Daantje loves to read

Book reviews and a little more

300: ‘Rise of an Empire’ is het vervolg op ‘300’. Hebben jullie ‘300’ ook gezien? Toen ‘300: Rise of an Empire’ uitkwam kon ik niet wachten om hem te zien. Ik was namelijk zeer onder de indruk van de eerste film, het verhaal, de cast en de prachtige beelden/camerawerk. Daarom was mijn verwachting zeer hoog. Zou deze net zo goed zijn als de eerdere ‘300’? 

300_rise_of_an_empire_2014-wide

         Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers:  Sullivan StapletonEva GreenLena Headey / Genre: actie, drama, fantasie / Speelduur: 104 min.

300-Rise-Poster

300: ‘Rise of an Empire’ (2014)

Gebaseerd op Xerxes, de nieuwste graphic novel van Frank Miller (300, Sin City), en verfilmd in dezelfde adembenemende stijl als de blockbuster 300. In dit nieuwe hoofdstuk van deze epische saga is de zee het slagveld. De Griekse generaal Themistokles (Sullivan Stapleton) moet het opnemen tegen de Perzen, aangevoerd door de voormalige god Xerxes (Rodrigo Santoro) en Artemesia (Eva Green), de wraakzuchtige commandant van de Perzische vloot. Themistokles probeert heel Griekenland te verenigen om de afloop van de oorlog te veranderen.

300 Rise Of An Empire Awesome Posters Wallpaper

We gaan even een klein stukje terug in de tijd naar jaar 487 voor Christus. Nadat de Spartanen (Leonidas’ 300) in de pan zijn gehakt door het Perzische leger onder leiding van Xerxes, trekken de Perzen verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. De eerste stad die ze tegenkomen is het democratische Athene. De stad staat onder leiding van admiraal Themistocles en heeft een zeer sterke vloot. Nadat ze meerdere malen met elkaar op zee hebben gebattled is de vloot van Themistocles toch behoorlijk ingekrompen ondanks dat hij de Perzen kon afhouden. Daardoor is hij gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta. De power van Sparta ligt bij hun superieure infanterie. Maar Sparta wil niet meedoen aangezien ze nog behoorlijk zijn aangeslagen vanwege het verlies van hun 300 (zeer gespierde) mannen. Xerxes heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als op land. Gaat admiraal Themistocles het met zijn leger redden of  gaan ze dezelfde kant als Sparta op? 

300-Rise-of-an-Empire-Gets-First-Official-Pics

Ik val gelijk met de deur in huis. Geweldige film. Halleluja!!!!! Maar dan niet zozeer door het verhaal  want dat is niet de kracht van deze film. Het verhaal is wel grootser omdat er meer op het spel staat. Namelijk voor een verenigd Griekenland en een idealen als democratie. Admiraal Themistokles (Stapleton) is de aanvoerder van het Griekse leger. Hij inspireert zijn mannen met meer dan alleen glorie op het slagveld. Hj speechend zich gek inplaats dat hij zijn spierballen laat rollen. Helaas blijft zijn rol daardoor een beetje onopvallend terwijl zijn voorganger koning Leonidas (Gerard Butler) in ‘300’ een eigen gezicht gaf. Ontzettend jammer want nu blijft de held een beetje vlak.  Artemesia (Eva Green) is beduidend aanweziger en is in haar element. Ze speelt de wraakzuchtige commandant van de Perzische vloot. Deze dame is er een met haar op haar tanden. Een pad van dood en verderf achter volgt haar. Een lijk hier of daar maar maakt haar niet uit. Ook niet als dat van een eigen bemanningslid is. Hopla, ze hakt zijn hoofd er af en kust het nog even voor ze het overboord dondert. Getver en scaryyyy! Maar ze speelt het fantastisch. Wat betreft de actie en spektakel doet ie niet onder voor ‘300’. Alleen speelt deze slag zich af op volle zee maar is het bloedvergieten niet minder. Een en al gevechten waarbij allerlei ledematen en spuitend bloed je om de oren vliegen (ook ieeehh, getver en scary). Wat ik prachtig vond is de slowmotiontechniek. Regen, bloed alles komt voorbij. Fantastisch gedaan. Daarnaast zijn er nog een aantal 3D-effecten zoals het zeewater en bloedspetters tegen de camera. Het geeft de film iets aparts, iets grimmigs. Helaas vervalt de film een beetje in herhaling, de gebeurtenissen blijven oppervlakkig en lijkt toch wel heel erg veel op zijn voorganger ‘300’. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Prachtig. Ik raad hem iedereen aan. Ga hem kijken.  Maar denk erom dat er veel bloed vloeit. Je moet van dit soort films houden.

Godzijdank voor mij, verwijst het einde van de film op een vervolg. Genoeg historische evenementen die op de slagen om Thermopylae en Artemisium volgden. Hopelijk komen er nog vele vervolgen. Ik kan niet wachten!

300-Rise-of-an-Empire-Artemisia hr_300-_Rise_of_an_Empire_17 Rodrigo-Santoro-in-300-Rise-of-an-Empire-2014-MOvie-Poster

300-fallen_01

IMDb rating: 6,5 / Mijn rating: 8 

Hebben jullie deze al gezien? Of het eerste deel ‘300’?

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: