Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Laatst kwam ik dit boekje tegen. Het is een thriller van een auteur die ik nog niet ken. Het verhaal sprak me direct aan en ik wilde graag iets van haar lezen. Daarom nam ik het mee. Het was ook nog eens voor de helft van de prijs dus echt een miskoop kon het niet zijn. Hoopte ik.

   foto 3-3

Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V. / categorie: thriller / aantal pagina’s: 87 / ISBN: 978-90-210-1251-3

‘Misdaadkoning’  

Val McDermid

Op een strand in Suffolk spoelt een lichaam aan. De tatoeages spreken voor zich: dit is het lijk van de misdaadkoning Jack Farrell, die zichzelf na de dood van zijn dochter klaarblijkelijk verdronken heeft. Opgeruimd staat netjes, denkt men. Maar misschien ook niet… Want vervolgens worden een voor een Jacks vijanden vermoord, op een heel wat gruwelijkere manier dan door verdrinking…

 

foto 2-2

Andy Martin is hoofdinspecteur bij Ernstige Delicten. Al jaren zit hij achter Jack Farrell aan, ook wel de misdaadkoning genoemd. Wanneer de dochter van Farell, ‘Katie’, wordt vermoord veranderd de man. Hij verkoopt zijn hele handel en wandel en pleegt vervolgens zelfmoord. Wel is het vreemd dat er opeens een heleboel moorden worden gepleegd. Hebben deze te maken met Farrell of is er toch iets anders aan de hand. En wie heeft toch Katie vermoord?

 

foto 1-1

Dit boekje is een bijzonder boekje. Het is namelijk ontstaan doordat het volwassenenonderwijs in Groot-Brittannie vroeg om korte romans op een laag leesniveau – geen moeilijke woorden e.d.- maar wel met personen met een gemiddelde volwassenenintelligentie als doelgroep. Een van de auteurs was Val McDermid. Zij schreef dit boekje. 

Alleen al om deze reden wilde ik dit boekje lezen. En het is haar gelukt. Wat een zalig boek om te lezen. Alles zit erin. Een spannend plot. Karakters die uitgediept zijn en een goed verhaal. Ik heb hem in een uurtje uit gelezen, want je wil vanaf pagina 1 weten wie Katie heeft vermoord en waarom Farrel, zo’n sterke persoonlijkheid, zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast wil je weten of Martin zijn liefdesleven goed gaat aflopen of toch niet. Ik vond dit een zeer overtuigend kort verhaal en ik ben zeker van plan om een van haar bestsellers ‘de terechtstelling’ te gaan lezen.

‘Misdaadkoning is onder andere te koop bij bol.com, tweede hands: paperback: € 9,99. Ik heb hem bij het kruidvat gevonden voor 1 euro.

 Ik geef dit boek een: 8

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: