Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag van Xander Uitgevers of ik deel 2 ‘Onverwacht’ uit de serie Stouter wilde lezen. Aangezien ik geen fan ben van dit genre (New Adult) heb ik toch ja gezegd. Ik wilde namelijk weten of er in dit genre ook goede boeken te krijgen zijn. De vraag is nu natuurlijk of dit is gelukt met ‘Stouter-Onverwacht’. 

IMG_3383-1

Uitgever: Xander / categorie: new adult, roman / aantal pagina’s: 284

‘Stouter – Onverwacht’  

Christina Lauren

Sara Dillon is net naar New York verhuisd en zoekt spanning zonder verplichtingen. Als ze op het verlovingsfeest van haar vriendin Chloe Mills de onweerstaanbare Max Stella ontmoet, zet ze haar zinnen op een avondje plezier. En ze laat een onvergetelijke indruk bij Max achter, want hij heeft nog nooit een vrouw zo wild en ondeugend als Sara ontmoet. Maar hoe kan hij Sara die constant naar spanning zoekt aan zich binden? Want eigenlijk is Sara wel iemand die hij vast wil houden. Max zet alles op alles om de wilde Sara opnieuw te verleiden en voor altijd te temmen. 

 

IMG_3387-1

Sara Dillon gooit haar complete leven om. Ze vertrekt naar New York, haar goede baan en inmiddels ex-vriend achterlatend. Wanneer ze op een avond stappen met haar vriendin en tevens collega, Max Stella ontmoet veranderd haar leven. Die avond doet ze iets wat ze nog nooit eerder heeft gedaan. En Max is onder de indruk van deze Sara. Zonder namen of gegevens met elkaar uit te wisselen verdwijnen ze uit elkaars leven. Althans dat was de bedoeling. Maar Max kan het niet laten om toch wat onderzoek te doen. En wat blijkt, zij werkt voor zijn beste vriend. Helaas heeft Max een zeer slechte reputatie en word ie verboden om contact te leggen met Sara. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en ondanks dat Sara niets wil met Max de ‘rokkenjager’ ontstaat er toch iets tussen die twee. Ze gaan elkaar leuk vinden maar kan Max de wilde Sara temmen en voor zich winnen?

IMG_3389-1

Het eerste boek wat ik las in het ‘nieuwe genre’ New Adult was de ‘Vijftig tinten grijs’ van E.L. James. Helaas was ik ook direct genezen en heb ik geen New Adult boek meer gelezen. De belangrijkste reden daarvan is dat het mijn genre is niet. Daarnaast vond ik de boeken van E.L. James zeer slecht geschreven. Veels te veel herhaling en super langdradig. Maar mijn grootste ergernis was wel dat er totaal geen verhaal in zat. En laat dat laatste nou net de reden zijn waarom ik een boek lees 🙂 Sorry voor iedereen die dit genre wel fantastisch vind. Maar goed, je kunt dit genre niet eeuwig ontlopen. Zeker als het zo een hype is (en je een boekenblog hebt ;-). Dus toen ik de vraag kreeg of het boek ‘Stouter – Overwacht’ wilde lezen heb ik ja gezegd. Dit is het tweede deel uit een serie van 3 boeken. Na mijn slechte ervaring met de ‘Vijftig Tinten’ was ik erg bang dat ik weer teleurgesteld zou worden. Maar tot mijn verbazing bleek dat niet het geval te zijn. Dit boek leest heerlijk weg. Er zitten godzijdank geen schrijffouten in en geen irritante herhalingen. Zowaar bevat het ook een verhaal. Geen heel diep verhaal maar het is er. Phoe, opluchting alom bij mij. De karakters zijn leuk en worden ook nog uitgediept. Ze zijn beide sympathiek (al wordt Max beschreven als de rokkenjager) en daarom kun je alleen maar hopen dat het goed komt met deze twee mensen. Wat ik leuk vond aan dit verhaal is dat er eigenlijk 2 hoofdpersonen zijn Sara en Max. De beleving wordt vanuit beide personen beschreven. Zo weet je hoe zowel Sara als Max ergens over denkt. Daarnaast zie je het verhaal en de persoonlijkheden ook groeien. Heel leuk gedaan. Het is niet voor niets een New Adult boek dus er zatten ook ‘stoute scenes’ in. Veel passie en lust. De scenes worden uitgebreid beschreven maar zijn niet zo ‘stout’ als vijftig tinten. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik, na een paar scenes, toch ging doorbladeren, op zoek naar het vervolg van het verhaal. Mijn genre zal het wel nooit helemaal worden (tenzij er een goed verhaal in zit). Maar ik moet ook toegeven dat dit een veel beter boek is dan de vijftig tinten. Ik heb het met plezier gelezen. Ik zal dus de volgende keer met een meer open mind aan een New adult boek beginnen. Kortom: Een heerlijk boek voor op de vakantie, op je strandbedje of gewoon op je bank.    

‘Stouter-Onverwacht is onder andere te koop bij bol.com en de betere boekhandel paperback: € 12,50, Ebook: € 3,99. 

 Ik geef dit boek een: 7,0

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657

Een gedachte over “Recensie: Stouter ‘Onverwacht’ – Christina Lauren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: