Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Ik hou van tags en van Movies. Wat is er dan leuker dan een tag die beide combineert. Deze keer gaat het niet over boeken. Dat is weer eens wat anders. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn antwoorden vinden en of jullie hetzelfde zouden antwoorden.

the-boy-in-the-striped-pyjamas_56947

1. Als je even lekker wil huilen, welke film pak je dan?
Dat is niet zo heel moeilijk. Als ik flink wil janken dan kijk ik de film ‘The Boy in the Striped Pyjamas’ uit 2008. Hier heb ik ook het boek van gelezen en oef… wat een verhaal zeg. Tranen met tuiten hoor. Bij zowel de film als bij het boek. Beide trouwens een aanrader. Al is het boek zoals altijd vele malen beter. 

2. Wat is je favoriete film uit alle films die je in je bezit hebt?
Ajj, dit is geen gemakkelijke vraag. Ik kijk erg vaak films en er zitten vele goede films bij. Maar als ik dan perse moet kiezen verdeel ik het in 2 genres: Actie en Romantische Comedy: In het genre actie is mijn al time favorite: ‘House of Flying Daggers’ uit 2004. Ooit gekeken met mijn beste vriendinnetje en er is tot nu toe geen film die beter is dan deze in dit genre. In het genre RomCom heb ik er toch 3 ”About Time’, ‘Under the Tuscan Sun’ (met name door de Italiaanse sfeer beelden) en natuurlijk ‘Bridget Jones’s Diary’ (omdat het zo grappig is). 

sex-and-the-city-the-movie-636-380

3. Als je beste vrienden kon zijn met een karakter uit een film, wie zou dat dan zijn?
Ha, dat is makkelijk. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) in ‘Sex and the City 1 en 2’. Omdat zij een geweldige vriendin is. Ze houdt het groepje meiden bij elkaar en weet wat echte vriendschap is. Ook in slechte tijden staat ze voor hen klaar. Zo ook andersom. Buiten dat houdt ze van prachtige schoenen en tassen. Wat een toeval ik dus ook. I know, lekker oppervlakkig.

4. Als je 4 films in verschillende genres zou mogen aanraden aan iemand, welke zouden dat zijn?
In het genre RomCom: ‘About time’. Genre Actie: alle ‘James Bond’ films en ‘Die Hard’ (golden oldie). Genre Young adult: ‘Divergent’ en genre Fantasy: ‘X-Men Days of Future Past’ (jummie jummie Wolverine!!) en Transformers: Age of Extinction (verhaal is mwahhh maar Mark Wahlberg gaat er steeds beter uitzien naarmate hij ouder word. Howly cow!)

anneandrea

5. Welk filmkarakter heeft het beste gevoel voor mode?
Tja, dat wordt wederom Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) in ‘Sex and the City 1 en 2’. Ze ziet er altijd fantastisch uit. En natuurlijk Andy Sachs (Anne Hathaway) in The Devil Wears Prada. 

6. Welke film heeft je het meest geïnspireerd?
Mmm… dat vind ik moeilijk te beantwoorden. Ik zou het zo gauw niet durven zeggen.

tumblr_moqwuj78qi1qbnvlgo1_500

7. Welke film representeert het leven dat je eigenlijk zou willen leiden?
Oef, das ook geen makkelijk vraag. Een leven zoals Carrie Bradshaw zou ik wel erg leuk vinden. En dan met name het aspect dat ze een column schrijft voor een blad. Wie wil dat niet? Ze heeft een fantastisch schrijfplekje in haar mooie appartement. Haar bureau staat namelijk voor een raam waar ze een mooi uitzicht heeft op haar straat. Echt prachtig. Haar liefdesleven is trouwens niet iets wat ik zou willen leiden. Dan liever het liefdesleven zoals in de trilogie ‘Twilight’. Ik geef toe dat het een beetje een slecht verhaal is en ik zit ook niet echt te springen op een leven als vampier maar de liefde tussen de 2 hoofdrolspelers spat van het scherm. En laten we nou eerlijk zijn Robert Pattinson is bepaald niet verkeerd.

8. Welke film kun je steeds weer opnieuw kijken?
Tja, daar zijn er heel veel van. Maar ‘Bridget Jones 1 en 2’, ‘Notting Hill’ en ‘Love Actualy’ en ‘Under the Tuscan Sun’ heb ik tot in de treuren gezien. Deze blijven leuk.

9. Waar koop jij je films?
Vroeger bij bol.com op dvd tegenwoordig via i-tunes als digitaal bestaand.

TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION

10. Als je een relatie zou kunnen beginnen met een karakter uit een film, wie zou dat zijn?
Phoe, er zijn best een hoop leuke karakters. Four in ‘Divergent’ (Theo James) is een zeer aantrekkelijke, ietwat mysterieuze vent. Heel sexy. Net zoals Edward Cullen (Robert Pattinson) in de trilogie ‘Twilight’. Zeker niet verkeerd. Hij is trouw, lief, loyaal en beschermend. Dat ie een vampier is in deze film vergeten we maar even. Riddick (Vin Diesel) vind ik ook een geweldige personage. Stoere, kale kerel die niet schuwt voor wat actie werk in zijn films. But best of all: Cade Yeager (Mark Wahlberg) in ‘Transformers Age of Extinction’. Wat kan ik zeggen. Dit heerschap heeft alles in zich. De looks,  juiste leeftijd (43), zeer gespierd en is een family man! Wat wil een vrouw nog meer?

Als je de tag leuk vind neem hem dan over. Let me know.

Liefs,

Daantje

big_68-10hart5-1265684657

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: