Daantje loves to read

Book reviews and a little more

De maand september is in aantocht en dat betekend weer een lijst met verwachte bioscoopfilms. Dit keer veel buitenlandse films. Een aantal heb ik toegelicht. Onderaan staat een compleet overzicht. Veel plezier in de bios. 

 

Verwacht 4 september 2014: 

‘A Most Wanted Man

1404126474-A-Most-Wanted-Man-1

Verhaal: A Most Wanted Man speelt zich af in Hamburg, waar een bijna dode man, half Tsjetsjeens-half Russisch, op de vlucht is en terecht komt in de Islamitische gemeenschap van de stad. Hier zoekt de man naar hulp en probeert hij het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met een jonge vrouwelijke advocate en een Britse privé-bankier. Ze worden ondertussen de hele tijd in de gaten gehouden door een Duitse spionnen eenheid.

Genre: Thriller uit Verenigd Koninkrijk (2014) | Cast: Rachel McAdams, Robin Wright Penn, Philip Seymour Hoffman | IMDB rating: 7,5

 

Verwacht 11 september 2014:

‘The November Man’

THE-NOVEMBER-MAN-ADVANCE-SCREENING

Verhaal: Pierce Brosnan speelt een oud-CIA agent die jaagt op een vrouw die sleutelinformatie in handen heeft over een internationale samenzwering.

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Eliza Taylor-Cotter, Olga Kurylenko, Pierce Brosnan | IMDB rating: not yet released

‘Nena

Nena_01

Verhaal: Nena speelt zich af in de zomer van 1989. De Muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst. Tegelijk wordt ze voor het eerst in haar leven verliefd, op de jonge Carlo. Zijn vader is pas net uit de kast gekomen. Terwijl Nena haar eigen levenslust ontdekt, beseft ze hoe het bestaan voor haar vader Martin steeds uitzichtlozer wordt.

Genre: Nederland (2014) | Cast: Abbey Hoes, Uwe Ochsenknecht, Gijs Blom. | IMDB rating: 

 

Verwacht 18 september 2014:

 

‘Life of Crime

life-of-crime-poster

Verhaal: Ordell en Louis zaten samen in de gevangenis voor autodiefstal. Nu ze weer op vrije voeten zijn bundelen ze hun krachten voor een laatste grote slag. Maar als ze de echtgenote van een welvarend projectontwikkelaar ontvoeren, loopt hun plan anders dan gepland.

Genre: Komedie uit Amerika (2013) | Cast: Jennifer Aniston, Mark Boone Junior, Kevin Cannon. | IMDB rating: 6,7

‘What if

What-If-600x650

Verhaal: Wallace en Chantry ontmoeten elkaar op een feest waar kleine stukken poëzie worden voorgelezen. Er heerst meteen een goede chemie tussen beiden. Tenminste als vrienden. Naarmate de tijd vordert trekken de twee steeds meer naar elkaar toe, en alles word besproken. Maar er is een probleem … Chantry heeft verkering. Wallace lijkt steeds meer te vallen voor de mooie Chantry, en ook zij kan haar gevoelens voor hem maar moeilijk onderdrukken. Zal hun liefde voor elkaar vernietigd worden door de romantische invloeden van buitenaf, of kunnen ze misschien gewoon genieten van de voordelen die een simpele platonische relatie met zich mee brengt?

Genre: Komedie uit Ierland (2013) | Cast: Daniel Radcliffe, Mackenzie Davis, Zoe Kazan | IMDB rating: 7,1

‘The Prince

poster9

Verhaal: Een gepensioneerde misdaadbaas uit Las Vegas moet terug naar de stad, om zijn voormalige vijanden aan te pakken. Zijn tienerdochter is namelijk vermist.

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Bruce Willis, John Cusack, Jessica Lowndes | IMDB rating: not yet released

 

Verwacht 25 september 2014:

 

‘The Equalizer’

blogmedia-NEAOMaigkPhPEA_1_2

Verhaal: Een voormalige commando zette zijn eigen dood in scène om een rustig leven te kunnen leiden. Als het jonge meisje Teri wordt ontvoerd door Russische gangsters, besluit hij uit zijn geheime pensioen terug te komen.

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Chloe Moretz, Denzel Washington, Marton Csokas. | IMDB rating: not yet released

‘The Maze Runner’

the_maze_runner_lead

Verhaal: Dylan O’Brien speelt de hoofdrol van een tiener die wakker wordt in een complex en constant veranderend doolhof. Hij en een aantal andere jongens hebben de taak om een werkende samenleving te creëren en een uitweg te vinden.

Genre: Actie uit Amerika (2014) | Cast: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Will Poulter | IMDB rating: not yet released

 Overige films in de bios:

4 september 2014:

♥  ‘Chef’

Komedie uit Amerika (2014) met Jon Favreau, John Leguizamo, Bobby Cannavale.

Carl Casper verliest zijn baan als chef-kok en besluit voedsel te gaan verkopen vanuit een wagen, in de hoop zijn creativiteit weer terug te vinden. Daarnaast probeert hij na lange tijd ook weer contact te zoeken met zijn familie.

♥  ‘The Tale of princess Kaguya’

Animatie uit Japan (2013) met Aki AsakuraYukiji AsaokaTakeo Chii.

Een oude man verdient de kost door bamboe te verkopen. Op een dag vindt hij een prinses in de bamboe. De prinses is zo groot als een duim, en heet Kaguya. Als ze opgroeit, komen vijf mannen van rijke families langs om haar ten huwelijk te vragen. Kaguya vraagt de mannen om memorabele huwelijkscadeaus voor haar te vinden, maar dat lukt ze niet. Dan vraagt de keizer van Japan haar ten huwelijk.

♥  As Above, So Below’

Horror uit Amerika (2014) met Ben Feldman, Edwin Hodge, Perdita Weeks.

Een stel jonge ontdekkingsreizigers gaat op zoek naar de rijkdommen onder de straten van Parijs. Hier liggen kilometers aan gangenstelsels, de eeuwige rustplaats van talloze zielen. Eenmaal beneden ontdekt de groep het duistere geheim achter deze stad der doden.

 ♥  Kreuzweg’

Drama uit Duitsland (2014) met Lucie AronAnna BrüggemannMichael Kamp.

De 14-jarige Maria staat vlak voor haar vormsel en de plechtige communie die daarbij hoort. Religie is voor haar een belangrijk deel van het leven en ze wordt dan ook beheerst door de beginselen van het strenge katholieke leven. Maar er is een groot onderscheid tussen dat katholieke leven en het spontane leven dat ze leidt als studente.

 ♥  ‘Gett’

Israël (2014) met Simon AbkarianGabi AmraniDalia Beger.

In Israël bestaat er niet zoiets als een burgerlijk huwelijk, of een burgerlijke scheiding. Alleen een rabbijn kan een legitiem huwelijk afsluiten of ontbinden. Maar het ontbinden van een huwelijk is alleen mogelijk met de volledige instemming van de echtgenoot. Viviane Amsalem is daarom al drie jaar bezig met haar echtscheiding, waar haar man Elisha het niet mee eens is.

11 september 2014:

♥  ‘The Green Inferno’

Avontuur uit Amerika (2013) met Lorenza IzzoAriel LevyDaryl Sabara.

Een groep idealistische studenten reist van New York naar een jungle in Peru. Hun vliegtuig stort neer en ze belanden in handen van een grote groep kannibalen.

 ♥  ‘Above Us All’

Drama uit Nederland (2014) met Maarten BaesPearl DavernGaetano Debyser.

Als Shay, een jong Australisch meisje, haar moeder verliest, vertrekken zij en haar vader Koen naar zijn thuisland, België. Daar heeft Shay moeite met haar nieuwe omgeving en het verlies van haar moeder.

♥  ‘Clouds of Sils Maria’

Drama uit Zwitserland (2014) met Juliette BinocheKristen StewartChloe Moretz.

Maria Enders heeft een succesvolle acteercarrière, maar ziet haar wereld instorten als een jonge actrice een nieuwe interpretatie geeft aan de rol waarmee Enders beroemd werd. Samen met haar assistent trekt Maria zich terug in het Zwitserse Sils Maria.

18 september 2014:

♥ ‘Deliver Us from Evil’

Misdaad uit Amerika (2014) met Eric BanaÉdgar RamírezOlivia Munn.

Een politieagent uit New York ontmoet tijdens een zaak een priester die de agent ervan weet te overtuigen dat de zaak demonisch is. Samen nemen ze het op tegen de paranormale krachten die hen tegenwerken.

♥ ‘Alphabet’

Documentaire uit Duitsland (2013) met Gerald HütherYakamoz KarakurtPablo Pineda.

Een documentaire die kijkt naar het modern onderwijssysteem. De documentaire toont aan dat het de creatieve mogelijkheden van kinderen inperkt.

♥ ‘Dorsvloer vol confetti’

Drama uit België (2014) met Yannick de WaalHendrikje NieuwerfTom van Kessel.

Katelijne is een jong meisje dat in een streng protestants boerengezin opgroeit. Ze is het enige meisje tussen zes broers en daardoor wordt ze nauwelijks betrokken bij het werk op de boerderij. Katelijne voelt zich buitengesloten in de dagelijkse gesprekken die zij voeren. Om die reden laat Katelijne haar verbeelding de vrije loop gaan en geeft ze zich toe aan Bijbelse verhalen, roddels en zelfs sprookjes, hoewel ze die eigenlijk niet mag lezen. Tijdens de bruiloft van haar broer overdondert ze echter haar familie met literatuur, waarmee ze afscheid neemt van haar jeugd.

♥ ‘If I Stay’

Drama uit Amerika (2014) met Chloe MoretzMireille EnosLiana Liberato.

Het drama ‘If I Stay’ gaat over de 17-jarig Mia (Moretz) die in een coma raakt na een zwaar auto-ongeluk. Tijdens de coma beleeft ze een zogenaamde uittreding. In de korte periode na het tragische ongeluk moet Mia een onmogelijke keuze maken.

25 september 2014: 

♥  ‘Maps to the Stars 

Drama uit Canada (2014) met Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson.

Het gezin Weiss is een typisch Hollywoodgezin. Vader Stanford heeft een fortuin verdiend met doe-het-zelf-handleidingen. Moeder Cristina houdt zich bezig met de carrière van haar 13-jarige kindster-zoontje Benjie. En dan is er de actrice Havana, een klant van Sanford die ervan droomt een remake te maken van de film die haar moeder in de jaren zestig beroemd maakte. Havana wordt echter geteisterd door nachtmerries van haar overleden moeder, en Benjie keert pas net terug uit een afkickkliniek. En dan is er nog zus Agatha, die recent vrijgelaten werd uit een sanatorium waar ze behandeld werd voor criminele pyromanie. Genoeg materiaal dus voor flink wat explosieve situaties.

♥  ‘Winter Sleep’

Drama uit Turkije (2014) met Haluk BilginerMelisa SozenDemet Akbag.

Aydin is een gepensioneerde acteur die samen met zijn vrouw Nihal en zijn zus Necla een klein hotel uitbaat in centraal Anatolië. Het huwelijk tussen Aydin en Nihal is zeer afstandelijk en emotieloos, terwijl Necla nog steeds lijdt onder haar recente echtscheiding. In de winter wordt de steppe bedekt met sneeuw en wordt de grauwe stemming tussen iedereen alleen maar erger.

♥  ‘The Trip to Italy’

Komedie uit Verenigd Koninkrijk (2014) met Rob BrydonMarta BarrioSteve Coogan.

Twee mannen, Steve en Rob, nemen deel aan een culinaire road trip door Italië. Ze treden in de voetsporen van beroemde dichters en reizen naar zes plaatsen, om zes maaltijden te proeven.

♥  Manuscripts Don’t Burn’

Drama uit Iran (2013) met .

Khosrow en Morteza vatten het plan om iemand te vermoorden. De moord zelf moet lijken op zelfmoord, waarvoor ze een goed plan bedenken. Maar op het laatste moment moeten de twee hun plannen veranderen.

♥  Bloedlink’

Thriller uit Nederland (2014) met Tygo GernandtChico KenzariSarah Chronis.

De ex-gevangenen Victor en Rico bedenken een waterdicht plan om miljonairsdochter Laura te ontvoeren. Ze nemen haar mee naar een afgelegen, geluidsdichte ruimte en daarna verschuiven de machtsverhoudingen. Wie is nu precies de dader? En wie het slachtoffer?

♥  Pijnstillers’

Nederland (2014) met Raymond ThiryBirgit SchuurmanGijs Blom.

Casper werd door zijn vader verlaten toen hij jong was en nu dreigt hij ook zijn moeder te verliezen, aan kanker. Via via weet hij het adres van zijn vader te achterhalen. Hij kan hem nu eindelijk ontmoeten.

Dit is de hele lijst met nieuwe films voor de maand september 2014.  Ik hoop dat er iets voor jullie bijzit.

Liefs,

Daantje

 

 

2 gedachtes over “Movie Monday: Verwacht in de Bios ‘september 2014’

  1. Chantal schreef:

    Guardians of the Galaxy draait hier al. Er zitten in ieder geval veel leuke films tussen 🙂

    Like

    1. Hi Chantal, je hebt helemaal gelijk. Er is een foutje in geslopen. Hier draait ie ook al. Ik heb het aangepast. Dank voor je oplettendheid! 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: