Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Al enige tijd zat ik te wachten tot deze film uit zou komen. Zoals jullie wellicht weten ben ik gek op dit soort films. De eerst ‘Captain America: First Avenger’ heb ik  ook gezien en die was erg vermakelijk. De vraag is natuurlijk of dat bij deze ook zo was. 

    poster-de-capitan-america-2         

Als je hier klikt kom je op de IMDb site waar je de trailer kunt zien.

Hoofdrolspelers: Chris EvansSamuel L. JacksonScarlett Johansson / Genre: Actie | Avontuur | Sci-Fi / Speelduur: 136 min.

‘Captain America: The Soldier’ (2014)

Na de grote gebeurtenissen in New York met The Avengers, zien we in Marvel’s Captain America: The Winter Soldier hoe Steve Rogers, aka Captain America (Chris Evans), een rustig leventje leidt in Washington D.C. 
Hij probeert zich aan te passen aan het moderne leven. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D. collega wordt aangevallen, raakt Steve verstrikt in een web vol levensgevaarlijke intriges waardoor de wereld in gevaar loopt. Hij gaat samen met the Black Widow (Scarlett Johansson) de strijd aan om een groot complot te ontmaskeren. Ze komen tegenover professionele huurmoordenaars te staan die op hen zijn afgestuurd om ze te stoppen. 

Wanneer het hele complot duidelijk wordt, sluit ook The Falcon zich aan bij het duo. Maar al snel ontdekken ze dat ze tegenover een gevaarlijke vijand staan…The Winter Soldier.

Captain-America-2-The-Winter-Soldier-Trailer

The Winter Soldier

Steve Rogers aka Captain America heeft het een beetje moeilijk wanneer hij een enorme overstap maakt uit de jaren veertig zo de de eenentwintigste eeuw in. Hij leidt een rustig leventje in Washington DC wanneer hij wordt gerekruteerd door de veiligheidsdienst S.H.I.E.L.D. Na verloop van tijd begint hij te twijfelen aan de bedoelingen en handelswijze van Alexander Pierce (Robert Redford), de grote baas. Al snel is het niet meer duidelijk wie nou de goeie zijn en wie de slechte. Eigenlijk lijkt iedereen slecht te zijn. Vervolgens is er ook nog opeens een nieuwe vijand: de gevaarlijk Winter Soldier. Gelukkig krijgt Captain America versterking van the Black Widow (Scarlett Johansson) en leren we een nieuwe held kennen: the Falcon. Kan Captain America met zijn vrienden wederom de wereld redden van de ondergang.

Captain-America-The-Winter-Soldier-Trailer-2-5

The Falcon

Ik heb deze film met heel veel plezier gekeken. Het eerste deel vond ik al erg leuk en goe maar dit deel is des te beter. De actie scenes zijn echt beregoed. De achtervolgingen zijn spectaculair gefilmd. Wat ik er goed aan vind is dat, ondanks dat de actie scenes zich achter elkaar af spelen, ze heel goed te volgen zijn in tegen stelling tot sommige films, waar je werkelijk door de bomen het bos niet meer kan zien. Dat gebeurt hier dus niet. Niet alleen Captain America heeft de hoofdrol maar ook ‘the Black Widow’, Nick Fury, the Falcon (super coole actie held die onwijs gaaf kan vliegen) en The Winter Soldier. Alle karakters staan in de schijnwerpers en hebben een belangrijke rol. Een leuke verhaallijn is de kennismaking tussen Captain America en The Falcon. In deze film zit weer de nodige spanning, humor en een boeiend verhaal. Stiekem wordt er een beetje verwezen naar de veiligheid, privacy en soms twijfelachtige rol van de overheid. Kortom, wanneer je van dit soort films houdt en je houdt van actie en een goed verhaal ga deze film dan kijken. 

captain_america_2_iphone_wallpaper_avengers

The Suit

IMDb rating: 8,0 / Mijn rating: 8 

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: