Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Al een hele tijd stond deze chicklit op mijn verlanglijstje maar ik kwam er maar niet toe om hem te bestellen. Tot ik ze opeens echt moest hebben. Huppekee bestellen die hap. Alle drie de Barista’s! in da pocket. Tja, iedereen is er lyrisch over dus dan maar gelijk de hele serie aanschaffen. Nu maar hopen dat het geen flop is maar top.

Koffie verkeerd-1

Uitgever: Xander / categorie: chicklit / aantal pagina’s: 206

‘Barista! – Koffie Verkeerd’  

Elsbeth Witt

Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat bespreekt ze zo vaak mogelijk haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die bij Barista! koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen? En is deze mysterieuze man misschien echt de ware…?

Koffie verkeerd 2-1

Laura is ergens in de twintig, afgestudeerd maar kan geen werk vinden in haar werkveld en werkt daarom bij Barista! Barista! is een koffiebar die wordt gerund door haar baas Luigi. Een Italiaan met een zachte G. Ze heeft het enorm naar haar zin mede omdat ze er samenwerkt met haar hartsvriendin Iris. Tot opeens haar oude vriendin voor haar neus staat om er ook te komen werken. Helaas is de vriendschap toenertijd vervelend geëindigd en zit Laura niet te wachten om met haar samen te werken. Baan dan toch maar opzeggen? Aan de andere kant is er wel die leuke jongen die elke dag een kop koffie komt halen. Maar deze leuke vent is niet het type waar Laura altijd over droomt. Hij heeft namelijk geen blonde krullen en blauwe ogen maar heeft donker haar en donkere ogen. Ze vinden elkaar leuk maar Laura wil er niet aan toegeven. Deze leuke vent komt op een dag binnen met een kinderwagen waardoor Laura helemaal de neiging heeft om het maar te laten gaan. Maar toch… moet ze deze leuke vent laten schieten? En waarom komt nou uitgerekend haar ‘ex-vriendin’ bij Barista! werken?

 

Koffie verkeerd 3-1

Dit is het eerste deel van de Barista! serie. Hij bestaat uit 3 delen. Dit deel gaat over Laura. Ik kocht deze serie naar aanleiding van de lovende kritieken op de boeken. Laura is de hoofdpersoon maar er staan nog 2 andere personen (haar 2 collega’s) in de schijnwerpers. De vriendschap wordt zeer leuk beschreven. Net zoals het leven in de bar. Je zou er zo zelf willen werken. De dames zijn ook zeer betrokken bij de koffiebar waardoor ze allemaal zeer sympathiek overkomen. Ik had wel iets meer verhaal verwacht. Het is wel heel erg simpel (meisje ontmoet jongen, gaan ze elkaar krijgen?) waardoor deze chicklit vooral geschikt is voor de jongere lezer. Hij zou prima kunnen in de categorie ‘Young Adult’ (waar helemaal niets mis mee is overigens). De auteur heeft een fijne schrijfstijl en kan ontzettend goed situaties en een sfeer neerzetten. Het leest super makkelijk doordat er weinig karakters inzitten. Ondanks dat ik het verhaal wat dunnetjes vind en dus wat simpel, heeft Elsbeth er wel een thema in verwerkt waardoor het boek toch net weer wat diepgang krijgt. Ook het einde is verassend en daagt mij absoluut uit om het volgende deel te lezen (heel leuk en slim gedaan). Maar ondanks dat houd ik toch meer van boeken met een beetje meer diepgang. Net effe wat meer verhaal. Toch ga ik de andere twee delen ook lezen. Het is een leuk ‘tussendoor’ boek :-))

‘Barista! Koffie verkeerd is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel. Paperback: € 12,50 en Ebook: € 2,49.

 Ik geef dit boek een: 7

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: