enigszins verwarrend, snel afgewerkt en niet enorm spannend. Verwarrend omdat ik niet weet hoe het met haar broer afloopt. Snel afgewerkt en helaas ook niet enorm spannend. Het einde lijkt, voor mij, een beetje onaf. Wat losse eindjes. Wat ik enorm jammer vind want het hele boek zit goed in elkaar op dat einde na dan. Evengoed is het het lezen ervan waard. 

 

foto 3-3

‘Rond Middernacht is onder andere te koop bij de supermarkt (tijdschriftenafdeling), bol.com en ibsthrillers.nl: paperback: € 7,95, Ebook: € 4,99. 

 Ik geef dit boek een: 8,5

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: