Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Een paar weken geleden kwam ik een super leuke tag tegen: The Blogger Made Me Read It! op de site Craving Pages. Ondanks dat ik niet de enige ben die de leuke tag ontdekte vul ik hem toch in. Gewoon omdat tags erg leuk zijn, althans dat vind ik. De vragen gaan over of een boekblogger je koopgedrag kan beïnvloeden. 

foto 10

1.     Welke boekbloggers hebben de meeste invloed op jou?

Adorable books, Craving Pages en de Lady Library vind ik erg leuk maar ook Biebmiepje heeft zeer goede recensies. Phoe, er zijn er zoveel. Ik kijk trouwens ook vaak bij de recensies van bol.com. 

2.     Wiens recensies vertrouw je blindelings?

Eigenlijk allemaal. Tenslotte zijn het allemaal meningen. En de een ligt meer op mijn lijn dan de ander. Als ik echt moet kiezen kies ik voor Joany van Craving Pages en de dames van Adorable books. 

3.     Koop je wel eens een boek gebaseerd op één recensie van een boekblogger? Of struin je eerst het internet af ?

Meestal ga ik niet over een nacht ijs. Ik zoek altijd meerdere recensies. Soms moet ik heel goed zoeken maar heel vaak zijn er meerdere te vinden.

foto 2

4.     Wat is je favoriete boek dat je ooit hebt gekocht op basis van een recensie?

Dat zijn er best veel eigenlijk. Soms kocht ik een boek op basis van een mondelinge recensie. Op de markt ging ik vaak naar mijn favoriete boekenstalletje waar ik altijd zeer goede boeken kocht naar aanleiding van de verkoper. Hij had er echt verstand van en wist blindelings wat ik leuk vond. Hij heeft mij ooit de ‘Dag na Morgen’ van Allan Folsom aangeraden en ik vind het tot de dag van vandaag nog steeds een goed boek

5.     Wat is je minst favoriete boek dat je ooit heb gekocht op basis van een recensie?

Hahaha daar is ie weer… In een vorig leven kocht ik het boek ‘Lazaruskind’ van Robert Mawson. Na het 3 keer te hebben geprobeerd (met tussen poses van 5 jaar) heb ik het officieel opgegeven. Er is geen doorkomen aan. Wat een traag boek. Echt verschrikkelijk. Het gaat me niet lukken om hem ooit uit te lezen. Heel jammer.

 

foto 2

6.     Noem vijf boeken die je hebt gekocht op basis van een recensie.

‘De Wraak van Prada’ van Lauren Weisberger, ‘Bridget Jones – Mad about the Boy’ van Helen Fielding, ‘Divergent 1 – Inwijding’ van Veronica Roth, ‘Rond middernacht’ van Amanda Stevens en ‘Het meisje van de Kommandant’ van Pam Jenoff. Van de eerste 2 boeken heb ik niet zo zeer spijt alhoewel ik er ook niet echt kapot van was. Vooral van ‘De wraak van Prada’, die was niet best. 

foto 1

7.     Heb je wel eens een boek gekocht omdat het verschrikkelijk werd gehyped?

Tja, wie heeft dat nog nooit gedaan? Overigens wil het niet zeggen dat het dan ook een top boek is. Meestal blijkt het dan toch niet helemaal te zijn wat ik dacht dat het zou zijn. ‘ Happy life’ van beautyblogger Mascha Feoktistova is behoorlijk gehyped en ik heb het gekocht (mede ook omdat ik erg veel respect voor haar heb). Was een prima boek overigens. De ‘Ik hou van…’ serie van Lindesey Kelk vind ik wel een goeie aankoop net zoals de serie ‘Zwaar’ van Chantal van Gastel (alhoewel het laatste boek ‘Zwaar verguld’ was beduidend minder meeeehhhh….)


foto

8.     Heb je wel eens een boek vermeden juist omdat het werd gehyped?

Jazeker, maar dan ligt het met name aan het genre en hoeveel ongelezen boeken ik nog heb. Als het mijn genre niet is koop ik het niet. Hoe enorm het ook gehyped word. Als het wel mijn genre is koop ik het later als ie is afgeprijsd en alleen als ik niet te veel boeken meer heb liggen. De ‘Barista’ serie van Elsbeth Witt en de ‘Miss’ serie van Astrid Harrewijn heb ik toch heel lang kunnen laten liggen. Uiteindelijk toch gekocht 😉

9.     Check je altijd eerst de recensies voordat je iets koopt?

Bijna altijd. Ik wil graag weten wat ik koop. Ik hou niet van miskopen (wie wel?). Soms kom ik spontaan ergens een boek tegen en dan check ik de recensie zelfs ter plekke op mijn telefoon, in de winkel. Jawel, ik ben de schaamte voorbij :-).

Ik hoop dat je het een leuke tag vond. Ik in elk geval wel. 

Ciao en geniet van het mooie weer!

Liefs,

Daantje 


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: